Meniu Închide

Comunicat de presă privind calomniile și informațiile false publicate de deputatul, Viorel Focșa

Comunicat de presă
București, 1 martie 2023

În legătură cu videoclipul live postat de fostul deputat al Partidului Alianța pentru Unirea Românilor – AUR, Dumitru Viorel Focsa, THE NEW PAGAN DAWN, organizația pe care o conduc, dorește să facă următoarele precizări:

Ne distanțăm ferm de orice formă de violență și abuz la adresa oamenilor sau animalelor, indiferent de motivul invocat. Teologia păgână și noi nu susținem niciun fel de crimă sau violență și orice astfel de acțiuni sunt contrare valorilor noastre și sunt sesizate autorităților competente.

În plus, dorim să clarificăm faptul că informațiile prezentate de Dumitru Viorel Focsa despre THE NEW PAGAN DAWN sunt complet false. Organizația noastră are sediul în București, pe strada Sergent Tache Gheorghe, nr. 4B, așa cum se poate verifica și pe site-ul nostru, dar și din datele publice oferite de Ministerul Justiției și Administrația Financiară.

De asemenea, dorim să subliniem că toate informațiile financiare legate de contribuții, donații, cotizații, sponsorizări și alte finanțe și cheltuieli sunt publice și disponibile la Administrația Financiară și pe site-ul nostru.

În ceea ce privește afirmațiile false despre presupuse conexiuni personale și profesionale între Olteanu Cosmin și Vișinel Bălan, vicepreședintele ANPDCA, dorim să facem precizarea că acestea nu au nicio bază reală și sunt complet inventate. Informațiile furnizate de Dumitru Viorel Focsa sunt complet false și trebuie tratate ca atare. Articolul original din DNA Media nu amintește de așa ceva, însă a fost vădit manipulat pentru a ataca atât comunitatea păgână, THE NEW PAGAN DAWN și pe mine, cât și pe Vișinel Bălan.

Anul trecut același deputat făcea afirmații calomnioase la adresa comunității păgâne pentru care a fost acționat în instanță de THE NEW PAGAN DAWN și pentru care îl vom redepune dosarul pe rolul Judecătoriei Constanța, dar și la Camera Deputaților în Comisia de Disciplină.


Interpelarea lui Focșa nr. 4064A din 7 martie 2022, adresată Ministerului Familiei cu răspunsul acesteia. 

https://www.cdep.ro/pls/parlam/interpelari2015.detalii?idi=66031&idl=1


Mai mult decât atât acesta a mințit legat de Referendumul pentru Familie din România, referendum în care Biserica și organizațiile de partid s-au implicat activ contra comunității LGBTQ+ și la a cărui vot s-a știut clar de populație ce se votează, și s-a încercat fraudarea voturilor cu tehnici precum urna mobilă deoarece atât eu, cât și mulți prieteni din FiecareVot am fost în sălile de votare. Ba chiar, încălcându-se legea, Guvernul a stabilit printr-o ordonanță de urgență ca referendumul să se desfășoare pe parcursul a două zile, 6 și 7 octombrie 2018, între orele 7:00–21:00. Totodată acesta a susținut că Croația s-a pus cu Uniunea Europeană și a interzis uniunile gay, lucru fals, având în vedere că Croația din 2003 recunoaște uniunile gay prin parteneriatele civile și mai nou Legea Parteneriatului de Viață, chiar dacă a schimbat în Constituție spunând că căsătoria e permisă doar pentru cuplurile heterosexuale.

Croația recunoaște parteneriatele de viață (croată: životno partnerstvo) pentru cuplurile de același sex prin Legea parteneriatului de viață, făcând cuplurile de același sex egale cu cuplurile căsătorite în aproape toate aspectele sale. De asemenea, Legea recunoaște și definește relațiile neînregistrate între persoane de același sex ca parteneri de viață informali, făcându-le astfel egale cu parteneriatele de viață înregistrate după ce au locuit cel puțin 3 ani. Croația a recunoscut pentru prima dată cuplurile de același sex în 2003 printr-o lege privind uniunile neînregistrate între persoane de același sex, care a fost înlocuită ulterior de Legea parteneriatului de viață. Parlamentul croat a adoptat noua lege la 15 iulie 2014, intrând în vigoare în două etape (5 august 2014 și 1 septembrie 2014). În urma unui referendum din 2013, Constituția Croației a limitat căsătoria la cuplurile de sex opus.

În 4 noiembrie 2013 a fost publicat primul proiect de lege. Deși nu ar permite o adopție comună completă, partenerul de viață al unui părinte poate atinge responsabilitatea părintească parțială, în unele cazuri deplină, față de copil (similar adopției de copil vitreg). Legea permite, de asemenea, partenerului de viață al unui părinte să devină partener-tutore. Tutela partenerului este astfel similară cu adopția de copil vitreg. Chiar dacă proiectul nu făcea parte din legea familiei croată, s-a referit la aceasta și a definit cuplurile de același sex drept familie. Proiectul a interzis, de asemenea, orice discriminare prezentă și viitoare, iar fiecare schimbare viitoare a dreptului familiei cu privire la căsătorie trebuie să includă și parteneriatele de viață.

[Legea de parteneriat de viață] reprezintă un compromis democratic și creează condiții care vor pune la dispoziție comunităților de același sex toate aparatele necesare pentru a construi o viață de familie bazată pe sentimente de atașament emoțional intim și încredere reciprocă, exprimând în același timp respect față de ataşamentul actual al concetăţenilor noştri faţă de noţiunea tradiţională de căsătorie.— Arsen Bauk, pe atunci ministru al Administrației Publice

 Arsen Bauk, pe atunci ministru al Administrației Publice

Astfel, se vede foarte clar demersul mincinos a lui Dumitru Viorel Focsa.

Totodată, anul trecut atât în cazul lui Visinel Balan, prin răspunsul lui Cătălin Predoiu, cât și prin răspunsul din iunie 2022, din partea dlui Nini Săpunaru acesta a fost pus la punct și i s-a invederat, chiar și de Gabriela Firea de ce numirea lui Visinel Balan la ANPDCA este un demers firesc, cât și de ce atacul la adresa mea și la adresa THE NEW PAGAN DAWN nu are nimic în comun cu democrația, valorile creștine și statutul unui deputat ales.


Interpelarea lui Focșa nr. 4368A din 28 martie 2022, adresată Ministerului Familiei cu răspunsul acesteia. 

https://www.cdep.ro/pls/parlam/interpelari2015.detalii?idi=66410&idl=1


În final, doresc să evidențiez că afirmațiile lui Dumitru Viorel Focsa despre Păgânism și Istoria Păgână a României și a altor civilizații antice sunt contradictorii și denigratoare față de păgâni, la fel cum comportamentul său violent față de familia sa contravine valorilor pe care le promovează el și Creștinismul pe care și-l arogă că ”îl salvează”, alături de ”familia tradițională”. Consider că astfel de declarații reprezintă o încercare de manipulare și dezinformare și nu reflectă realitatea.

THE NEW PAGAN DAWN își continuă activitatea într-un mod transparent și responsabil și ne angajăm să luptăm împotriva oricăror forme de violență și abuz, în conformitate cu valorile noastre și legislația în vigoare.

Cosmin Olteanu, 

Președintele The New Pagan Dawn – Tnpd


Sursa: https://fb.watch/i-7kqYyWFV/

Lasă un răspuns