Meniu Închide

DOCUMENT: Raportul de activitate al Asociației pe anul 2021

Vă dăm spre publicare Raportul de Activitate al Asociației THE NEW PAGAN DAWN aferent anului 2021.

CAPITOLUL I


DISPOZIŢII GENERALE

  • Principiile de funcționare ale Asociației THE NEW PAGAN DAWN:
  • Asociația apără și promovează drepturile și interesele legitime comune ale membrilor săi strict în legătură cu scopurile și obiectivele statutare;
  • Orice alt interes care excede scopului Asociației sau orice divergență între membrii care o compun se soluționează fără să fie afectată sub nici o formă integritatea Asociației;
  • Orice activități sau demersuri care contravin sau afectează în mod negativ scopului și obiectivelor Asociației, duc la pierderea calității de membru;
  • Asociația va adopta o atitudine constructivă în relațiile cu terții, militând pentru identificarea de soluții și evitând crearea unei atmosfere conflictuale;
  • Principiile fundamentale ale organizării şi funcționării Asociației sunt: democrația, egalitatea în drepturi, autonomia, solidaritatea și transparența.

 

CAPITOLUL II


THE NEW PAGAN DAWN – PREZENTARE GENERALĂ

Asociația THE NEW PAGAN DAWN funcționează pe baza propriului Statut, adoptat într-o primă formă de Adunarea Membrilor Fondatori, în conformitate cu legislația referitoare la organizațiile neguvernamentale din România.

Membri Fondatori

Asociația THE NEW PAGAN DAWN este persoană juridică de drept privat cu scop nepatrimonial, independentă, organizată potrivit Legii 26/2000 ai cărei membri fondatori sunt:

  • OLTEANU Cosmin, Preşedinte
  • MONA Agrigoroaiei, Primvicepreşedinte
  • LAVRIC Ioan, Vicepreședinte secund
  • HUȚUȚUI  Corneliu, Secretar
  • MOISEI Ovidiu-Constantin, Trezorier

Asociația THE NEW PAGAN DAWN a luat ființă în baza Încheierii Ședinței Publice nr. 716/300/2020 din data 01/07/2020 a Judecătoriei Sectorului 2 București. Totodată, Asociaţia a fost înregistrată la Administraţia Financiară a Judeţului Buzău sub Codul de Identificare Fiscală: 43093143.

Sediul  profesional

Sediul Asociației este înregistrat în Municipiul București, Sectorul 4, str. Sergent Tache Gheorghe, nr. 4B. Asociaţia este ramificată în sucursale, filiale și  reprezentanțe.

Baza legală de funcţionare a Asociaţiei este asigurată de OG 26/2000, iar pentru stabilirea obiectivelor și în organizarea administrativă sunt valabile:

  • Statutul;
  • Actul Constitutiv;
  • Prezentul Regulament de Organizare și Funcționare, cu anexele sale;
  • Regulamentul de Ordine Interioară (ROI), cu anexele sale;
  • Metodologiile de funcționare a diferitelor organisme ale Asociației;
  • Hotărârile Adunării Generale / Consiliului Director.

Obiective generale

Asociația THE NEW PAGAN DAWN are ca scop promovarea incluziunii sociale a minoritatilor si grupurilor de risc, ridicarea nivelului spiritual al oamenilor prin popularizarea informațiilor despre cultele păgâne/neopăgâne și despre științele ezoterice (conform Capitolului II, Art. 1 din Statutul Asociației).

Pentru atingerea scopului propus, conform Capitolului II, Art. 2 din Statut, Asociația THE NEW PAGAN DAWN are în vedere următoarele obiective:

a. să organizeze, promoveze, coordoneze și să sprijine activitățile cultural-religioase, social-caritabile și științifice;

b. să promoveze campanii de conștientizare și educare cu privire la ceea ce înseamnă păgânismul/neopăgânismul și științele ezoterice;

c. să stabilească legături de colaborare cu alte organizații de profil din țară și din străinătate;

d. să sprijine exercitarea drepturilor și libertăților specifice ale membrilor săi în cadrul și prin mijloacele prevăzute de Statut, precum și cele derivând din reglementări și convenții interne și internaționale;

e. să promoveze proiecte care generează pagini de internet sau editarea unor publicații și cărți tematice;

