Meniu Închide

CP: Participarea la Parlamentul Religiilor Lumii pentru prima oară la sesiunea parlamantară aniversară a TNPD ce a tratat subiectul armoniei interconfesionale

Tocmai ce s-a finalizat sesiunea plenară a Parlamentului Mondial al Religiilor cu ocazia aniversării a 127 de ani de la infințarea acestuia. Această organizație reunește cultele religioase din lume cu scopul creării unei legături armonioase in favoarea prevenirii oricăror forme de contradicție și conflict, fiind membri ai Consiliului Consultativ al Grupurilor Interreligioase din cadrul Organizației Națiunilor Unite.

Din partea Romaniei a fost prezentă singura organizație păgână și anume Asociația THE NEW PAGAN DAWN reprezentată de Rev. Olteanu Cosmin și Mona A, in calitate de președinte, respectiv prim-vicepreședinte. In cadrul sesiunii au fost prezenți peste 330 de lideri religioși de culte păgâne, dar și membri ai cultelor abrahamice și anume, Arhiepiscopul Bisericii Romano-catolice din India, Thomas, delegatul patriarhal al Bisercii Ortodoxe de la Constantinopol, imamul Cultului Islamic din Marea Britanie și un rabin israelian.

Totodată ședința a fost găzduită de Audrey Kiragawa și Rev. Shri Ramakrishna Ashrama, cu cuvântări speciale ale secretarului general al Organizației Națiunilor Unite și al Consiliului Consultativ al Grupurilor Interreligioase.

S-a prezentat istoria Parlamentului Mondial al Tuturor Religiilor, mai apoi proiecte și acțiunile sale, cât și cele ale Organizației Națiunilor Unite, amintind importanța conservării și respectării diversității de pretutindeni. Mai apoi, cei veniți la vorbitor au subliniat importanța unui efort comun de solidaritate, dialog, compasiune și iubire pentru toate religiile, deitățile și practicile spirituale.

Gazdele au amintit totodată și de tristul eveniment de la World Trade Center, unde ISIS a bombardat Pentagonul și turnurile gemene in această zi, acum 19 ani.

Asociația THE NEW PAGAN DAWN a promovat și promovează o atitudine deschisă, ecumenică față de toate credințele de pe Pământ și crede că slujirea oamenilor e slujirea Zeilor.

CONSILIUL DIRECTOR

ASOCIAȚIA THE NEW PAGAN DAWN

Lasă un răspuns