Meniu Închide

Anunt: Promovarea angajabilitatii in proiectul INTESPO. Detalii aici

Ca urmare a adresei Ministerul Muncii și Protecției Sociale catre noi va aducem la cunostiinta de proiectul INTESPO – Înregistrarea tinerilor în evidentele Serviciului Public de Ocupare.
 
Proiectul este sprijinit de ANOFM/AJOFM prin proiectul INTESPO – Înregistrarea Tinerilor în Evidenţele Serviciului Public de Ocupare – POCU 135/2/3/113589.
 
Acesta vizează identificarea tinerilor cu vârste între 16-24 ani care nu sunt cuprinși în programe de educație sau formare și care nu au loc de muncă .Tinerii înregistraţi la SPO vor beneficia de informare şi consiliere profesională, inclusiv de profilare, iar după această etapă vor fi îndrumaţi către măsura activă de care au nevoie sau către alte servicii (Programul Naţional a Doua Şansă gestionat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, servicii de asistență social,etc.).
 
Beneficiile înregistrării în Evidențele Serviciului Public de Ocupare sunt:
 
Prima de inserţie de 1.500 de lei;
Prima de activare de 1000 de lei;
Prima de instalare de 12.500 de lei.
 
Sau
 
cursuri gratuite de formare profesională;
programe de ucenicie platite la locul de muncă , cu vechime în muncă și certificat de calificare.
 
Totodata proiectul își propune și să “revitalizeze” rețeaua de sprijin pe care SPO o are deja împreună cu autoritățile publice locale sau să propună noi modele/protocoale de colaborare, inclusiv prin activarea voluntariatului la nivelul comunității respective, în procesul de identificare, mobilizare și înregistrare a tinerilor. Importanța constituirii și dezvoltării rețelei de sprijin este dată de plus valoarea pe care acestea o pot aduce în diferite etape de implementare a proiectului.
 
Asa incat cei interesati va rog sa ne dati mesaj pe mail la [email protected] cu subiectul INTESPO, urmat de numele si prenumele dvs, in care sa ne spuneti de ce sunteti interesat mai exact, sa ne spuneti numele si prenumele, varsta, gradul de scolarizare.

Lasă un răspuns