Meniu Închide

Locul Numerologiei nu este in scoli!

Credem ca o reactie cu privire la cele intamplate zilele acestea, in care Inspectoratele Scolare au autorizat si deseminat un curs pentru formarea didactica a profesorilor, bazate pe informatii provenite din Numerologie este de dorit din partea singurei Asociatii ce se ocupa cu promovarea stiintelor ezoterice si reprezentarea comunitatii pagane din Romania.

Provenienta Numerologiei este din spatiul pagan, si mai precis cel Mesopotamian, astfel incat revendicarea oricarei idei se face din prisma stintifica si istorica si aceasta nu poate fi convertita in vreun fel la vreo credinta straina, crestina. 

Trebuie sa intelegem ca Numerologia are la baza nu neaparat credinta in niste cifre, ci semnificatia acestora in relatie cu anumite figuri stilistice, stiinte de cercetare ermeneutica, cum e cabala, sau semnificatiile unor pilde pagana. 

Totusi, Asociatia THE NEW PAGAN DAWN considera NEADECVATA utilizarea NUMEROLOGIEI IN SCOALA, ca forma de formare didactica, deoarece Pedagogia si studiile in materie de psihologie sunt cele necesare formarii si perfectionarii cadrului didactic, cat si evaluariilor perfomantei acestuia in procesul educativ. Orice fel de interventie din partea unor persoane neavizate in acest proces si mai cu seama de natura religioasa este nepermisa un spatiu al valorilor laice. 

Totodata promovarea unor idei anti-vacciniste sau anti-diversitate este un alt motiv pentru care Ministerul Educatiei si noi, ca societate civila ne ingrijoram. 

Avand in vedere ca aceasta pseudo-organizatie sustine introducerea in circuit scolar a materiei de studiu Numerologie ne pozitionam impotriva unei astfel de initiative, deoarece stiintele ezoterice nu trebuiesc introduse in sistemul public de invatamant, ele reprezentant la fel ca religia o optiune individuala a omului, si nu o obligativitate de studiu. Mintea tanara a elevilor nu e pregatita sa asimileze si inteleaga valori din zona ezoterica, aceasta fiind mai degraba instruita sa inteleaga si opereze cu valorile lumii acesteia.

600 de profesori au învățat, la cursul online de numerologie, că ”Educația a ajuns un lucru drăcovesc. Voi creați ciumpalaci care nu sunt buni la nimic”

Lasă un răspuns