f. să organizeze o bibliotecă pe teme ce țin de scopul THE NEW PAGAN DAWN;

g. să organizeze cursuri privind religiile antice și științele ezoterice;

h. să participe la expediții științifice cu caracter arheologic, atât în nume propriu cât și alături de alte organizații sau instituții;

i. să inițieze și să susțină conferințe, colocvii, seminarii și eseuri pe teme ce țin de scopul THE NEW PAGAN DAWN;

j. să promoveze o atitudine ecologică și de respect față de natură și mediul înconjurător;

k. promovarea incluziunii sociale si prevenirea saraciei in randul tinerilor si copiilor din medii de risc;

l. sa initieze demersuri si activitati cu scopul de a creste gradul de incluziune sociala a minoritatilor cultural-religioase, sexuale, etnice, nationale, rasiale, lingvistice si alte minoritati nementionate aici.

j. să promoveze o atitudine ecologică și de respect față de natură și mediul înconjurător.

Patrimoniul

Conform Capitolului III, Art. 2 din Statut, patrimoniul Asociației THE NEW PAGAN DAWN se constituie din fondul inițial depus de membrii fondatori, taxa de înscriere, cotizațiile anuale, moșteniri, donații și finanțări, sponsorizări, dobânzi bancare, activități economice, înființare de societăți comerciale, alte venituri prevăzute de lege.

CAPITOLUL II


CONDUCEREA

Structuri de conducere

Asociația THE NEW PAGAN DAWN  își desfășoară activitatea în structuri centrale.

Asociația THE NEW PAGAN DAWN este reprezentată prin Președinte, iar în lipsa acestuia de Primvicepreședinte.

Asociația THE NEW PAGAN DAWN are următoarea organizare:

  • Adunarea Generală
  • Consiliul Director
  • Structura Tehnică (formată din departamentele, comisiile, grupurile tematice, platformele și alte structuri ale Asociației)

Organigrama

TIP ORGANISM INTERNNUME ORGANISM INTERNSERVICIU
ADMINISTRATIVCONSILIUL DIRECTOR
   
   
   
   
 DEPARTAMENTUL JURIDIC
   
   
 DEPARTAMENTUL DE PR, COMUNICARE SI PROMOVARE
   
 DEPARTAMENTUL FINANTE, ORGANIZARE EVENIMENTE SI LOGISTICA
   
   
   
EXECUTIV (DEPARTAMENTE)DEPARTAMENTUL SECRETARIAT 
  REGISTRATURA
   
   
   
  TEHNOREDACTARE DOCUMENTE
   
   
   
  RESURSE UMANE (HR)
   
   
   
  TRADUCERE DOCUMENTE
   
   
 DEPARTAMENTUL IT 
   
   
   
   
   
 DEPARTAMENTUL DE ACCESARE SI IMPLEMENTARE PROIECTE 
   
   
 DEPARTAMENTUL DE INVATAMANT, CULTURA, TINERET SI SPORT 
CONTROL (COMISII)COMISIA PENTRU ACORDAREA ATESTATELOR SACERDOTALE 
   
   
 COMISIA DE ETICA 
   
   
 COMISIA PENTRU DEZVOLTARE ORGANIZATIONALA 
   
 COMISIA DE CENZORI 
   
   
DIRECTII ORGANIZATIONALE TEMATICEGRUPUL TEMATIC: WICCACONSILIUL DIRECTOR
   
   
 GRUP TEMATIC: DEMONOLATRIECONSILIUL DIRECTOR
   
   
 GRUP TEMATIC: KEMETISMCOORDONARE
 GRUP TEMATIC: ODINISTCOORDONARE
 GRUP TEMATIC: ASATRUCOORDONARE
 GRUP TEMATIC: SAMANISTCOORDONARE
PLATFORMEEDUCATIONALA – INCSR HORAPOLLOCONSILIUL DIRECTOR
   
   
   
   
   
   
   
 REPREZENTARE ELEVI & STUDENTI –  COMUNITATEA ELEVILOR POLITEISTICOORDONARE
 REPREZENTARE GRUPURI MINORITARE, NEETs, TINERI IN SITUATII DE RISC – PLATFORMA PAGAN ACCEPTANCECOORDONARE
 BIBLIOTECA – E-BIBLIOTECA PIERDUTA A LUI HYPATIACOORDONARE
ORGANE DE PRESARADIO YOUPAGANCOORDONARE
   
 REDACTIA ROPAGANISMCOORDONARE
  ECHIPA EDITORIALA


ECHIPA

Suntem o echipă de profesioniști, într-o continuă ascensiune, care își propune, prin identificarea soluțiilor optime, crearea unui climat favorabil, necesar revitalizării culturale, sociale, turistice și educaționale a societății civile, in spiritul apărării și promovării valorilor politeiste.

