Meniu Închide

CP: Drept la replica având în vedere Emisiunea România Informata de pe Estrada TV din 30 septembrie 2021

Asociația THE NEW PAGAN DAWN doreste sa precizeze ca nu are legătură cu nicio personalitate politica sau partid politic. Membrii nostrii pot sau nu avea apartenența politica, în funcție de opțiunile personale.

Dl. Dacian Cioloș nu face parte din rândurile noastre. Președintele actual, în funcție este dl. Olteanu Cosmin.

Precizam ca desi organizatia noastră este incluziva cu privire la toate orientările sexuale și identitățile de gen nu exista o legătură directa între Marșul Bucharest Păgân Pride și evenimentele organizate de comunitatea LGBTQ+.

Prozelitismul nu constituie o componenta caracteristica a Păgânismului, aceasta fiind mai curând un comportament specific cultelor abrahamice, a se vedea misionarismul creștin în Asia și Africa, și printre evenimentele mai recente și locale: “Marșul Normalității” și diferitele pelerinaje religioase, multe dintre ele organizate fără respectarea normelor igienico-sanitare. 

Așa cum am precizat, în ceea ce privește Bucharest Păgân Pride, am luat decizia de a organiza aceasta manifestare pentru a atrage atentia asupra respectarii drepturilor paganilor si practicantilor spiritualitatii de mana stanga si a creste vizibilitatea comunitatii noastre. In mod frecvent, practicantii nostri se confrunta cu discriminarea, cu incalcarea drepturilor lor si uneori cu situatii delicate, in care fie ei, fie membrii ai familiilor lor, sunt amenintati. Date fiind aceste circumstante am apreciat ca este nevoie sa reamintim societatii din care facem parte o serie valori esentiale, precum incluziunea, toleranta, echitatea, protejarea categoriilor vulnerabile.

Ținem sa reamintim necesitatea unei abordări profesionale în ceea ce privește subiectele legate de activitatea asociației noastre. Principiul “audiatur et altera pars” este un principiu fundamental al deontologiei jurnalistice și nu consideram necesar sa menționăm ca trebuie sa fie respectat. Datele de contact ale Asociației noastre se găsesc pe site-ul organizației și la finalul oricărui comunicat difuzat de noi.

Moderarea comentariilor la subiectele publicate de orice organizație media este deasemenea o dovada de profesionalism. 

Reamintim deasemenea ca:

  • amenințările constituie fapte antisociale;
  • adresarea de injurii constituie fapta antisociala;
  • insultele constituie fapte antisociale;

În timp ce susținem libertățile oricărui cetățean, atât cele religioase, cât și cele de exprimare facem un apel la profesionalism și la o atitudine non-discriminatorie din partea oricărei instituții media care considera de interes subiectele legate de Organizația noastră.

DEPARTAMENTUL DE PR, COMUNICARE SI PROMOVARE,

Purtător de cuvânt adjunct,

Onofrei Mihaela

Lasă un răspuns