Meniu Închide

CP: Prelungire perioada suspendare activitate conform Decret Prezidential nr. 195/2020 publicat de Presedintele Romaniei

Astăzi, la ora 15:00, Președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgență în România. În declarația sa, acesta precizează că națiunea noastră trece printr-o perioadă dificilă, dar putem face fata acestei incercari.

„Începând de astăzi se instituie starea de urgență pe întreg teritoriul României, timp de 30 de zile. Oricât de greu ar fi să ne adaptăm acestor limitări, aceasta este singura cale prin care salvam vietile celor dragi noua. Scolile vor fi inchise pentru protejarea copiilor, elevilor si studentilor. Activitatea din invatamanatul preuniversitar si universitar se suspenda.

Presedintele Romaniei, Klaus Werner Iohannis la conferinta de presa. / Sursa foto: DIGI 24

Foarte important este sa limitam povara financiara a cetatenilor in aceasta perioada de urgenta. Serviciile medicale pentru tratarea cazurilor de coronavirus si a complicatiilor acestora se acorda tuturor persoanelor de pe teritoriul Romaniei. Angajatorii si familiile din domeniile a caror activitate este oprita vor beneficia de protectie sociala.

Vreau sa transmit un mesaj special medicilor si personalului medical: va multumesc tuturor pentru eforturile facute si cu totii suntem recunoscatori pentru munca pe care o depuneti. Aveti mai mult decat oricand grija de cei apropriati, in special de cei varstnici si de cei vulnerabili”, a declarat Șeful Statului.


Textul Decretului 195/2016 aici.


Avand in vedere textul Decretului 195/2020, OUG 1/1999 si legea fundamentala prelungim cu 30 de zile de la data de azi suspendarea activitatii din Decizia Consiliului Director nr. PV/1/11.03.2020 pana pe data de 16.04.2020.

Asociatia THE NEW PAGAN DAWN va recomanda sa dati dovada de responsabilitate si de ascultare fata de masurile impuse de autoritati si sa stati pe cat de posibil acasa, sa va luati masurile de igiena si sa stati in comuniune cu Zeii in rugaciune pentru apropiatii nostrii si pentru Romania.

Lasă un răspuns