Meniu Închide

8 lucruri de făcut pentru Beltane ca păgân solitar

21 APRILIE 2020 DE OLTEANU COSMIN

Fotografie de Brett Sayles pe Pexels.com

Mulți păgâni sunt practicieni solitari, fie prin alegere, fie prin necesitate. Dar cele mai multe activități tradiționale pentru Beltane sunt concepute fie pentru grupuri mari, fie pentru cupluri. În 2014 și 2015 am scris o serie de ritualuri pentru cei care lucrează singuri la volanul anului. În fiecare an sunt aproape de topul listei celor mai populare postări – în special ritualul Beltane .

Dar dacă ați dori să sărbătoriți Beltane cu altceva decât un ritual? Poate că faci parte dintr-un grup care își ține ritualurile în sâmbăta cea mai apropiată de sărbătoare și nu vrei să faci un al doilea ritual. Sau poate că simțiți nevoia de a face altceva decât un ritual de data aceasta.

Iată opt lucruri pe care le puteți face pentru a sărbători Beltane.

1. Plantează flori

Ostara este începutul primăverii, dar chiar și aici, în România, nu se simte deloc ca primăvara decât mai aproape de Beltane. Acum, florile sălbatice sunt în floare, iar o plimbare afară este un memento accentuat că există două culori în curtea mea: verde și maro. Poate că al tău este la fel.

Pune ceva culoare în curtea ta – plantează flori! Puteți începe de la semințe, deși pornirea de la plante este mai rapidă și mai fiabilă. Unele flori sunt anuale, dar altele sunt plante perene – plantați-le o dată și le veți avea pentru anii următori.

Nu ai curte? Majoritatea florilor cresc bine în ghivece, mai ales în locuri însorite, precum ferestrele de bucătărie.

2. Cumpără flori

Ai reușit să ucizi fiecare plantă pe care ai încercat vreodată să crești? Pisica ta crede că florile fac aperitive frumoase? Sau pur și simplu nu sunteți pregătit pentru plantare? Apoi mergi să cumperi niște flori proaspete tăiate.

Majoritatea magazinelor alimentare le poartă, cel puțin pe aici. Pentru câțiva lei puteți să vă luminați casa și să o faceți să pară Beltane, chiar dacă vremea dvs. locală este iernatică.

Florile tăiate pot ține până la două săptămâni dacă le ții în apă. Și atunci când timpul lor a venit, în mod evident, există încă mai multe lucruri pe care le poți face cu ele, mai degrabă decât să le arunci în coșul de gunoi.

3. Prezintă-te în spiritele terestre locale

Cât de bine îți cunoști spiritele terestre locale? Poate mai important, cât de bine te cunosc? Le-ați dat vreun indiciu că sunteți altceva decât un alt om neîncrezător, care va trage locul și apoi va merge mai departe?

Nu uitați decât în ​​limbile indo-europene „gazdă” și „oaspete” împărtășesc același cuvânt rădăcină ( * ghosti ). Spiritele terestre erau acolo cu mult înaintea ta – ești un oaspete în casa lor. Dar, ca cineva care deține puterea culturii și tehnologiei umane, ai și obligații ca gazdă. 

Ieși afară și prezintă-te. Nu mergeți cu mâna goală – luați ceva de oferit. Apa curată este aproape întotdeauna o ofertă acceptabilă, în special pentru spiritele terestre.

După ce te prezinți, ascultă. Puteți întâlni un singur spirit, sau mai multe, sau multe. Unde locuiesc, pământul are (este) un singur spirit. Copacii sunt toate spirite individuale. Iar tufișul de rozmarin este cel mai puternic dintre toate.

Sau poți să nu te întâlnești cu nimic, mai ales dacă ești nou în acest loc, sau dacă comportamentul tău față de țară a fost mai puțin ospitalier în trecut. Vorbirea este ieftină – arătați că vă referiți cu adevărat la toate acele idei frumoase centrate pe natură .

Dar o relație începe cu a spune salut.

4. Lasă un cadou pentru Zâne

Fotografie de Artem Beliaikin pe Pexels.com

Potrivit lui Morgan Daimler (persoana mea, pentru toate lucrurile Fae ), „zânele erau considerate a fi deosebit de active și puternice pentru Beltane.” Asta înseamnă că este un moment bun pentru a lăsa cadouri pentru ei, pentru a vă asigura că rămâneți de partea lor bună și pentru a evita dispariția obiectelor importante fără nicio explicație. Crema și whisky-ul sunt oferte tradiționale, iar ofertele alimentare sunt de obicei bine primite.

