Meniu Închide

Paganii si satanistii prezenti alaturi de persoanele LGBTQ la Bucharest Pride 2022

Mii de români au participat sâmbătă la un marş al mândriei LGBTQ la Bucureşti. A fost o participare peste aşteptări în condiţiile în care se estima o prezenţă de câteva sute de persoane. 

Participanţii au protestat faţă de un proiect legislativ care ar putea pune în pericol viitoarele parade şi ar putea alimenta discriminarea, susţin membrii organizaţiilor care au organizat evenimentul. 

Grupurile pentru drepturile LGBTQ au avertizat că proiectul de lege discriminează minoritatea şi ar putea duce la cenzurarea filmelor şi a ştirilor despre comunitatea LGBT, precum şi la restricţii asupra marşurilor şi evenimentelor publice.

Paganii si satanistii, reprezentati de THE NEW PAGAN DAWN au participat la manifestatia de sambata, 9 iulie 2022 de la ora 17:00 mergand alaturi de alti reprezentanti si sustinatori ai comunitatii de la Victoriei pana in Parcul Izvor cu bannere sustinute de mesaje de suport fata de persoanele LGBTQ, diversitate si dragoste indiferent de gen si orientare sexuala.

Multe popoare păgâne vechi acceptau persoanele homosexuale şi de-asemenea citind cărţi de referinţă în păgânism vom găsi Zei homosexuali, transgenderi etc. Este ceva natural şi păgânismul nu avea cum să nu accepte ceva natural.

Grecia antică este renumită pentru acceptarea relațiilor dintre bărbați și bărbați. În numeroasele vechi culturi americane indigene, anumiți bărbați, pe care noi îi numim homosexuali, erau numiți „două duhuri” și erau adesea șamani.

A avea homosexuali într-o comunitate nu este nimic nou, iar în unele culturi, membrii LGBTQ au fost considerați mai apropiați de Zei. THE NEW PAGAN DAWN, reprezentată de Părintele Olteanu Cosmin declara că: Nu putem susține o politică de excludere universală bazată pe gen la riturile centrate pe cultului Zeiţelor noastre și nici nu putem condamna lipsa de respect sau insensibilitatea în comunicările privind tema incluziunii de gen și a practicii centrate pe cultul Zeiţelor. Considerăm că este inadecvat să rămânem membri ai unei linii în care opiniile și practicile noastre diferă semnificativ de cele ale pionerilor antici ai păgânismului, strămoşii şi părinţii noştri de credinţă.

Paganismul si Satanismul sunt alaturi de persoanele LGBTQ si sustin astfel aceasta comunitate. 

La Bucharest Pride anul acesta si-au facut prezenta un numar de aproximativ 15000 de persoane LGBTQ si sustinatori ai comunitatii.

Lasă un răspuns