Meniu Închide

Mabon: Echinocțiul de toamnă. Explorează festivalul de la mijlocul recoltei

Autumn Harvest
imon Gakhar / Getty Images

Este momentul echinocțiului de toamnă, iar recolta se termină. Câmpurile sunt aproape goale, deoarece culturile au fost smulse și depozitate pentru iarna care vine. Mabon este festivalul de la mijlocul recoltei și este momentul în care luăm câteva momente pentru a onora anotimpurile în schimbare și a sărbători a doua recoltă. În sau în jurul datei de 21 septembrie (sau 21 martie, dacă vă aflați în emisfera sudică), pentru multe tradiții păgâne și wiccan este un moment de mulțumire pentru lucrurile pe care le avem, indiferent dacă este vorba de culturi abundente sau alte binecuvântări. Este un timp al abundenței, al recunoștinței și al împărtășirii abundenței noastre cu cei mai puțin norocoși.

Ritualuri și ceremonii


În funcție de calea voastră spirituală individuală, există multe modalități diferite de a sărbători Mabon, dar în mod obișnuit accentul se pune fie pe al doilea aspect al recoltei, fie pe echilibrul dintre lumină și întuneric. La urma urmei, acesta este momentul în care există o cantitate egală de zi și noapte. În timp ce sărbătorim darurile pământului, acceptăm, de asemenea, că solul moare. Avem de mâncat de mâncare, dar recoltele sunt maronii și sunt inactive. Căldura este în spatele nostru, frigul stă în față. Iată câteva ritualuri la care poate doriți să vă gândiți să încercați. Amintiți-vă, oricare dintre ele poate fi adaptată fie pentru un practicant solitar, fie pentru un grup mic, cu doar puțină planificare înainte.

Configurarea altarului tău Mabon: sărbătorește Sabatul Mabon decorând altarul tău cu culorile și simbolurile sezonului recoltării târzii.
Creați un altar alimentar Mabon: Mabon este o sărbătoare a celui de-al doilea sezon de recoltare. Este un moment în care strângem recompensa câmpurilor, livezilor și grădinilor și o aducem pentru depozitare.
Zece moduri de a celebra echinocțiul de toamnă: Acesta este un moment de echilibru și reflecție, urmând tema orelor egale de lumină și întuneric. Iată câteva moduri în care tu și familia ta puteți sărbători această zi a recompensei și a abundenței.
Onorați-o pe Mama Întunecată la Mabon: Acest ritual întâmpină arhetipul Mamei Întunecate și sărbătorește acel aspect al Zeiței pe care poate că nu întotdeauna îl găsim reconfortant sau atrăgător, dar pe care trebuie să fim întotdeauna dispuși să-l recunoaștem.
Ritul de recoltare a mărului Mabon: Acest ritual de mere vă va permite să mulțumiți zeilor pentru recompensa și binecuvântările lor și să vă bucurați de magia pământului înainte ca vânturile iernii să sufle.
Ritual de protecție a focarului și a casei: acest ritual este unul simplu conceput pentru a plasa o barieră de armonie și securitate în jurul proprietății tale.
Țineți un ritual de recunoștință: s-ar putea să doriți să luați în considerare efectuarea unui scurt ritual de recunoștință ca modalitate de exprimare a recunoștinței la Mabon.
Lună plină de toamnă – Ceremonia de grup: Acest rit este scris pentru un grup de patru sau mai multe persoane pentru a sărbători fazele lunii pline ale toamnei.
Meditația Mabon Balance: Dacă vă simțiți puțin dezechilibrat spiritual, cu această meditație simplă puteți restabili un pic de echilibru în viața voastră.

Tradiții și tendințe

Fotografie de Spencer Davis pe Pexels.com


Vrei să afli despre unele dintre tradițiile din spatele sărbătorilor din septembrie? Aflați de ce este important Mabon, aflați legenda lui Persefone și Demeter și explorați magia merelor și multe altele! De asemenea, nu uitați să citiți idei pentru a sărbători împreună cu familia, cum se sărbătorește Mabon în întreaga lume și motivul pentru care veți vedea atât de mulți păgâni la Festivalul vostru renascentist preferat.