Consiliul Director

Consiliul Director şi toate celelalte Structuri de organizare a Asociaţiei asigură cadrul necesar implementării cu succes a tuturor activităţilor Asociaţiei prin stabilirea responsabilităţilor fiecărei părţi implicate în realizarea acestora, a resurselor necesare, inclusiv cele de timp, sub directa coordonare a Consiliului Director, cu scopul de a asigura calitatea şi obţinerea în timp util a rezultatelor propuse şi, mai mult, pentru a stabili indicatorii pentru măsurarea progresului activităţilor şi a celor de impact şi atingerii acestora.

Din Consiliul Director fac parte :

  • Cosmin OLTEANU, Președinte

Tânăr antreprenor, născut în anul 2000, în prezent student al Universității București, Facultatea de Teologie Romano-catolică, respectiv a Univeristății Bioterra, Facultatea de Drept.

În vederea dezvoltării experienței educaționale a participat la numeroase cursuri de formare dintre care amintim Management de proiect, Lucrător de Tineret, Comunicare și tehnici de negociere.

A clădit o experiență profesională de peste 5 ani în diferite domenii de activitate ( marketing, IT, consultanță pentru afaceri și management). În anul 2017 și-a început activitatea ca și consultant în cadrul unei companii private, fiind direct implicat în scrierea și implementarea a numeroase proiecte de dezvoltare a unei criptomonede, dobândind astfel vaste cunoștințe în accesarea zona IT.

Din martie 2016 este membru fondator și președinte al Asociației THE NEW PAGAN DAWN, prin intermediul căreia își dorește să dezvolte proiecte de succes care să ajute comunitățile situate la nivel național să își păstreze valorile și tradițiile și, totodată, să își valorifice potențialul cultural în vederea asigurării unei dezvoltări durabile și a creșterii calității vieții.

  • Mona AGRIGOROAIEI, Primvicepreședinte

S-a născut în anul 1984, în Iași, o zonă cu o importanță istorică deosebită, unde valorile sociale și morale sunt încă la mare preț. S-a implicat activ, încă din adolescență, în societatea civilă participând ca membru al Mișcării de Autodeterminare din Kosovo în diferite activități legate de protecția cetățenilor și minorităților și la numeroase conferințe și seminarii pe aceaste teme.

A urmat cursurile Facultății de Filozofie din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, obținând în anul 2010 diploma de licență.

Și-a dezvoltat experiența profesională în domeniul securității, colaborând excelent cu diverse instituții din România și nu numai pentru a asigura securitatea și pacea in zonele de conflict.

Din 2018 reprezintă Asociația THE NEW PAGAN DAWN în calitate de Primvicepreședinte și membru fondator.

  • Ioan LAVRIC, Vicepreședinte

Ioan este tânăr absolvent al Grupul Scolar Industrial “Stefan Procopiu” din Vaslui.

Activitatea profesională a început-o încă din timpul studiilor profesionale, activând în diferite domenii de activitate, însă pasiunea sa pentru a oferi o voce celor neauziți a rămas inerentă. În acest sens, în calitate de membru fondator al Asociației THE NEW PAGAN DAWN, își propune realizarea de proiecte de informare și conștientizare cu privire la necesitatea mișcării în vederea menținerii unui status protejat a comunității păgâne din România și a tradițiilor și valorilor politeiste și, totodată, dezvoltarea de programe de incluziune socială a persoanelor excluse din pricina apartenenței păgâne.

  • Corneliu HUȚUȚUI, Secretar

Huțuțui Corneliu este inginer chimist, absolvent al Facultății Chimie din cadrul Universității București în anul 1991.

În vederea dezvoltării experienței educaționale a început prin a preda ca profesor de chimie în cadrul Liceului Industria Sticlei în București. În prezent este inginer în cadrul Centralei Nucleare Energetice Cernavodă și vicepreședinte a Sindicatului Lucrătorilor din Industria Nucleară.

