Meniu Închide

Viața studentului/elevului pagan in Universitate/Liceu/Scoala

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: “ca-pub-6484083077210035”, enable_page_level_ads: true }); https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-136615559-1 window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag(‘js’, new Date()); gtag(‘config’, ‘UA-136615559-1’);
CollegeStudents_1500.jpg
 Când te duci la facultate, vei întâlni o mulțime de oameni noi și unii dintre ei ar putea fi Pagan. Imagine de Pamela Moore / E + / Getty Images

Religie și spiritualitate

Un cititor scrie: ” Eu locuiesc într-un dormitor tradițional din campus. Este primul meu an la facultate, și mă lupt cu adevărat.” Cum pot să practic ca un păgân în camera mea, când am un coleg de cameră și un spațiu limitat? Dacă eu sunt singurul păgân din campus, există grupuri de sprijin pentru studenții păgâni, nu pot să folosesc lumanari în dormitorul meu, ce să fac?

Camera de camin

Imagini pentru pagan students

O situație în cămin prezintă un set unic de probleme. Mai ales dacă trăiești cu un coleg de cameră non-păgân, poate fi o provocare pentru a găsi modalități de a trăi o viață magică într-o cameră de cămin. Chiar dacă sunteți într-un apartament, dacă sunteți blocat într-un spațiu de locuit mai mic, există întotdeauna probleme potențiale la joc.Iată câteva sfaturi despre practicarea magiei într-un spațiu mai mic: să sărbătoriți ritualurile cu spațiu limitat.

Să ne uităm la câteva sfaturi de la alți cititori despre cum puteți supraviețui vieții campusului ca pe un păgân:

  • Lumanarile artificiale care iau bateriile au imbunatatit o afacere buna … chiar si flicker! Deci, ei ar face un substitut fără flacără perfect acceptabil. Ce zici de un set de lumini copac x-mas? Ele reprezintă lumină și foc fără lumină și foc.
  • Încărcați iPod-ul cu muzică care vă pune la dispoziție pentru o muncă și ascultați-o pentru o vreme înainte de a începe. Aceasta se concentrează și vă motivează, și are și avantajul suplimentar de a nu deranja pe cineva cu care trăiți. Se pare că încerci să te relaxezi cu muzica ta.
  • Acceptați ceva tangibil, cum ar fi o piatră prețioasă sau o statuie mică sau un talisman.
  • Iesi afara. Cele mai multe campusuri au o mulțime de spațiu verde – găsiți un loc liniștit și șanse bune pentru ca toată lumea să se gândească la propria afacere.
  • Creați un set de altar portabil și, în loc să aglomerați spațiul cu o mulțime de cărți, utilizați un cititor electronic pentru copii digitale ale materialelor de citire.

Una dintre cele mai valoroase aptitudini pe care le puteți învăța vreodată ca vrăjitoare sau păgâni este aceea de a improviza și de a face cu ceea ce aveți. Dacă nu vi se permite să folosiți lumânări, dar simțiți că aveți nevoie de ceva tangibil pentru a vă concentra, trebuie să vă dați seama ce altceva vă poate atrage atenția. O opțiune ar putea fi utilizarea unui vas de apă, sau poate o piatră ținută în mâna ta. Am un prieten care are o placă frumoasă de labirint pe care o urmărește cu degetul ca o modalitate de a se concentra pe ea înainte de a lucra. Există numeroase lucruri pe care le puteți încerca – și poate că nu toate pot funcționa pentru dvs., așa că păstrați-le până când găsiți pe cine face.

Întâlnirea altor studenți păgâni

Imagini pentru pagan students

Deși se pare că la început ești singurul păgân din oraș, șansele sunt bune că nu ești.Multe colegii și universități au organizații studente păgâne care sunt sancționate universitar și recunoscute. Asociatia ROPAGANISM , Comunitatea Elevilor Politeisti – ex. RESTART EDUCATION (C.E.P.), Grupul de suport al Fundatiei FIIT si Universitatii de Vest din Timisoara, Platforma PAGAN ACCEPTANCE și nenumaratele grupuri de pe retelele de socializare precum Facebook, Amino, Forumuri pagane s.a.m.d. au avut în trecut grupuri păgâne conduse de elevi sau sunt actual conduse de elevi. Dacă colegiul dvs. nu are unul, aflați cum să obțineți unul – ați putea fi surprins să aflați că există un gol care trebuie ocupat.

Dacă nu sunteți sigur (ă) că doriți să vă angajați în îndeplinirea obligațiilor unei organizații oficiale recunoscute, încercați să organizați un grup informal de studiupentru alți studenți păgâni. Întâlniți-vă în zone comune sau în locuri de întâlnire desemnate și acest lucru vă va ajuta să obțineți un simțământ pentru câți alți păgâni sunt în campus.

