Meniu Închide

CP: Noi nu uitam #HolocaustDay

An de an, în 27 ianuarie, aducem un pios omagiu victimelor Holocaustului, tuturor celor care au pierit în deportările în Transnistria, în urma pogromului legionar din Bucureşti sau a celui din Iaşi.

Este datoria noastră să apărăm memoria victimelor Holocaustului, evrei, comunitate queer, păgâni, persoane cu dizabilități şi romi, deopotrivă. Este momentul să arătăm că ne-am însuşit o lecţie a trecutului, că am învăţat să înfruntăm cu responsabilitate acest trecut dureros, că ştim să îl asumăm şi să îl înţelegem.

A devenit o adevărată responsabilitate pentru noi să transmitem generaţiilor următoare cunoștințe despre Holocaust, despre toate ororile acelor ani, iar acest lucru se poate realiza prin educaţia acestei tinere generaţii în şcoală asupra fenomenului Holocaust. Datoria noii generații este aceea de a înțelege tragedia Holocaustului și să acționeze cu demnitate în fața istoriei pentru ca asemenea tragedii să nu se mai repete niciodată, dar și să respingă ferm orice fel de ideologii, partide și organizații ce promovează negaționismul Holocaustului și personajele și ideologiile crimei, apologii ale morții.Profit de această ocazie, să îmi exprim întreaga apreciere pentru activitatea Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”.

Pe pagina web a institutului (https://buff.ly/3g44nHH) putem găsi emoţionante lecţii despre evreii din România, despre Holocaust, despre antisemitismul în România, mărturii ale supravieţuitorilor Holocaustului, despre viaţa evreilor după holocaust – lecţii pe care vă invit să le parcurgem cu toţii şi să învăţăm să nu repretăm greşelile trecutului.

#thenewpagandawn#tnpd#romania#paganism#wicca#politeism#pagan#reprezentare#drepturileomului#satanism#religiietnice#religiitraditionale#traditiesicontinuitate#Zei#miscareaneopaganilordinromania#ropaganism#facemistorie#actualitate

Lasă un răspuns