Meniu Închide

Saturn este iluzia că există o realitate, iar Neptun este realitatea că nu există.

“Saturn este iluzia că există o realitate, iar Neptun este realitatea că nu există.”

Luna Plină în Săgetător pe 14 iunie 2022 este Neptun pătrat și Saturn sextil, ridicând întrebări importante despre ce este real și ce nu.

Fata Morgana este un miraj chiar deasupra orizontului, vazut pe mare, in regiunile polare sau in deserturi. Mirajul poate implica orice obiect îndepărtat, inclusiv bărci, insule și coasta.

Fenomenul optic apare deoarece razele de lumină se îndoaie atunci când trec prin straturi de aer de diferite temperaturi, care sunt inversate față de stratificarea lor normală.

În mod normal, aerul este mai cald mai aproape de suprafață și mai rece mai sus – totuși, în condiții excepționale, stratul de aer cald se află deasupra stratului de aer rece – și atunci apare o Fata Morgana.

Luna plină în Săgetător – Ce este real?

Fata Morgana și alte iluzii optice chiar ne fac să punem la îndoială noțiunea de realitate.

Lumea așa cum o vedem prin simțurile noastre este doar o reflectare a fizicii specifice a mediului nostru. Dacă din orice motiv am avea aer rece deasupra suprafeței și un strat de aer mai cald deasupra, atunci vor fi miraje peste tot. Cu toții am crede că am înnebunit sau că extratereștrii au venit.

Nu este că mirajul nu este real.

Reflectarea unei bărci sau a unei linii de coastă cu susul în jos se bazează pe informații senzoriale care sunt 100% reale – doar că apare într-un loc unde nu ar trebui.

Este interesant că multe zone de uscat sau insule au fost descoperite „mulțumită” mirajelor. Marinarii ar „vedea” o coastă, de exemplu, ar naviga într-o direcție în care altfel nu ar fi, doar pentru a descoperi în cele din urmă ceva complet nou.

Lună Plină În Săgetător și Neptun

Așa funcționează și Neptun.

Neptun răsucește „realitatea” și această răsucire ne ajută să „vedem” lucrurile dintr-o perspectivă diferită. La început, poate părea că răsturnările de realitate ale lui Neptun sunt total aleatorii.

Neptun este orice altceva decât întâmplător. Universul are o geometrie și o interconexiune care este atât de complexă, încât este dificil să le înțelegem cu mintea noastră de Mercur.

Mintea noastră de Mercur este proiectată în conformitate cu fizica Pământului și poate decoda doar informații care sunt o reflectare directă a fizicii Pământului. De aceea nu vedem miraje atunci când avem aer rece peste aer cald, pentru că aceasta este realitatea noastră de zi cu zi.

Neptun „lovește” atunci când nu mai putem găsi răspunsuri folosind „logica” și Mercurul nostru. Când lucrurile nu mai au sens, când suntem blocați, atunci avem nevoie de o intervenție Neptun.

Neptun lucrează în primul rând prin vise și intuiție.

Când visăm, informațiile aparent fără legătură, amprentele mentale sau emoționale din trecutul nostru sunt rearanjate la fel ca într-o Fata Morgana, arătându-ne conexiuni subtile care, la rândul lor, ne ajută să procesăm informațiile și să găsim soluții pe care nu le-am fi putut găsi într-o stare de veghe.

Luna Plină în Săgetător – Aspectele

Luna Plină în Săgetător pe 14 iunie 2022 este Neptun pătrat, invitându-ne să fim atenți la Fata Morgana de acolo.

Pentru a face lucrurile și mai „ușoare” pentru noi, conducătorul Lunii Pline, Jupiter este neaspectat.

Jupiter este modelul nostru de referință, ceea ce credem că este adevărat – pentru că a fost încercat și testat. Dacă suntem pe autostradă, nu punem la îndoială semnele de circulație – știm că cineva a făcut treaba astfel încât să putem urma o cale de încredere.

Unul dintre motivele pentru care Jupiter este marele benefic în astrologie este că viața este ușoară atunci când știm că există lucruri pe care ne putem baza, când știm că nu trebuie să ne îngrijorăm că vom ajunge într-o groapă.

Deci, ce se întâmplă când Jupiter este neaspectat?

Când Jupiter, modelul nostru de referință este neaspectat, simțim că ne-am pierdut busola. Nu mai suntem pe autostradă – suntem pe mare sau în deșert, fără hartă. Nu știm dacă trebuie să facem dreapta sau stânga.

Dar acesta este exact momentul magic în care apare o Fata Morgana neptuniană. Neptun ne arată doar acele semne pe care trebuie să le urmăm de dragul creșterii și evoluției noastre. Neptun ne arată doar semne pe care suntem gata să le vedem – atunci când nu suntem distrași de „realitățile” jupiteriane.

Desigur, procesul poate fi extrem de confuz.

Tot ceea ce știam că este adevărat nu pare să mai aibă sens. Ne putem simți pierduți și blocați. Dar asta pentru că vechile noastre modele mentale, vechile noastre credințe nu ne mai servesc.

Este nevoie de o nouă abordare.

Pătratul Lună Plină Neptun ne va arăta că există o cale – o modalitate diferită – de a avansa în viața noastră. La Luna Plină, permiteți spiritului iscoditor al Săgetător să vă ghideze în găsirea de răspunsuri diferite în locuri neobișnuite.

Venus împreună cu Uranus și Nodul Nord din Taur ne amintește că atunci când ne onorăm inima, întregul univers conspiră pentru a face acest lucru să se întâmple. La fel ca în Alchimistul lui Paolo Cohelo, inima noastră este singura noastră busolă adevărată – și ne va ghida în deșerturile sterpe și mările furtunoase pentru a găsi cea mai mare comoară a noastră.

Pot apărea sentimente de îndoială, deoarece Marte este în conjuncție cu Chiron în Berbec. Vă puteți întreba „Cine sunt eu ca să merit asta?

Aceasta este o întrebare foarte importantă.

Dar în loc să ne concentrăm pe „(…) pentru a merita asta”, ce ar fi dacă ne-am concentra pe „Cine sunt eu”, sau chiar mai bine, pe „Eu sunt”?

Dacă există ceva care este de netăgăduit, chiar și după standardele Neptun, este că „ești”. Ești aici – și ești aici cu un motiv.

Luați aceste sentimente inconfortabile de inadecvare ca pe o oportunitate de a vă înțelege la un nivel mai profund. Nu este nimic în neregulă cu tine – nici cu dorințele, nevoile și dorințele tale. Singurul motiv pentru care nu le-ați atins – încă – este lipsa de autocunoaștere.

Simbolul Sabian al Lunii Pline în Săgetător este „O pasăre albastră cocoțată pe poarta unei cabane”. După cum sugerează James Burgess:

„Primim orice merităm. Demnitatea noastră este întotdeauna răsplătită – iar recompensele sunt întotdeauna adecvate și corecte. Dacă avem norocul să vedem o pasăre albastră în pragul locuinței noastre, este pentru că o merităm. Această înțelepciune este temelia oricărei înțelepciuni – primim ceea ce merităm.”

Sursa: Astro Butterfly / Fluture Astro

Lasă un răspuns