Joan, un tanar păgân din New York, spune: “Întotdeauna discutați întotdeauna cu RA-ul dvs. Dacă vă simțiți singuri sau dacă aveți o lipsă a unei comunități păgâne – sau dacă doriți doar să vorbiți cu cineva – Nu stii niciodata ce fel de resurse pot gasi pentru tine – ar putea chiar sa fie Pagane si chiar daca nu sunt, suntem, de obicei, destul de buni ca sa va ajutam sa scoateti lucrurile de pe pieptul vostru.

Sfaturi pentru întâlnirea altor păgâni

Imagini pentru pagan students

În cele din urmă, o altă cale minunată de a întâlni alți păgâni este de a participa la evenimentele Pagane. Multe colegii găzduiesc Ziua Colegiilor Pagane și este o modalitate bună de a ieși în comunitate și de a începe să lucrați în rețea, mai ales dacă este primul dvs. an în campus.

Probleme cu camerele

Să ne confruntăm cu asta, nu fiecare student are o experienta solitara/benefica. S-ar putea să fiți liniștiți și sa aveti studenți ce v-au blocat într-o cameră cu un animal de partid care vrea să vizioneze „La bloc” toată ziua. Sau sunteți atletic și ieșiți, iar noul dvs. coleg de cameră își petrece tot timpul petrecut pe patul său, privind la tavan. Uneori, colegii de cameră sunt doar incompatibili. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, un pic de comunicare vă poate ajuta să obțineți ceea ce doriți – truc este să vă amintiți că (a) este și spațiul lor și (b) trebuie să trăiți cu această persoană până în iunie.

Din când în când, te poți găsi într-o situație în care colegul tău de cameră are credințe religioase care sunt incompatibile cu ale tale. Aceasta nu înseamnă pur și simplu ” Ea este creștină și eu sunt un păgân “. Vorbim despre diferențe serioase, deoarece în cazul în care colegul tău de cameră îți spune că vei arde în iad, se va înfuria că nu vei merge la biserică cu ea și îți ascunde athame-ul pentru că este probabil un instrument al lui Satan . În acest caz, este posibil să aveți o problemă. Este important să discutați cu pedagogul (asistența de ședere) despre orice hărțuire, comportament lipsit de respect sau prozelitism care ar putea avea loc. Sperăm că, cu o anumită mediere, tu și colegul tău de cameră puteti găsi un compromis fericit – de exemplu, ai putea promite să nu ții ritualuri în cameră în timp ce e acolo, dar nu se poate plânge dacă citești o carte în față de ea. De asemenea, s-ar putea să nu-ți placă să ai un athame , dar nu trebuie să-ți părăsești lucrurile peste tot.

În circumstanțe extreme, puteți să vă aflați într-o poziție în care simțiți că cel mai bun mod de acțiune este să vă mutați într-o altă cameră – cu toate acestea, majoritatea colegiilor încearcă să evite acest lucru.

Acestea fiind spuse, a fi un coleg de cameră bun merge în ambele sensuri. Dacă colegul tău de cameră nu este păgân, el sau ea ar putea totuși să respecte dreptul tău de a practica, dacă poți respecta dreptul său de a nu fi de acord. Găsiți modalități de a compromite – ceea ce înseamnă că atât dintre voi dați și luați.

Imagini pentru pagan students

De asemenea, Joan sugerează: “Nu vă descurajați! Poate fi greu să găsiți uneori oameni de aceeași natură, mai ales dacă mergeți la o școală mai mică / rurală. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să vă prezentați ca o persoană prietenoasă, și să nu renunți, poate fi dificil, dar veți găsi o comunitate și să vă amintiți: puteți să vă creați întotdeauna!

Sărbătorile Pagane în Campus

Câteva colegii au adăugat sărbătorile Pagane pe lista lor de absențe scuzate. Asta înseamnă că, dacă ești student la, de exemplu, Universitatea Marshall, și vrei să renunți la toate cele 31 octombrie din cauza semnificației sale religioase, poți să o faci fără pedeapsă. Cu toate acestea, rețineți că sunteți obligați să alcătuiți munca pe care ați pierdut-o mai târziu – nu primiți doar o trecere liberă. Înainte de a cere o absență pentru o vacanță păgână, dați seama dacă aveți cu adevărat nevoie de întreaga zi. Dacă sărbătorile de la Samhain încep la ora zece, și tot ce ai în acea zi este un laborator de biologie de la ora 9:00, merită să merite să renunți la o cursă de dimineață?

ARTICOL REDACTAT CU SPRIJINUL:

  • DEPARTAMENTULUI DE INVATAMANT, CULTURA, TINERET SI SPORT DIN CADRUL ASOCIATIEI ROPAGANISM
  • INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE SI STUDII RELGIOASE HORAPOLLO
  • COMUNITATEA ELEVILOR POLITEISTI – C.E.P.
  • PLATFORMA PAGAN ACCEPTATANCE

Lasă un răspuns