Meniu Închide

Scandal cu precipitații de naționalism

În România, anului 2019 există două organizații de reprezentare a comunității păgâne. Prima se numeste THE NEW PAGAN DAWN, adică noi ce ne asumăm din 2016 reprezentarea națională a intereselor păgânilor din România, iar cea de-a doua locală din Brașov, ieșită după un scandal cu acuze de conducere dictatorială, consum de droguri, fugă după putere în 2018, numită Societatea Păgână.

Fotografie de Artem Beliaikin pe Pexels.com

În 15 iulie 2019 am incercat sa luam legatura cu Societatea Pagana si sa solicitam inchiderea conflictului pentru bine comunitatii. La solicitarea noastra am primit un raspuns negativ si e clar ca acest raspuns ne-a aratat noua ce interese conteaza pentru unii.

Zilele trecute, SP a semnat Conventia Xenia, conventie prin care organizatiile pagane din lume isi asuma apararea valorilor pagane si prevenirea oricaror intruziuni a unor ideologii straine noua (diversitatea). Dupa acest lucru am luat legatura cu Hellenic Pagan, organizatie initiatoare din Grecia si am informat-o cu privire la derapajele in sfera nationalista pe care, Societatea Pagana le are prin colaborarea pe care o are Elyana Toma, președinta din Galați, cât și administratora paginii Paganismul Dacic, cu organizația rasitoidă așa zis „odinistă” NORSKK din Norvegia. Cazul cu Elyana Toma îl găsiți aici.

După acestea, Societatea Păgână – SP a continuat colaborarea cu Elyana Toma, având în vedere că aceasta a fost dată afară de la noi având la bază aceste considerente.

Aseară am sesizat Xenia cu privire la acest caz, în urma căruia Societatea Păgână a fost eliminată din convenție. Ipocrizia lor e lipsită de limite și chiar și Federația Păgână acceptă în rândul lor oameni ca aceștia care conduc în organizațiile lor politici străine păgânismului și cultelor asociate acestui termen. Vezi cazul pe larg aici.

Aceeași Federație (PFI) care refuză să accepte Satanismul în sănul său deși Satanismul face parte din ansamblul cultelor păgâne, deoarece are elemente comune Păgânismului așa cum scrie JASON MANKEY în articolul său de pe Patheos.com. Noi am avut o discuție asupra acestui aspect și am refuzat să excludem sataniștii fapt pentru care am fost excluși. Cazul complet aici.


Image may contain: text

Ne bucurăm ca Xenia a decis să exludă o organizație cu grave probleme de etică și morală păgână.

Lasă un răspuns