Meniu Închide

COMUNICAT. FORUMUL PENTRU DREPTURILE TINERILOR ED. 2019

👉 Între 8-11 decembrie, la București, are loc Forumul pentru Drepturile Tinerilor, la care participă 75 de tineri reprezentând grupuri vulnerabile, minorități și diaspora, organizații de tineret. La acest eveniment participă și reprezentanți ai Ministerului Muncii, ai Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în domeniul Educației și Formarii Profesionale, ai Agenției ÎMPREUNĂ, dar și invitați din partea Forumului Tinerilor din România și Consiliului Tineretului din România.

🗣 În cadrul Forumului au loc dezbateri publice, workshopuri și mese rotunde, urmând să fie atinse următoarele teme: politici publice pentru tineri, participarea tinerilor în comunitățile dezavantajate, egalitatea de șanse, combaterea discriminării, a stereotipurilor și a prejudecăților.

💬 Prezent astăzi la eveniment, Ministerul Tineretului și Sportului-România, Ionuț Stroe, a declarat:

“Cred că toți cei care sunteți în sală, astăzi, aveți un cuvânt important de spus pentru tinerii din România și probleme lor, fie că este prima oară când veniți la un asemenea eveniment, fie că sunteți activi de mai multă vreme în organizațiile voastre. E un lucru extraordinar că doriți să vă implicați și că doriți să stați de vorbă cu alții ca voi. Puteți deveni fiecare un lider în generația voastră, pentru comunitatea din care faceți parte. Și fără cuvinte prea mari, vă spun că România chiar are nevoie de voi”

Asociația THE NEW PAGAN DAWN este și ea prezentă la eveniment prin reprezentarea apreciată de însăși ministrul Tineretului, Ionuț Stroe pentru a duce vocea și nevoile comunității politeiste din România la factorii de decizie.

Stefan Marius, delegatul nostru a subliniat nevoia creării protecției sociale a minorităților politeiste și crearea unui dialog social cu instituțiile statului.

La eveniment e prezent și Gabriel Carnariu, președintele Consiliul Tineretului din România, Elgard Andreas, președintele Consiliul Tinerilor Instituționalizați, cât și mulți alții,

CONSILIUL DIRECTOR AL TNPD
DEP. DE PR SI COMUNICARE,
Neofitul Ioan