Din 2019, este membru fondator și secretar al Asociației THE NEW PAGAN DAWN, dar și președinte al Sucursalei TNPD Constanța.

  • Ovidiu-Constantin MOISEI, Trezorier

Ovidiu este trezorierul Asociației THE NEW PAGAN DAWN și președintele Sucursalei Brașov a Asociației, dar și a Sucursalei Galați.

Colaboratori Voluntari

Pentru realizarea scopurilor propuse, TNPD are nevoie de colaboratori şi voluntari dispuşi să ofere sprijin în derularea programelor şi proiectelor. Totodată, prin acest program de voluntariat dorim să venim în sprijinul tinerilor care vor să îşi dezvolte abilităţile şi capacităţile profesionale.

În acest sens în anul 2021 am cooptat șapte colaboratori voluntari, selectaţi în funcţie de interesele şi capacităţile profesionale ale acestora. Aceştia au posibilitatea ca după desfăşurarea unui internship de trei luni de zile în cadrul Asociaţiei, în funcţie de pregătirea şi motivarea acestora, pot deveni membrii contizanţi ai Asociaţiei, adică membrii cu drept de vot.

Cei șapte colaboratori voluntari, aduc un aport substanţial în desfăşurarea activităţilor Asociaţiei, având experienţe în diferite domenii de activitate, şi anume:

  1. Daniela Mîndruț, Expert și Auditor contabil.

Desfăşoară activităţi în cadrul Departamentului Finanțe, Organizare Evenimente și Logistică, Serviciul Financiar, sub directa supraveghere a Trezorierului Asociaţiei.

  • Maria LOGOJAN, Avocat.

Desfăşoară activităţi în cadrul Departamentului Juridic, sub directa supraveghere a Consiliului Director al Asociaţiei.

  • Diana MITROFAN, Consilier juridic, Expert pe politici de drepturile omului.

Desfăşoară activităţi în cadrul Departamentului Juridic, sub directa supraveghere a Consiliului Director al Asociaţiei.

  • Bianca BORȚUN, Consilier juridic, Expert pe politici de drepturile omului.

Desfăşoară activităţi în cadrul Departamentului Juridic, sub directa supraveghere a Consiliului Director al Asociaţiei.

  • Anca VLAS, Psihoterapeut, Psiholog.

Desfăşoară activităţi în cadrul Departamentului de Învățământ, Cultură, Tineret și Sport, sub directa supraveghere a Consiliului Director al Asociaţiei.

  • Ionuț DUMITRU, Asistent Social.

Desfăşoară activităţi în cadrul Departamentului de Învățământ, Cultură, Tineret și Sport, sub directa supraveghere a Consiliului Director al Asociaţiei.

  • Andrada POPA, Manager de Proiecte, Fundraiser.

Desfăşoară activităţi în cadrul Departamentului de Accesare și Implementare Proiecte sub directa supraveghere a Consiliului Director al Asociaţiei.

Menţionăm faptul că între toţi membrii Asociaţiei (organe de conducere, colaboratori, specialişti, parteneri) există o strânsă colaborare, în funcţie de nevoi aceştia desfăşoară şi alte activităţi în vederea atingerii tuturor obiectivelor propuse prin Statutul Asociaţiei şi în scopul dezvoltării Asociaţiei din toate punctele de vedere.

Specialiști

Asociația THE NEW PAGAN DAWN are acces la specialişti care pot acoperi orice nevoie de educaţie nonformală, dezvoltare personală sau profesională, dezvoltare comunitară,   pentru toate categoriile de beneficiari.

Specialiştii THE NEW PAGAN DAWN sunt poate cei mai importanţi oameni din organizaţia noastră deoarece ei creează „produsele” şi „serviciile” pe care THE NEW PAGAN DAWN le oferă comunităților. Specialiştii fac parte dintr-o gamă diversificată de domenii: traineri, coachi, manageri care creează şi conduc sesiunile de training (open training sau programe educaţionale specifice) şi oferă, în funcţie de proiect, consultanţă de specialitate pentru beneficiari şi organizaţii sau companii; programatori și web designeri ce oferă soluții complete în domeniul IT; ingineri din sectorul construcțiilor civile, medicale etc.; psihologi ce susțin diverse programe și proiecte care implică consilierea grupului țintă; arhitecți și designeri instruiți în instituții de specialitate; experți în agricultură, experți în dezvoltarea durabilă a zonelor montane; teologi, arheologi, maeștri pe diverse Arte Ezoterice, asistenți sociali etc.

