Meniu Închide

Noi modificări în structura clericală și teritorială, respectiv Nou Calendar Religios Păgân pe 2023

Regia Autonomă a Monitorului Oficial Păgân a dat publicității un nou Calendar Religios și Liturgic pe 2023 pe care îl puteți descărca de aici. Calendarul va fi disponibil spre achiziție pe Tiamat.ro, magazinul THE NEW PAGAN DAWN pentru cei ce vor să își urmărească sărbătorile din confortul casei lor.

Până atunci acesta va fi disponibil pentru a fi integrat cu dispozitivele mobile (IOS și Android), dar și Desktop (Windows, macOS și variațiuni de Linux).

Pe lângă Noul Calendar pe 2023, ce îl găsiți și pe site-ul nostru la secțiunea calendare păgâne, au fost aprobate o serie de modificări legate de organizarea structurilor teritoriale și a atribuțiilor clericale.

Astfel,

1. THE NEW PAGAN DAWN este organizată juridic pe mai multe filiale ce beneficiază de autonomie locală și au obligația să reprezinte organizația la nivel local în relația cu terții.

La nivel practic funcționăm sub forma mai multor arhidieceze, dieceze și parohii.

Arhidiecezele sunt unități teritorial-administrative mari ale THE NEW PAGAN DAWN ce se impart în România în 4: Moldova (Arhidieceza Păgână TNPD de Bacău), Transilvania (Arhidieceze Păgână TNPD de Cluj-Napoca), Dobrogea (Arhidieceza Păgână TNPD de Constanța) și Muntenia și Oltenia (Arhidieceza Păgână TNPD de București. Alături de aceasta se află și filialele internaționale ce sunt la rândul lor Arhidieceze.

Sub Arhidieceze funcționează sub ascultare Diecezele ce reprezintă fiecare județ non-arhidieceză, ce dă ascultare Arhidiecezei sub a cărei zonă activează.

În chip similar funcționează parohiile sub dieceze ce reprezintă municipii, orașe, sate, comune și localități din dieceza unui județ.

2. Clericii Asociației THE NEW PAGAN DAWN sunt atestați prin absolvirea unui program de studii ai Universității Horapollo (ori au o diplomă/ori certificat echivalat) și sunt mai apoi evaluați și acreditați de Comisia pentru Acordarea Atestatelor Sacerdotale a Asociației.

3. Clericii THE NEW PAGAN DAWN sunt impărțiți pe următoarele categorii:

a. Înalt Ierarh al Comunității Păgâne Românești, asociat cu președintele THE NEW PAGAN DAWN, prescurtat cu P.F.

b. Arhiepisopi, reprezentanți a unor Arhidieceze, parte a celor 4 zone istorice ale României (Transilvania, Muntenia și Oltenia, Moldova și Dobrogea), dar și reprezentanțele internaționale ale THE NEW PAGAN DAWN, prescurtați cu I.P.S.

c. Episcopi, reprezentanți a unor Dioceze, parte fiecare în cele 4 Arhidieceze naționale și altele internaționale, prescurtați cu P.S.

d. Mare Preot, reprezentanți ai Parohiilor arondate Diecezelor, reprezentând municipii, orașe, comune, sate, prescurtați cu H.P.

e. Preoți, arondați Parohiilor, Diecezelor, Arhidiecezelor și sub ascultarea unui Mare Preot, Episop sau Arhiepiscop, prescurtați cu Pr.

f. Personal clerical auxilier, precum Secretarul CCII.

4. Calendarul Religios și Liturgic Păgân pe anul 2023

Modificările aduse au fost aprobate și ratificate de Consiliul Director în data de 21.12.2022 prin Decizia nr. PV/CD/1/21.12.2022.

Aceste modificări le găsiți în Monitorul Păgân aici:

  1. https://monitorulpagan.eu/2022/12/21/decizia-consiliul-director-nr-pv-1-21-12-2022-privind-aprobarea-hotararii-consiliului-clerical-al-inaltilor-ierarhi-al-the-new-pagan-dawn-din-20-12-2022/
  2. https://monitorulpagan.eu/2022/12/21/hotarare-a-consiliului-clerical-al-inaltilor-ierarhi-ai-the-new-pagan-dawn-din-20-decembrie-2022-cu-privire-la-trimiterea-spre-prelucrare-si-hotarare-definitiva-in-sedinta-plenara-a-consiliului-direct/

Lasă un răspuns