Meniu Închide

CP: In incercarea de eficientizare am interzis

Asociatia THE NEW PAGAN DAWN, organizatie de reprezentare a comunitatii pagane din Romania este ingrijorata de aparitia in spatiul public a unei consultari publice generate de Ministerul Justiției pe tema ”Transformarea digitală a Registrului Asociațiilor și Fundațiilor pentru proceduri mai eficiente și mai rapide” prin care se urmareste ca procedura de infintare a asociatiilor si fundatiilor sa fie facuta de Registrul Comertului (agentie guvernamentala) si nu o instanta judecatoreasca, care nu e apanajul puterii politice.

 
 
Avand in vedere repetatele declaratii ale diversilor membri ai Guvernului Romaniei (ex. Cătălin Drulă cu Sindicatul Metrou, loc unde dl. Drula a caracterizat sindicatul condus de dl. Ion Cornel Rădoi ca fiind organizatie terorista) ne punem reale semne de intrebare daca nu cumva scopul real este ca organizatiile non-guvernamentale sa fie prietenii Guvernului si a puterii si nu eficientizarea procesului de autorizare si functionare a acestor organizatii.
 
Modificarile deja aduse pe OG 26/2000 anul trecut, prin Legea 276/2020 au produs schimbari pozitive in ceea ce priveste debirocratizarea actului constitutiv al organizatiilor, dar si eficientizarea modului de judecare si autorizare in instanta a acestor organizatii, asa incat modificarea propusa de Minister nu are o justificare reala. Se mai pot opera destule modificari pe OG 26/2000 daca se doreste reducerea timpului de autorizare.
 
Nu ne aşteptam ca un guvern cu USR-Plus şi Ministru al Justiţiei de la USR să discute introducerea de legislaţie anti-ONG de tip Vladimir Putin, care vulnerabilizează societatea civilă şi o lasă pradă hachiţelor unor guverne viitoare răuvoitoare. Adică ce n-au reuşit Pleşoianu şi Şerban Nicolae, reuşeşte Stelian Ion: scoaterea înfiinţării (deci şi desfiinţării) de sub mâna judecătorilor şi trecerea lor în sarcina unor agenţii care ţin de guvern.
 
Pai nu? Cu desfiinţarea SIIJ n-a mers, cu pensiile speciale n-a mers, primar în 2 tururi n-a mers, cu legile a rămas ca-n tren, măcar să f***em ONG-urile să se vadă că avem şi noi activitate la Justiţie. Sunt multe persoane cam lipsite de obiectul muncii prin Ministerul ăla, deci ce s-au gândit ei, că asta e marea problemă a României: durează o lună să faci un ONG (fake, e mai repede, dar să zicem, iar in cazul nostru a durat 2 ani prin justitie cu verificarile si pentru ca o alta agentie guvernamentala, denumita Secretariatul General al Guvernului – SGG si Secretariatul de Stat pentru Culte si-au bagat nasul) uăi uăi, săriţi măi… Doar că înfiinţarea e o chestie pe care o faci o dată în viaţa unei organizaţii, deci ce să zic, mare simplificare.
 
În schimb tonele de hârtii care trebuie depuse LUNAR la Anaf, Casele de asigurari, Revisal, inspecţia muncii, pompieri, GDPR, raportări pe coloană, linie şi pe muche, caziere fiscale de organizaţie care se cer pentru te miri ce – pe astea nu le mai vede şi nu le mai simplifică nimeni, dimpotrivă. Domnu Stelian Ion, dacă aveţi în subordine angajaţi cu mult timp liber, nu mai bine vă ocupaţi voi de chestiile astea care contează şi ne mănâncă nervii zi de zi, nu alea once-in-a-lifetime? Iar dacă nu se pricep, daţi-i domnule afară.
 
Adică pe bune, decât să faci prostii pe care le-am oprit cu chiu cu vai sub Liviu Dragnea, că altceva nu eşti în stare, mai bine lasă naibii lucrurile aşa cum erau.
 
In concluzie ne inscriem si noi in aceasta consultare publica pentru ca avem un punct de vedere (de care probabil se va tine cont declarativ).

Sursa consultarii si comunicat:

Lasă un răspuns