Momentan organizația noastră are acces la peste 10 de specialişti în domenii variate, precum:

  • Cultură;
  • Comunicare și limbi straine, psihologie, relaţii publice, training, public speaking
  • Project management, accesare fonduri structurale și de coeziune
  • Marketing și afaceri economice, financiar-contabil și juridic
  • Dezvoltare durabilă, Coeziune Socială și Reinserție Socioprofesională
  • Tineret și Lucrul cu tinerii
  • IT și web design
  • Teologie și Problematici de Spiritualitate
  • Asistență Socială și Reintregrare
  • Antidiscriminare și Politici Publice

Parteneri pentru succes

În anul 2021 am pus bazele a cinci parteneriate puternice, din diferite domenii de activitate, care ne vor sprijinii in atingerea obiectivelor propuse :

PARTENER 1: Centrul pentru Managementul Organizațiilor Nonprofit

Asociația Young Initiative împreună cu Academia de Studii Economice București și Federația VOLUM au pus bazele Centrului pentru Managementul Organizațiilor Nonprofit (CMON).

Proiectul este finanțat prin Granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. Cu sprijinul acestei finanțări acestia ne sunt alături cu instrumente inovative și ușor accesibile care ne ajuta să ne dezvoltam ONG-ul, să ne îmbunătățim cunoștințele de management a unei organizații nonprofit sau a unei părți specifice a acesteia și să cunoaștem alți manageri de ONG-uri din țară.

Până la momentul actual sunt 245 de ONG-uri beneficiare.

PARTENER 2. Organizația Internațională de Tineret și Studenți Lesbiene, Gay, Bisexuale, Transgender, Queer & Intersex

Organizația Internațională de Tineret și Studenți Lesbiene, Gay, Bisexuale, Transgender, Queer & Intersex este o organizație internațională LGBTQI care a fost creată în 1984 ca reacție la necesitatea unei mai bune cooperări între organizațiile regionale, locale și naționale de tineret și studenți LGBTQI.

PARTENER 3. Sindicatul Elevilor și Studenților Militanți

Sindicatul Elevilor și Studenților Militanți, organizație constituita dintr-un grup de tineri care urmăresc să construiască o alternativă la paradigma actuală a reprezentării studenților și a elevilor de un grup limitat de persoane din structuri ierarhice, adesea deconectate de la realitatea de la firul ierbii și, mult prea des, dispuse la compromisuri cu puterea în detrimentul intereselor reale ale celor pe care îi reprezintă.

Membri din 2 mai 2021 prin Comunitatea Elevilor Politeisti.

PARTENER 4. Stripe Climate

Partenerul strategic al THE NEW PAGAN DAWN în interesul contributiei la promovarea si asigurarea finantelor si activitatilor premergatoare reducerii emisiilor de carbon in atmosfera, dar si a emisiilor cu rol poluant. 

CAPITOLUL III


ACTIVITĂŢI SPECIFICE – ANUL VII AL TNPD

Conform celor stipulate în Statut, în al VII-lea al Asociaţiei aceasta a fost condusă de Consiliul Director format din 5 (cinci) membri, care sunt de altfel şi membrii fondatori ai Asociaţiei.

Pe parcursul celui de-al VII-lea an al Asociației, Consiliul Director a adus la îndeplinire hotărârile adunărilor generale şi a stabilit relaţii de colaborare cu alte organizaţii/ instituţii din ţară, in conformitate cu Strategia de Mandat, aferentă anului 2021.

Principalele aspecte avute în vedere de către membrii CD în acest an au fost următoarele:

·         Digitalizarea proceselor birocratice ale Asociației în limitele legii române

În acest sens au fost digitalizate o serie din procesele de depunere a solicitărilor scrise către Asociație (Legea 544, Petiții, Sesizări), cererile de inregistrare, bazele de date etc. Ajutați de TEACHSOUP România și cu susținerea Facebook (META), cât și a Google am mutat serviciile Asociației de muncă in cloud pe Google Workspace, iar discuțiile legate de mediul de muncă pe Facebook (Meta) Workplace.

