Meniu Închide

CP: Poziția TNPD față de violențele ISIS asupra lui Khaled-al-Asaad

La 5 ani de la moartea arheologului, Khaled-al-Asaad, UNESCO, Syrian Department of Antiquities și Ministry of Cultural Heritage and Activities and Tourism (Italia) și Centre of Advanced Study in History, AMU au avut o serie de poziții legate de moartea unuia dintre arheologii sirieni de mare importanță față de studiile cu privire la cultele pre-arabice păgâne și șeful Departamentului de Antichități din orașul antic Palmira, patrimoniu mondial UNESCO.

E necesar un efort solidar al comunității mondiale pentru a preintâmpina astfel de evenimente tragice, cât și de distrugere a Patrimoniului Păgân Sirian, având in vedere că in același an, ISIS (Statul Islamic) a distrus Templul Păgân dedicat Zeului Bel, cât și in 2014 a condus un genocid contra poporului păgân Yezidi pentru credințele lor, unde au omorât și peste 5000 de păgâni, cât și a descuraja formațiunile extremiste indiferent de interesele de moment ale politicienilor.

Sursa fotografiei: Wikipedia.com

Asociația THE NEW PAGAN DAWN rămâne unită, solidară și fidelă unui angajament continuu de combatere a acestor acțiuni potrivnice comunității păgâne și cercetării Istoriei din Siria, cât și luptă contra crimelor, distrugerilor și atacurilor generate de ISIS și de facțiunile extremiste ce promovează implementarea teocrației și Shariei musulmane ca sistem de guvernământ.

ADMINISTRAȚIA PREȘEDENȚIALĂ A ASOCIAȚIEI THE NEW PAGAN DAWN

“They killed him because he would not betray his deep commitment to Palmyra. Here is where he dedicated his life. (L-au ucis pentru că nu avea să-și trădeze angajamentul profund față de Palmyra. Aici și-a dedicat viața.)”

a declarat Dario Franceschini, ministrul italian al Patrimoniului cultural și al Activităților și Turismului.

Lasă un răspuns