Meniu Închide

CP: Societatea păgână și alternativa blândă ce ustură


Asociația THE NEW PAGAN DAWN, asociație cu caracter cultural, filosofic și educativ, ce are drept scop promovarea incluziunii sociale a minoritatilor si grupurilor de risc, ridicarea nivelului spiritual al oamenilor prin popularizarea informațiilor despre cultele păgâne/neopăgâne și despre științele ezoterice a luat cu profundă dezamăgire act de postarea paginii de Facebook “Societatea Păgână”, pagină ce promovează ideologii de extremă stângă și care nu are niciun punct de coeziune cu valorile și principiile ce unesc intr-un singur trup tradițiile păgâne.


Din nou aceasta proliferează atacuri menite să discrediteze munca și demersurile inițiate de noi și colegii noștrii in ultimii 5 ani de activitate. Totuși e bine spre buna informare a cititorilor să oferim un răspuns adecvat și punctual față de acuzațiile ce ni se aduc.


Asociația THE NEW PAGAN DAWN, este singura organizație la momentul actual inscrisă in România și care iși asumă promovarea intereselor comunității păgâne, așa cum reiese din Registrul Asociațiilor și Fundațiilor din România de pe lângă Ministerul Justiției, conform Certificatului de Inscriere emis de Ministerul Justiției sub nr. 48 din data de 27 iulie 2020. Totodată organizația noastră este prima ca și activitate organizată lansată in România in anul 2016.


Aparițiile in presa străină (blastingnews, cafebabel, și alte publicații) dovedesc incă odată cunoașterea noastră la nivel internațional ca organizație reprezentativă pe acest sector.


Fără niciun dubiu e lesne de ințeles că o pagină de Facebook, inexistent constituită legal nu poate fi reprezentantivă, mai ales că activitățile acestui așa zis grup nu le regăsim in căutările noastre. Totodată suntem membrii mândri ai următoarelor structuri internaționale:


1. Universal Life Church Ministries, organizație religioasă non-confesională fondată în 1962 de Kirby J. Hensley, sub doctrina: „Faceți ceea ce este corect”;

2. ILGA-Europe, singura structura de reprezentare internationala a comunitatii LGBTQ+ ce reuneste peste 500 de ONG-uri din peste 200 de tari;

3. TGEU – Transgender Europe, singura structura de reprezentare europeană comunitatii trans ce reuneste peste 100 de ONG-uri din peste 46 de tari;

4. Society For The Protection and Promotion of Polytheism, asociație internațională ce are ca scop de ajutarea pe cei noi să stăpânească cunoștiințele teoretice și practice ale credinței politeiste, cât și de a acționa asemeni unui câine de pază pentru apărarea credințelor politeiste din întreaga lume;

5. Pagan Awareness Network Australia Inc., organizatie internationala de reprezentare si crestere a gradului de constientizare a nevoii de acceptare a comunitatii pagane.


Legat de postarea in care ne exprimăm părerea de rău și tragem un semnal de alarmă cu privire la crimele și acțiunile indreptate contra cultelor păgâne de Statul Islamic (ISIS) prin comemorarea decesului lui Khaled-al-Asaad, istoric sirian de acum 5 ani vă comunicăm următoarele:

1. Postarea inițială despre comemorarea decesului a avut loc pe data de 17 august 2020, ora 14:29 de minute, redactată de Rev. Olteanu Cosmin, cu sprijinul dlui secretar general, Huțuțui Corneliu la Constanța, in perioada concediului pe care echipa noastră l-a avut; Pe principiul hoțul strigă hoții din casa hoților, din postarea paginii Societatea Păgână – SP reiese că aceștia au scris comunicatul pe data de 31 august 2020, fapt ce pune sub semnul intrebării una din tezele lor și l-au antedatat pe 18 august 2020, așa cum reiese din captura de ecran;

2. Afirmația conform căreia postarea noastră ar fi fost antedatată este lipsită de temei, având in vedere că in captura de ecran nu regăsim vreun simbol care să indice o astfel de acțiune;

3. Legat de sursa imaginii din postare și de faptul că imaginea ar fi fost creată de aceștia special pentru postarea respectivă ne indică un alt motiv pentru care să punem sub semnul intrebării etica profesională a celor ce “vor să ofere o alternativă blândă” pentru comunitatea păgână. Imaginea publicată de aceștia și de noi indică ca sursă directă site-ul Wikipedia, in versiunea pentru vorbitorii de limbă engleză, mai precis la URL: https://en.wikipedia.org/wiki/Khaled_al-Asaad, unde imaginea este inserată prin intermediul Wikipedia Commons, serviciu de publicare a imaginilor cu conținut de drept de uz public și care nu reclamă licență de autor (link: https://en.wikipedia.org/wiki/File:Khaled_al-Asaad_2012.jpg#/media/File:Khaled_al-Asaad_2012.jpg).


E grav că in România grupuri inexistente, doritoare de rău, iau pielea de oaie (alternativa blândă, așa cum se autonumesc) și incep să atace organizații respectabile, cu vechime și proiecte concrete. Totodată acum o lună am acționat administratorii din spatele acestei pagini către Inspectoratul Județean de Poliție Brașov, ca mai apoi din compasiune să retragem sesizarea.


Din păcate unii nu ințeleg nici după 2 ani de inexistență că astfel de lucruri sunt reprobabile și că consecințele acestor fapte pot să fie covârșitoare. Deaceea am inițiat o discuție la nivelul Consiliului Director și Departamentului Juridic de a acționa in instanță faptele repetate de denigrare publică a colectivului nostru.


E important să ințelegem că in România e nevoie de reprezentare pentru această comunitate și că nu avem nimic impotrivă cu cei ce doresc să ia parte la acest fenomen, insă nu e etic și nu e moral să ne atacăm unii cu alții și să ne abatem către lupte de orgolii in defavoarea unei comunități. O comunitate dezbinată este vulnerabilă in fața atacurilor, așa cum o turmă de oi dezbinată este susceptibilă de a fi sursa de hrană a unor lupi infometați.


ASOCIAȚIA THE NEW PAGAN DAWN

DEPARTAMENTUL DE PR, COMUNICARE ȘI PROMOVARE

Lasă un răspuns