Ajutați de Stripe am integrat soluții digitale de plată a cotizației și donații, iar generarea formularelor de 2% pentru direcționarea impozitului pe venit a fost făcută cu susținerea celor de la CODE FOR ROMANIA.

·         Organizarea a minimum 3 expediții turistice

Organizarea expedițiilor a intampinat problematica pandemiei de COVID-19 și a restricțiilor aplicate pe teritoriul României în timpul stării de alertă, iar vizita la Muzeul Iuliei Hașdeu de la Câmpina a fost grevată și de lucrările de restaurare ce sunt făcute până in aprilie 2022 la monumentul istoric, astfel incat se va incerca portarea obiectivului pe anul 2022.

Vizita la Sarmisegetuza Regia, respectiv Biserica din Densuși, fost Templu păgân a fost efectuată în 30 mai 2021 alături de capelana Templului Zeilor Antici din București. Aceasta a fost un succes real, oferindu-ne o perspectivă asupra stării obiectivului istoric și cultural, parte a patrimoniului internațional UNESCO.

·         Obținerea personalității juridice a minimum 3 sucursale ale organizației și deschiderea altora 5

În vederea înfințării a celor 3 sucursale ca filiale declarăm că acest obiectiv a fost indeplinit intr-un mod parțial datorită lipsei unei colaborări eficiente intre echipa națională și cea locală a Asociației, dar și pe fondul unor instabilități de natură locativă a sediilor sucursalelor. Totuși Sucursala Cluj a fost infințată ca Filială, conform Incheierii Ședinței nr. 13330/2021  din 13.12.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca și reprezentată de președinte, Popa Andrada. In pregătire a fost lansată Sucursala București și Sucursala Constanța.

Important de remarcat este faptul că am inițiat procedura de obținerii personalității juridice a diferitelor grupuri tematice, platforme de reprezentare, organisme interne ale Asociației și in acest sens, alături de Popa Andrada și Olteanu Cosmin am început procedura de obținere a personalității juridice a Platformei Acceptarea Păgână (Platforma Pagan Acceptance), platformă de reprezentare a intersecționalității comunității păgâne din România (Ex. Păgân gay, păgân rroma etc) fondată în Bacău in anul 2018.

In anul 2021 am reușit infințarea a două temple, prime temple în România, unul la București, capitala României și unul în Cluj din regiunea istorică a Ardealului. Chiar dacă nu era un obiectiv propus pentru anul 2021 acest lucru reprezintă un mare succes pentru Asociația noastră și comunitatea păgână din România. Templul Zeilor Antici din București a fost infințat printr-un parteneriat cu Fundația Gaya in București, in data de 17 mai 2021, coordonat de capelan, Teodora Paul, iar cel de la Cluj, cu numele Templul Zeiței Hekate, inchinat Zeiței elene, Hekate, coordonat de capelan, Popa Andrada la Cluj in data de 25 noiembrie 2021.

Important de remarcat este deschidere altor 3 grupuri tematice și anume:

  1. Agora Elenistă, coordonată de Zamfir Ioana in data de 3 noiembrie 2021, București;
  • Societatea Păgână de Rit Catolic Ecclectic, coordonată de Olteanu Cosmin in data de 3 noiembrie 2021, București;
  • Asatru Rite România, coordonată de Ardelean Alexandru-Anton, in data de 6 august 2021, București;

In 2021 am reuști fondarea Sucursalei TNPD Gorj, cu sediul in Motru, jud. Gorj in 3 noiembrie 2021, coordonat de dna. Raluca Cernăianu.

Pentru prima dată am recepționat o donație cu un teren pe raza comunei Buturugeni, jud. Giurgiu ce număra 1000 mp, in doua loturi, in extravilan, loc unde conform direcției date de donator, Onofrei Mihaela va fi amenajat un cimitir privat pentru comunitatea politeistă din România.

·         Organizarea a cinci cursuri tematice

Asociația THE NEW PAGAN DAWN prin intermediul Institutului Național de Cercetare și Studii Religioase Horapollo a continuat furnizarea cursului de Demonolatrie susținut de Olteanu Cosmin, inițiat la Baia Mare in 2019, concluzionând cu pregătirea spre atestare in mai 2022 a cursanților.

