Meniu Închide

Declaratia Presedintelui TNPD La Summitul Pacii Aprilie 2021 A HPWL

Acum câteva zile președintele Asociației, Rev. Cosmin Olteanu a vorbit in cadrul conferinței de pace a HWPL, organizație membra a ONU despre importantă ratificării de către organizațiile membre a art. 8 și 9 din DPCW, dar și despre transpunerea acestora pe care Organizația noastră și-o asuma.
 
Redam declarația sa in limba romana:
 
Sunt Olteanu Cosmin, teolog, preot pagan si lider al Asociatiei THE NEW PAGAN DAWN, unic reprezentant al comunitatii politeiste din Romania si va multumes pentru acest eveniment deosebit si pentru oportunitatea de a
Comunitatea politeista din Romania doreste prin Asociatia THE NEW PAGAN DAWN, unic reprezentant al acestei comunitati in Romania sa deruleze in anul 2021 o serie de masuri menite sa ofere o protectie reala acestei comunitati, dar si un dialog armonios cu celelalte religii.
Consideram ca citatul aristotelic privind educatia ca formeaza personalitatea este un citat director in actiunea noastra pe acest plan si in acest an continuam derularea campaniei de constientizare TO BE DIFFERENT IS OK prin care in colaborare cu institutii de invatamant facem cursuri de dialog interreligios si de intelegere a diferentelor dintre noi, insa in spiritul unitatii si intelegerii universale ce se revarsa de la Zeii si Zeitele noastre.
 
In acelasi timp in sectorul de munca din Romania am sesizat probleme in ceea ce priveste acceptarea angajatilor pagani si deaceea am generat o cercetare si o deschidere la dialog cu institutiile ce se ocupa cu acest sector, dar si afacerile din acest domeniu pentru ratificarea legislatiei in ceea ce priveste non-discriminarea, dar si intelegerea prin dialog si educatie a acestor diferente.
Totodata, combaterea saraciei si puterea exemplului oferit de comunitatea noastra va continua in acest an prin proiectele derulate pentru copii orfani in centrele de plasament din Romania si Republica Moldova tocmai pentru a arata dimensiunea noastra sociala si pentru a arata aderenta noastra la un scop comun, binele universal.
 
In anul precedent, 2020 ne-am confruntat cu incercari, din cauza pandemiei, insa am incercat sa trecem multe din actiunile noastre in zona digitala, confruntandu-ne cu o digitalizare fortata a mai multor chestiuni si proiecte ce noi le organizam prin intalniri fizice.
Webinariile de acceptare a diferentelor si de dialog interreligios cu alte comunitati din Romania si unitati de invatamant au continuat in spatiul online, unde am gasit un teren fertil, insa cautam finantare actuala pentru continuarea acestui proiect si vom incerca sa depunem un proiect in Corpul European de Solidaritate.
 
In prima parte a anului trecut am initiat un proiect de ajutorare si informare la nivel de directii de protectia copilului pentru copii din zona Ardealului din Romania, la care am primit un feedback foarte pozitiv. Totusi raportul cu privire la abuzul copiilor din protectia copilului pe criterii de religie, ne-a returnat o realitate trista, plina de abuzuri, hartuiri si judecati, fata de care alaturi de institutiile religioase si directii incercam sa lucram, obtinand in acest sens si o interpelare la Ministerul Muncii.
 
Pentru asigurarea unui cadru de practica religioasa pentru comunitatea politeista din Romania, ce numara doar la nivelul tarii noastre 20000 de oameni am inceput construirea unui Templu pentru religiile bazate pe Natura la Brasov pe un proiect european.
 
Avem in plan foarte multe actiuni si speram ca timpurile sa fie favorabile pentru noi, atat din punct de vedere financiar, cat si din punct de vedere social.
 
Va multumim pentru permisiunea de a lua cuvantul, de a participa la plenarele dvs si de a incerca sa gasim metoda prin care sa punti de legatura intre oameni de diferite religii si confesiuni, in scopul restaurarii pacii mondiale si a invatarii de noi modele de bune practici de la dvs si celelalte religii din lume.
 
Fie ca Zeii si Zeitele noastre sa ne binecuvanteze pe toti, in spiritul pacii si unitatii mondiale!

Lasă un răspuns