Meniu Închide

Profesor sancţionat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării după ce a numit-o pe o elevă „ţigancă păgână”, pentru că a refuzat să intre într-o biserică

Un cadru didactic a fost amendat cu 2.000 de lei de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) după ce i-a dat nota 3 unei eleve pentru că aceasta a refuzat să intre într-o biserică şi a numit-o „ţigancă păgână”.

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a decis, miercuri, că utilizarea termenului de „ţigancă păgână” de către un cadru didactic faţă de o elevă şi sancţionarea elevei cu nota 3 pentru refuzul de a intra într-o biserică reprezintă faptă de discriminare multiplă şi încalcă dreptul la demnitate, conform art. 2 alin. (1), art 2 alin (5), art 2 alin (6) şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată.   Astfel, cadrul didactic a fost amendat contravenţional cu 2.000 de lei.   Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi (9 voturi, respectiv 8 voturi pentru amendă şi 1 vot împotrivă).

Sursa https://cncd.ro/2020-09-30-comunicat-de-presa-referitor-la-hotararile-adoptate-de-colegiul-director-al-cncd-in-sedinta-din-data-de-30-septembrie-2020

Reacția TNPD-PPA

Asociația THE NEW PAGAN DAWN salută decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii Romania) prin care profesoara de religie a fost amendată cu 2.000 de lei după ce i-a dat nota 3 unei eleve pentru că aceasta a refuzat să intre într-o biserică şi a numit-o „ţigancă păgână”.

E important să ințelegem că nu toți putem avea aceesi religie si că toți trebuiesc respectați, iar scoala trebuie să fie un mediu propice dezvoltării personalității si individualității umane. Totodată Comunitatea Elevilor Politeisti – C.E.P. a dat publicității un ghid pentru profesori si instituțiile de invățământ din România pentru integrarea comunității păgâne.

Lasă un răspuns