Meniu Închide

SUCCES in cazul elevului cu dizabilități refuzat de Liceul Tehnologic Răchitoasa

SUCCES cu cazul de la Liceul Tehnologic Rachitoasa in cazul dnei Ileana Marhodin a cărei frate a fost lezat in ceea ce privește dreptul la educație, iar mamei sale i-a fost refuzat accesul in instituție pentru a isi ajuta fiul să participe la orele de curs, iar pe WhatsApp a fost victima unui limbaj inacdevat si degradant tocmai de la invățătoare.

Sursa fotografiei: Desteptarea de Bacau

Direcția de Control a Ministerul Educației – România a răspuns astăzi The New Pagan Dawn – Tnpd, organizație pe care o conduc care prin Platforma Pagan Acceptance și Comunitatea Elevilor Politeisti – CEP au gestionat cazul impreună cu av. Maria Logojan și colegul jurist Mario-Leonard Cassian.

Direcția de Control a dispus sancționarea disciplinară a invățătoarei, sancționarea unității de invățământ pentru lipsa de proceduri și reglementări de natură să inlesnească accesul facilitatorilor de educație, cât și a dispus aprobarea de urgență a cererii de asistentă adresată de mama elevului, iar in 18 octombrie școala a incheiat un acord cu aceasta.

Suplimentar, MEN a notat un lucru prețios – Conventia Natiunilor Unite a Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, ceea ce nu ne poate decât bucura.

Drepturile câștigate se protejează și ne-am bucurat că am putut ajuta incă un copil, elev și o familie. Suntem aici și ne luptăm constant.

Mai multe pe thenewpagandawn.eu și tichete de asistenta se trimit pe thenewpagandawn.eu/suport.

Felicitam Inspectoratul Scolar Judetean Bacau si Ministerul Educației – România pentru interventia in acest caz!


Lasă un răspuns