Meniu Închide

Informații noi apar despre maltratarea copiilor indigeni în școlile catolice din Canada

Fără îndoială, ați citit rapoartele devastatoare despre maltratarea copiilor indigeni în școlile conduse de Biserica Catolică din Canada.

De la sfârșitul anilor 1800 până în anii 1970, mii de copii indigeni au fost trimiși la școli rezidențiale unde au fost forțați să vorbească engleza, să-și tundă părul și, în general, să se comporte „civilizați”.

Mulți dintre acești copii nu au venit niciodată acasă, iar dovezile gropilor comune nemarcate au generat unde de șoc în întreaga lume și au provocat scuze oficiale din partea Papei Francisc pentru rolul Bisericii Catolice.

Ei bine, s-ar putea să zgâriem doar suprafața. Un raport recent lansat indică că aceste abuzuri au fost, de asemenea, răspândite în Statele Unite, iar detaliile inițiale sunt atrăgătoare.

Raportul enumeră 408 de școli-internat care au găzduit elevi indigeni în 37 de state și teritorii. Multe dintre aceste școli erau conduse de biserici protestante și catolice cu finanțare de la guvernul federal.

Departamentul de Interne a anunțat că a găsit 53 de locuri de înmormântare – atât marcate, cât și nemarcate – în apropierea fostelor școli-internat din SUA.

Anchetatorii au descoperit deja peste 500 de decese, dar spun că acest număr ar putea ajunge în cele din urmă la mii sau chiar zeci de mii.

Mulți dintre acești copii au fost îngropați în locuri de înmormântare nemarcate sau prost întreținute, departe de triburile lor indiene, satele native din Alaska, comunitatea nativă din Hawaii și familiile, adesea la sute sau chiar mii de kilometri distanță”, se spune în raport.

Mai multe bucăți din raport nu au fost încă publicate.

Lasă un răspuns