Meniu Închide

Precizari cu privire la dezinformarea raspandita de Femeia din Umbra Vlog (canal de YouTube) din 8 august 2022

In decursul zilei de ieri, Femeia din Umbra Vlog a publicat pe Youtube un continut prin care aceasta sustine ca THE NEW PAGAN DAWN nu este inregistrata la Ministerul Justitiei, respectiv la Secretariatul de Stat pentru Culte, iar acreditarea dlui Cosmin Olteanu oferita de Universal Life Church Ministries este in urma finalizarii unor studii.

Achizitionarea acelor documente sau diplome nu este tot aceeasi cu finalizarea studiilor si valabilitatea unor diplome. Si in universitatile din Romania pentru anumite documente trebuie sa platesti, insa asta nu echivaleaza cu validitatatea lor daca nu sunt insotite de studiile, cunostiintele si competentele dobandite.

In ceea ce priveste inscrierea THE NEW PAGAN DAWN aceste informatii pot fi verificate pe siteul Ministerului Justitiei – Registrul ONG, unde daca descarcam fisierul Excel si cautam THE NEW PAGAN DAWN gasim organizatia.

Decizia Judecatoriei Sectorului 2 Bucuresti cu privire la aceasta e disponibila aici

https://thenewpagandawn.eu/wp-content/uploads/2021/01/Decizie-definitiva-i%CC%82nfiint%CC%A6are-TNPD-s%CC%A6i-certificat-i%CC%82nregistrare-Registru-Asociatii.pdf

In ceea ce priveste Secretariatul de Stat pentru Culte, trebuie sa intelegem in primul rand functionarea acestui organism. Acest organism conform HG 44/2013 raspunde de asociatiile religioase si cultele din Romania, THE NEW PAGAN DAWN functionand pe OG 26/2000, adica asociatiile si fundatiile din Romania.

Totusi conform art. 52 al Ordonanței nr. 26 / 2000 cu privire la asociații și fundații, Secretariatul de Stat pentru Culte am fost luați în evidență pentru ca desfășurăm activități în domeniul vieții religioase.

Inainte de a publica informatii e bine sa ne informam ca altfel riscam a vorbi prostii. Legea nr. 489/2006 privind cultele spune la art. 5, alin. 3 ca ”comunitățile religioase își aleg în mod liber structura asociațională în care își manifestă credința religioasă: cult, asociație religioasă sau grup religios, în condițiile prezentei legi”, iar la art. 1, alin. 1 spune ca ”Statul român respectă și garantează dreptul fundamental la libertate de gândire, de conștiință și religioasă al oricărei persoane de pe teritoriul României, potrivit Constituției și tratatelor internaționale la care România este parte.”.

Avand in vedere aceste considerente dezavuam si combatem dezinformarile vehiculate de anumiti actori media si atragem atentia cu privire la respectul cuvenit față de principiul informării corecte și principiul ”audiatur et altera pars” (lat. Drept la replică) și cu privire la faptul ca in activitatea lor să dea dovadă de profesionalism. In caz contrar nu putem avea pretenția că informațiile prezentate respectă rigorile logicului și a argumentării și dialogului, și cu atăt mai mult că prezintă ”date concrete”.

Sursa: https://www.youtube.com/watch?t=6207&v=Oh2duIRZIz4&feature=youtu.be

Lasă un răspuns