Meniu Închide

Solicitam demiterea ministrului, Vela de la MAI pentru discriminarea cultelor si zadarnicirea combaterii bolilor – TNPD

Asociatia THE NEW PAGAN DAWN, asociație cu caracter cultural, filosofic și educativ, are drept scop promovarea incluziunii sociale a minoritatilor si grupurilor de risc, ridicarea nivelului spiritual al oamenilor prin popularizarea informațiilor despre cultele păgâne/neopăgâne și despre științele ezoterice a sesizat, in decursul zilei de azi, 16 aprilie 2020, pe prim-ministrul Romaniei, Ludovic Orban și pe domnul președinte al României, dl. Klaus Iohannis pentru acțiunile legate de activitatea dlui ministru al Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, prin care in data de 14.04.2020, ora 19:24 s-a difuzat pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătății (https://www.facebook.com/MinisterulSanatatii/videos/869164313551467/), Ministerul Afacerilor Interne la ora 19:22 (https://www.facebook.com/ministeruldeinterne/videos/869163226884909/), Guvernul României la ora 19:40 (https://www.facebook.com/guv.ro/videos/869175830216982/) un Acord de Colaborare dintre Ministerul Afacerilor Interne, condus de acesta și Biserica Ortodoxă Română, condusă de Patriarhul, Daniel Ilie Ciobotea, prin care se menționează suportul Poliției Române, Poliției Locale, Jandarmeriei și Armatei in distribuirea paștilor și a luminii de Paștele Creștin, celebrat de creștinii ortodocși in această săptămână, pe data de 19.04.2020.


Consideram că prin fapta mai sus menționată, așa cum mai mulți politicieni, juriști, persoane din societatea civilă au sesizat și așa cum Asociația SOLIDARITATE PENTRU LIBERTATEA DE CONȘTIINȚĂ, condusă de dl. Emil Moise a sesizat Parchetul pentru că se constată incălcarea măsurilor de prevenție și combatere impotriva răspândirii bolilor cu rist epidemiologic crescut pe teritoriul României, mai precis COVID-19, stabilite de Ordonanțele Militare, Decretul Prezidențial și comunicatul președintelui României, Klaus Werner Iohannis, conform comunicatului emis prin intermediul platformei de socializare Facebook, ieri, 15.04.2020, ora 12:55 (https://www.facebook.com/632184113535510/posts/2899426070144625/?vh=e).

In același timp atragem atenția că pe lângă incălcarea legislației, mai precis a Ordonanțelor Militare, a Decretului Prezidențial, a recomandărilor Ministerului Sănătății, Organizației Mondiale a Sănătății se aduce o incălcare și in materie de tratament echitabil a cultelor religioase in relația cu statul român, și anume facem referire la următoarele prevederi: Legea Cultelor 489/2006, art. 9, alin. 1 (statutul secular), cât și Legea Cultelor 489/2006, art. 9, alin. 2. (statutul nediscriminator in relația dintre stat și culte), prevederile Constituției României, art. 16, alin. 1 și 2 (statutul nediscriminator in relația dintre stat și cetățenii săi, și prin deducție logică dintre stat și reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române și a comunității creștin ortodoxe). Tot in legislația națională, Ordonanța 137/2000, pentru prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare art. 1, alin. 4, cu legătură la art. 1, alin. 2, ce prevede datoria oricărei persoane fizice, respectiv juridice de a trata egal și nediscriminator o altă entitate fizică sau juridică, iar prin acest protocol găsim acorduri favorabile față de un cult, in defavoarea altor culte.


Amintim totodată că celelalte culte religioase și credințe de pe teritoriul României nu au beneficiat de aceste măsuri, față de care dl. Vela le consideră oportune, dat fiind o scuză a unei majorități, lucru care nu e conform cu legislația, deoarece majoritatea nu poate servi drept scuză pentru discriminarea pozitivă (favorizarea) unor culte.
Comunitatea politeistă, pe care din 2016, Asociația THE NEW PĂGÂN DAWN o reprezintă, prin partenerii săi interni, sau externi nu a beneficiat și nu a cerut și nici nu va cere in viitor să fie favorizată in vreun fel sau altul. Astfel, e profund greșit din punct de vedere legal, moral și din punct de vedere al atitudinii protective și interesul față de sănătatea publică a cetățenilor români și a rezidenților străini in România să intri ca parte implicată din partea statului sub acest Acord, fapt pentru care acest ministru trebuie demis de urgență.

Lasă un răspuns