Meniu Închide

Reacție: AUR dorește interzicerea Păgânismului și Ateismului

Asociatia THE NEW PAGAN DAWN reactioneaza cu ingrijorare la formele de cenzura și de restrangere a libertatii de exprimare și constiinta propuse de partidul extremist Alianța pentru Unirea Românilor – AUR.

Witch Burning. Burning a witch effigy is a Danish midsummer tradition

Intr-un stat de drept, democratic și promotor al libertatii de exprimare, într-un stat ce a cunoscut atat regimul legionar, dar și comunist, ambele restrangand dreptul de exprimare și de credinta astfel de demersuri sunt periculoase și ataca insasi existenta statului așa cum îl traim noi.

Lupta de acum 30 de ani pentru libertate trebuie mentinuta și asumata în fiecare zi pentru ca dusmanii democratiei și fanii cenzurii stau mereu la porti.

Ne solidarizam cu ateii și agnosticii din Romania amenintati și ei de aceeasi fascisti de la A URi și speram ca plangerea inaintata de noi acum un an, la Inalta Curte de Casatie și Justitie sa fie imediat pusa în lucru. Orice tergiversare a plangerii aduce deservicii tarii noastre și sigurantei publice.

“Credința este, teologic vorbind, una din cele trei virtuți cardinale creștine, numai că aici o folosim în sens figurat, drept simbol pentru tot ce înseamnă religia creștină. Când spunem credință, spunem implicit biserică, tradiție şi neam. În concepția A.U.R., ateismul este o rătăcire ivită din aroganța celor care își închipuie că o viziune antropocentrică asupra universului este superioară uneia teocentrice. Cum tot la fel A.U.R este împotriva campaniei de persecuție la care e supus creştinismul în ultimele decenii. A.U.R se va opune defăimării clerului, terfelirii simbolurilor de credință și compromiterii credincioșilor care au curajul de a-și asuma public statutul de creștin.”

citat din Programul Politic al Alianței pentru Unirea Romanilor

Sursa: https://partidulaur.ro/program/

Sursa fotografiei: IStock

Lasă un răspuns