Meniu Închide

CP: Raspunsul halucinant al DGASPC Bacau in cazul tinerei abuzate din Comanesti

In data de 17.03.2020 am primit la Secretariat, Serviciul Registratura raspunsul DGASPC Bacau la adresa inaintata de TNPD in data de 06.03.2020, prin care aducem la cunostiinta incalcarea prevederilor legale in ceea ce priveste garantarea drepturilor tinerei, Calus Daniela la care este supusa in Reteaua de Apartamente “Casa Mea” din loc. Comanesti, jud. Bacau.

Presedintele Asociatiei THE NEW PAGAN DAWN, pr. Olteanu Cosmin a declarat cu privire la acestea, avand in vedere ca o cunoaste personal pe tanara abuzata urmatoarele:

Ne bucura sa vedem promptitudinea cu care acestia si-au manifestat intentia de a o sprijini pe aceasta tanara si faptul ca aceasta beneficiaza de atentia lor, cat si interesul cel putin verbal prin care doresc ca aceasta sa se bucure de protectia lor, insa totodata ne manifestam ingrijorarea fata de aspectele lipsa din procedura si din faptul ca din adresa trimisa noua nu reiese felul in care a avut loc evaluarea, membrii prezenti, intrebarile si ancheta, fapt pentru care nu am putut accepta raspunsul acestora. In acelasi timp consideram ca apelul la istoricul psiho-comportamental al tinerei, caracterizat de ei ca fiind “atipic” nu este nici relevant, dar nici cuantificabil, lipsind dovezi, unitatea de raportare si alte lucruri constituante, ceea ce ne face sa credem ca ei au dorit devierea discutiei de la obiectul sesizarii si chiar incercarea de ascundere a cazului, mai ales ca au incercat sa ne intimideze prin apelul la procesarea corecta a datelor cu caracter personal si faptul ca sunt speriati ca publicarea acestor cazuri duce implicit la autosesizarea altor autoritati.

Am solicitat DGASPC Bacau sa isi exprime punctul de vedere,  cu documente justificative pentru pozitia pe care acestia o au, pozitie de negare a faptelor sesizate si sa utilizeze exprimari punctuale, nu trimiteri la evenimente trecute si caracterizari ca “atipic” ce pot parea denigratoare, ba chiar calomnioase si de natura sa prejudicieze imaginea tinerei, dar si a persoanei ce le avizeaza intr-o adresa catre institutia noastra.

In decursul zilei de azi am luat legatura cu tanara in cauza si mai apoi am discutat cu un asistent social despre speta. Din discutia cu domnisoara Calus Daniela, avuta prin intermediul telefonului, discutie inregistrata cu acordul tinerei, reiese ca e deacord cu prelucrarea datelor sale si publicarea cazului, conform Regulamentului nr. 679/2016 priviind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, art. 32; iar in cazul in care persoana este afectata de catre angajati ai DGASPC Bacau, in exercitarea unor drepturi si libertati civile, consimtamantul de prelucrare nu mai este necesar, conform Legii nr. 677 din 21 noiembrie 2001, priviind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date art. 5, alin. 2, punctul b. In acelasi timp, avand in vedere ca noi am surprins o serie de actiuni ilicite din partea DGASPC Bacau, Reteaua de Apartamente “Casa mea”, mai precis facem referire la angajatii din cadrul acestui birou, amintiti in adresa noastra din data de 6 martie 2020 ne simtim indreptatiti sa facem publice aceste actiuni ale DGASPC Bacau si in favoarea noastra avem prevederile Noului Cod Penal, art. 226, alin. 4, punctul a si d.

In acealsi timp i-am rugat sa ia atitudine contra acestor cazuri si sa evite amenintarea tinerei cu parasirea sistemului, pe care angajatii din reteaua de apartamente o fac. Totodata i-am rugat sa ia masurile legale ce se impun, pentru a evita depunerea unor plangeri penale. In acelasi timp i-am rugat sa ne comunicati detaliile in ceea ce priveste felul in care s-a desfasurat ancheta din 11.03.2020 si sa incerce sa ne ofere documente justificative in sprijinul pozitiei lor.

In ceea ce priveste penultimul paragraf, prin care fse face referire la organizarea unor serii de “intalniri de lucru” ne-am exprimat deschiderea fata de a ii sprijini si nu vrem sa se inteleaga ca suntem pe pozitie de atac, ci ca si noi si ei tinem doar cu drepturile, obligatiile si libertatile, cat si formarea viitoarei generatii ce va reforma societatea romaneasca, iar comportamentele caracterizate de multi ca “atipice” pot reprezenta probleme de adaptare sau metode diferite de a vedea lumea si nu trebuie “taiate aripile”, iar cand calomniem (adica nu prezentam dovezi) nu facem decat sa reproducem suferinta.

Consideram ca un dialog e necesar si in acelasi timp o reforma in cadrul acestor institutii hiper-birocratizate si cu personal pe alocuri nepregatit pentru confruntarile generatiilor ce vin din spatele nostru.“


Dupa acest demers a urmat ca in aceasta seara sa aiba loc asta:

Lasă un răspuns