Meniu Închide

Event: Trip la Mausoleul lui Mariciu Blank

Asociația THE NEW PAGAN DAWN, Filiala București a THE NEW PAGAN DAWN și Templul Zeilor Antici organizeaza în data de 20 August 2022, excursia tematică și spirituală la Mausoleul lui Mauriciu Blank din București, zona Pădurea Băneasa.

In cadrul evenimentului urmărim sa vizitam Pădurea Băneasa, respectiv Mausoleul Mauriciu Blank, cât și sa performam un Ritual de Activare a Puterilor Interioare alături de Teodora Paul.

Pentru a ajunge la Mausoleul Mauriciu Blank va sfătuim sa va instalați aplicația Moovit, disponibilă pe Android și iPhone și sa introduceți aceasta locație pentru a primi modalitățile de a ajunge la acest obiectiv. Din cele observate de noi exista linia 301 de STB care va poate lasă în Stația Pădurea Băneasa la 5/10 minute de obiectiv.

Punct de întâlnire am stabilit stația de STB – FANTANA MIORITA (disponibilă și ea la o Căutare în Moovit sau aplicația de hărți din telefonul Dvs)

Suplimentar oferim 9 locuri de transport cu mașină rezervabile. In acest sens va rugam sa ii contactați telefonic/SMS/WhatsApp pe următorii:

Cislaru Adrian Emil – 0748283940

Teodora Paul – 0765750181

Albei Simona – 0769854633

In cazul în care nu vi se Răspunde telefonic lăsați un mesaj pe SMS sau WhatsApp.

Mausoleul din pădurea Băneasa avea rolul de a păstra în istorie numele Blank. A rămas, însă, în paragină după ce moştenitorii au părăsit România. Singurul descendent locuieşte la Paris, iar de mausoleu se ocupă acum administratorul cantonului silvic din zonă. Gândit de arhitectul Duiliu Marcu, cavoul are 12 contraforturi care susţin cupola sferică din piatră. Peste uşa din stejar se vede trecerea anilor, iar placa montată deasupra intrării, pe care scria numele familiei, a dispărut. În cărămidă se văd până şi urme de gloanţe de la Revoluţie. In interior, capela are cinci locuri pentru morminte şi alte cinci sarcofage amplasate deasupra locurilor de veci. Tipic mormintelor iudaice. Locurile sunt, însă, goale pentru că rămăşiţele familiei Blank au fost mutate încă din anii 60 în Cimitirul evreiesc. Pardoseala este din plăci de marmură, iar pereţii din piatră de Başchioi.

Mauriciu Blank (n. 8/20 iulie 1848Pitești – d. 22 noiembrie 1929Viena) a fost un bancher român de etnie evreiască, având puternice filiații religioase păgâne cofondator alături de Jacob Marmorosch al Băncii Marmorosch Blank, menționate și în Moromeții de Marin Preda.

Locul se spune ca ar purta niște energii specifice pe care ar trebui orice practicant sa le cunoască cel Putin odată.

Lasă un răspuns