În mod tradițional, și-au apreciat confidențialitatea – poveștile strămoșilor noștri avertizează împotriva implicării în treburile lor. Dar văd tot mai multe interacțiuni ale Fair Folk cu lumea obișnuită și se pare că avem interese comune în care cooperarea este justificată.

Indiferent, ai putea face mult mai rău decât să demonstrezi că ești dispus să fii un vecin bun al vecinilor buni.

5. Citiți povestea Venirii Tuatha De Danann

A fost în prima zi de Beltaine, care se numește acum Ziua de Mai, a venit Tuatha De Danann și a fost în nord-vestul Connacht, au aterizat. Dar Firbolgii, Bărbații Bagii, care se aflau în Irlanda înaintea lor și care veniseră din Sud, nu văzuseră decât o ceață și zăcea pe dealuri.

Fotografie de Lum3n pe Pexels.com

Ești iubitor de carte? Un cititor avid? Căutați ceva puțin mai puțin fizic pentru acest Beltane? Aceasta este aniversarea venirii Tuatha De Danann în Irlanda, ceea ce face ca Beltane să fie momentul perfect pentru a citi (sau re-citi) această poveste.

Am citat din traducerea din 1904 de Lady Augusta Gregory pe site-ul Sacred Texts, dar această versiune din Colectivul de Literatură Celtică este de asemenea bună. Morgan Daimler are o traducere a unei părți din poveste și câteva comentarii despre Patru comori ale Tuatha De Danann pe blogul ei.

6. Efectuați lucrări de Divinație

Beltane se află la 180 de grade vizavi de Samhain, la volanul anului. Ambele sunt perioade în care voalul dintre lumi este cel mai subțire (chiar dacă mulți dintre noi cred că vălul este mărunțit). Asta face divinarea mai ușoară decât in mod normal.

Așadar, etalati cărțile de tarot, runele sau alt instrument de divinare. Pune o întrebare pentru tine, familia ta sau comunitatea ta. Și apoi vedeți ce puteți vedea.

Amintiți-vă că divinarea nu poate lua decizii pentru dvs. Îți arată ce vine – trebuie să decizi dacă acesta este un lucru bun sau nu. Divinarea este ca și cum ai aprinde farurile când conduci noaptea – îți arată ce este în drum înainte de a te alătura.

Amintiți-vă, de asemenea, că divinarea arată ceea ce va fi, nu ceea ce trebuie să fie. Dacă nu îți place ceea ce vezi, depinde de tine să faci modificările necesare pentru a crea un rezultat mai favorabil.

Dacă nu puteți citi singur (unii divini pot, alții nu pot), contactați un divinator profesionist (și așteptați să le plătiți pentru serviciile lor). Sau contactați un prieten care face divinități și face schimb de lecturi cu ei.

7. Plimbați-vă între două focuri

Beltane este un festival al focului, iar una dintre activitățile tradiționale a fost construirea a două focuri și trecerea animalelor și a oamenilor între ele pentru curățare și binecuvântare. Construirea a două focuri ar putea fi cam mult pentru o practică solitară, dar probabil că puteți aprinde două torțe sau două lumânări. Sau dacă locuiți într-un loc unde flăcările deschise nu sunt în siguranță, folosiți lumânări electrice.

Pur și simplu aprindeți cele două focuri și apoi treceți între ele. Poate doriți să vă întrerupeți pentru un moment sau două în timp ce faceți, pentru a medita la ceea ce doriți să lăsați în urmă și ce doriți să apelați în viața voastră.

apropierea, cele două focuri și altarul principal pentru Beltane: un ritual solitar

8. Ia un pui de somn sub un copac

Dacă nu vă place să faceți ceva activ – sau, în schimb, dacă vă simțiți deosebit de aventuros, faceți un pui de somn sub un copac. Găsiți un copac prietenos într-un loc în care să nu vă deranjeze. Cereți permisiunea, faceți oferte spiritelor locului și ascultați pentru a vă asigura că este în regulă. Dacă primiți un răspuns favorabil, întindeți-vă pe pământ cu spatele la copac și relaxați-vă.

Nu există garanții. Încercarea de a dormi – în special într-un moment al zilei când de obicei ești treaz – poate fi contraproductivă. Dar dacă o faci, s-ar putea să găsești că visele tale sunt deosebit de profunde și vii.

Dar ai putea dori să ai ceva fier în buzunar când o faci.

Oricum sărbătoriți, Beltane-ul vostru să fie luminos și vesel!

Lasă un răspuns