Meniu Închide

Beltane: Este practic imposibil să il celebrezi online?

Având in vedere imența apropierii sărbătorii de Beltane și faptul că ne aflăm in timpul desfășurării pandemiei, provocate de noul virusl Sars-Cov-19 ne intrebăm dacă noi ca și comunitate ne putem intâlni in noaptea de Beltane online. In România până in 15 mai 2020 ne aflăm in stare de urgență, iar orice intâlnire mai mare de 3 oameni este interzisă, fapt pentru care comunicarea online e singura metodă de a ne apropia unii de alții.

Sursa fotografiei: Pixabay

În primul rând, fertilitatea este mai mult decât doar heteronormativitate și creșterea bebelușilor

Da, suntem cu toții blocați în casele noastre și unii sunt blocați fără partenerii lor sau cu potențialul lor ca urmare a autoizolării/„carantinei” ca urmare a pandemiei COVID-19. Planeta noastră continuă să refacă, natura din jurul nostru își face drum spre o dezvoltare a unei vegetații luxuriantă verde și cu condiția ca oricare dintre noi să poată ieși afară chiar și pentru câteva minute putem vedea asta.

Este acea luxuriantă foarte verde, acea creșterea a culturilor, fertilizarea a câmpurilor, că viața continuă. Ne putem hrăni. Familiile noastre și cei dragi pot fi hrăniți. Putem mânca, iar lumea din jurul nostru poate continua să trăiască.

Există mult haos acum. Poate că o anumită pace, un sentiment de liniște și seninătate pot fi obținute prin meditarea asupra Naturii și a bunăvoinței pe care ni-o dă.

De asemenea, este sacru.

Beltane este mai mult decât Beltane și voi argumenta acest lucru până când voi muri

Există o multitudine de tradiții, povești și tradiții în jurul acestei perioade a anului. Nu trebuie să aveți intimitate fizică pentru a onora acest sabat. Sigur, pentru multe tradiții ajută. Și da, există o sacralitate pentru a onora bucuria pe care o putem experimenta unul cu celălalt.

Dar există și magie, în asta și în alte lucruri. Există magia lucrurilor în creștere verde, magia care este magie și magia care vine din lumea cealaltă.

Și aceste lucruri sunt bune.

Nu ai nevoie de o scuză pentru a jeli intimitatea, ești om și acest lucru este în regulă

Există prea multe lucruri care ne lipsesc acum. Prietenii noștri, familia noastră, cei dragi. Și uneori acele videochaturi și apeluri telefonice pur și simplu nu sunt suficiente.E în regulă să te mângăi cu asta. E în regulă să nu te simți bine.

Bănuiesc că mulți vor proiecta cum ne simțim despre asta în vacanța din Beltane din acest an și este înțelegător. Sentimentele tale sunt valabile și trebuie să le onorezi. Dar este bine să examinăm și de unde provin și să onorăm și asta. Beltane evidențiază doar pentru dvs. cum vă simțiți acum despre evenimentele mondiale și despre modul în care acestea vă afectează relațiile, iar acest lucru este complet în regulă.

Cum ar face cineva de fapt Beltane de unul singur?

Imaginează-te într-un lemn luxuriant, în creștere. Ești înconjurat de natură. Plantele ating creșterea maximă. Aerul este proaspăt și cald. Soarele este radiant. Puteți auzi aerul din copaci în timp ce ramurile se mișcă ocazional în adiere, frunzele bine formate pe ramurile lor. Se poate auzi un curent blând în apropiere, apa care curge pe pământ fertil.

Aprinde o lumanare. Spune o rugaciune. Cinste frumusețea anotimpului în creștere, onorează frumusețea pământului. Cinstește fertilitatea, precum și cea a omenirii.

Cu toții suntem sacri.

Cum ar putea face Beltane online, prin Zoom sau prin alt chat online?

Poate o meditație ghidată asemănătoare cu cea de mai sus, împreună cu alte recomandări pe care le-am oferit pentru a face ritual online (noi vom organiza pe pagina de Facebook a organizatiei un ritual si va incurajam si pe dvs) . Vorbeste cu grupul tău și află ce ar atinge coarda potrivită cu toată lumea (avem numeroase grupuri pe Facebook ale organizatiei si va putem invita alaturi de noi). Luați în considerare fondul propriei tradiții. Ce povești și cuvinte potrivite s-ar putea spune anul acesta? Cum să luăm ceea ce ni s-a dat? Ce perspectivă trebuie să avem în această zi? Cum se potrivește cu propriul nostru corp de tradiții și povești?

Există multe moduri în care acest anumit sabat poate fi onorat. Poate că o abordare este să stai de fapt (practic, evident) și să vorbiti între voi despre ce înseamnă această vacanță pentru tine. Și nu doar pentru tine, ci pentru tradiția ta specifică.

Pariez că veți găsi noi modalități de a aprecia această vacanță, chiar dacă de obicei nu sunteți fani. Și îmbrățișând cuvintele altora, putem îmbrățișa această vacanță anul acesta și tot ceea ce ne poate aduce.

Beltane fericit! Ne dorim să vă aducă tot ce aveți nevoie în acest moment.

Lasă un răspuns