Istoria Mabon: Ideea unui festival de recoltare nu este nimic nou. Să ne uităm la câteva dintre istoriile din spatele sărbătorilor sezoniere.
Originea cuvântului „Mabon”: Există o mulțime de conversații în spiritul comunității păgâne cu privire la locul în care își are originea cuvântul „Mabon”. În timp ce unii dintre noi ar dori să creadă că este un nume vechi și vechi pentru sărbătoare, nu există dovezi care să indice că este altceva decât modern.
Sărbătorirea lui Mabon cu copii: dacă aveți copii acasă, încercați să sărbătoriți Mabon cu câteva dintre aceste idei potrivite pentru familie și potrivite pentru copii.
Sărbători Mabon în întreaga lume: Să ne uităm la câteva dintre modalitățile prin care această a doua vacanță de recoltare a fost onorată în întreaga lume de secole.
Pagani și festivaluri renascentiste: Deși Festivalul Renașterii, oricare ar fi cel la care participați, nu este în mod inerent păgân, este cu siguranță un magnet păgân. De ce asta?
Michaelmas: Deși nu este o sărbătoare păgână în adevăratul sens, sărbătorile Michaelmas includeau adesea aspecte mai vechi ale obiceiurilor păgâne de recoltare, cum ar fi țesutul păpușilor de porumb din ultimele snopi de cereale.

Zeii viței de vie: Mabon este un moment popular pentru a sărbători vinificația și zeitățile legate de creșterea viței de vie.
Zeii și zeițele vânătorii: în unele dintre sistemele de credințe păgâne de astăzi, vânătoarea este considerată interzisă, dar pentru mulți alții, zeitățile vânătorii sunt încă onorate de păgânii moderni.
Simbolismul cerbului: în unele tradiții păgâne, cerbul este extrem de simbolic și preia multe aspecte ale lui Zeului în timpul sezonului de recoltare.
Ghindă și stejarul puternic: în multe culturi, stejarul este sacru și este adesea conectat la legende ale zeităților care interacționează cu muritorii.
Pomona, Zeița Merelor: Pomona era o zeiță romană care păstrează livezile și pomii fructiferi.
Sperietoare: Deși nu au arătat întotdeauna așa cum fac acum, sperietorile au existat de mult timp și au fost folosite în mai multe culturi diferite.


Magia Mabonului

Fotografie de John Finkelstein pe Pexels.com


Mabon este un timp bogat în magie, totul conectat la anotimpurile în schimbare ale pământului. De ce să nu profitați de recompensa naturii și să lucrați un pic de magie? Folosește mere și viță de vie pentru a aduce magie în viața ta în această perioadă a anului.

Rugăciuni Mabon: Încercați una dintre aceste rugăciuni Mabon simple și practice pentru a marca echinocțiul de toamnă în sărbătorile voastre.
Magia Merelor: Datorită asocierilor sale cu recolta, mărul este perfect pentru magia Mabon.
Magia viței de vie: Iată câteva modalități simple de a încorpora recompensa viței de vie în sărbătorile recoltei de toamnă.
Magia vrăjitoarei din bucătărie: Există o mișcare în creștere în interiorul păgânismului modern cunoscut sub numele de vrăjitorie de bucătărie. Bucătăria este, la urma urmei, inima și vatra multor gospodării moderne.
Creșteți energia cu un cerc de tobe: cercurile de tobe sunt foarte distractive și, dacă ați participat vreodată la un eveniment public păgân sau wiccan, sunt mari șanse ca undeva, cineva să bată. Iată cum să găzduiți unul!

Meșteșuguri și creații

Fotografie de Karolina Grabowska pe Pexels.com


Pe măsură ce echinocțiul de toamnă se apropie, decorați-vă casa (și păstrați-vă copiii distrați) cu o serie de proiecte de artizanat ușor. Începe să sărbătorești puțin devreme cu aceste idei simple și distractive. Aduceți sezonul în interior cu potpourri de recoltă și cerneală magică de pokeberry sau sărbătoriți sezonul abundenței cu lumânări de prosperitate și spălare curățătoare!

Sărbătoarea și mâncarea Mabon

Fotografie de Pixabay pe Pexels.com


Nici o sărbătoare păgână nu este cu adevărat completă fără o masă pentru a merge împreună. Pentru Mabon, sărbătoriți cu alimente care cinstesc vatra și recolta – pâine și cereale, legume de toamnă, cum ar fi dovleacul și ceapa, fructele și vinul. Este o perioadă excelentă a anului pentru a profita de recompensa sezonului

Lasă un răspuns