In acest an a fost inițiat cursul de Wicca, susținut de Olteanu Cosmin, unde s-au inscris undeva la aproximativ 15 participanți din care 2 vor merge spre atestarea clericală prin intermediul Comisiei de Atestare a Atestatelor Sacerdotale de pe lângă Consiliul Director și care compune Consiliul Suprem al Înalților Ierarhi.

Ajutați fiind de Ardelean Alexandru am inițiat la propunerea Monei Agrigoroaiei un curs de Mitologie Nordică și Rune, ținut de Ardelean Alexandru, de credință asatru și specializat pe limbajul runic care a avut două sesiuni de invățare a limbajului runic.

Din păcate nu am deținut timpul și echipa necesară organizării unui al patrulea curs, iar cursul de Hermetism a fost sistat datorită lipsei sau prezenței scăzute de participanți.

·         Organizarea a IV evenimente tematice

Din păcate având in vedere evoluția nefastă a situației pandemice în România nu am putut organiza inafară de celebrările in preajma sabaturilor și esabaturilor comunității păgâne din România decât Programul Bucharest Pagan Pride in București, unde au participat 30 de oameni și a durat 7 zile, reunind 8 ateliere pe parcusul a 6 zile, un tărg de antreprenori păgâni și un marș pe Calea Victoriei din Bucureștiu incheiat cu succes, așa cum reiese și din site-ul web bucharestpaganpride.eu.

De Yule (Solstițiul de Iarnă) la Buturugeni, jud. Giurgiu am organizat un foc de Yule (Yulelog), cu jocuri, ritual, mâncare și povești unde am pornit de la București cu două mașini, și unde au participat aproximativ 10 persoane așa cum reiese de pe site-ul yule.thenewpagandawn.eu.

Obiectivele ”Realizarea unui ghid de bune practici institutionale pentru Administratia Penitenciarelor” și ”Atragerea de fonduri europene sau din alte surse nerambursabile” nu au putut fi realizate.

Primul obiectiv nu a putut fi realizat datorită programului incărcat al persoanei insărcinate cu această responsabilitate, Onofrei Mihaela, cât și a obligațiunilor legate de Departamentul Secretariat, unde aceasta manageriază o serie de cazuri și corespondențe instituționale, cum ar fi cazul legat de postările Inspectoratului Județean de Poliție Prahova care a numit șarlatani practicanții Artelor Divinatorii.

Al doilea obiectiv legat de atragerea fondurilor europene a fost obstrucționat de lipsa de funcționare și personal al Departamentului de Accesare și Implementare Proiecte, cât și a unei echipe coordonate de o persoană ce și-a inaintat demisia la 2 luni după ce a fost angajată pe motive religioase.

CAPITOLUL IV


REZULTATE OBŢINUTE – ANUL VII AL TNPD

Valorile și principiile care ne-au unit, dar mai ales munca de echipă a membrilor/colaboratorilor TNPD, ne-au condus la rezultate mulțumitoare. Cel mai important rezultat pe care l-am obținut este acela că am creat parteneriate cu diverse organizații alături de care putem să realizăm proiecte de succes. Experții și consultanții la care avem acces și care vor împartăși grupurilor țintă experiența personală si profesională prin intermediul viitoarelor proiecte/programe, reprezintă un alt rezultat de care suntem mulțumiți.

Mai mult decât atât, prin campania de promovare a scopului și obiectivelor asociației, am reușit să cooptăm în echipa noastră noi membrii aderanți pentru a deveni membrii cotizanți, dar și un grup mare de susținători care apreciază inițiativa noastra de a dezvolta cultural  comunităţile situate la nivel național, precum și inițiativa de a mobiliza actorii sociali semnificativi în vederea asigurării unei dezvoltări durabile și creșterea calității vieții.

CAPITOLUL V


INFORMAŢII FINANCIARE

Dat fiind faptul că în al VII-lea an de activitate ne-am axat în cea mai mare parte pe partea de dezvoltare organizațională, elaborarea de documente interne, acaparare de noi membrii, activităţi de promovare a Ascoiaţiei, rezultatele financiare ale acestui an nu sunt foarte bune, însă le putem considera satisfăcătoare.

Raport extracontabil întocmit pe baza incasărilor și a cheltuielilor efective va fi făcut public pe site și declarat la ANAF.

Lasă un răspuns