Meniu Închide

Discuții cu reprezentanții Accept referitoare la organizarea unui atelier Păgân Queer în cadrul Bucharest Pride 2023

In decursul acestei zile, 22 mai 2023, Cosmin Olteanu alături de CRISTEA Sebastian s-au deplasat la Asociatia Accept pentru a răspunde pozitiv la apelul lansat de Asociația Accept de a face vizibile comunitățile invizibile in cadrul unor ateliere din cadrul Bucharest Pride 2023.

Suntem și am fost mereu constant alături de comunitatea LGBTQ+, pornind de la faptul ca mulți din frații și surorile noastre se identifică cu aceasta comunitate.

Asociația ACCEPT ROMÂNIA, prima organizaţie neguvernamentală de drepturile omului din România care apară şi promovează drepturile LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, persoane transgender) la nivel naţional având misiunea de a apăra şi promova drepturilor persoanelor LGBT (Lesbiene, Gay, Bisexuali, Transgender) din România, ca drepturi ale omului a propus ca la Bucharest Pride 2023 să celebreze grupurile din interiorul comunității, aducând în prim plan voci care nu sunt întotdeauna auzite. De aceea, a propus ca la Pride Park, un eveniment de 4 zile care va avea loc în Parcul Izvor între 26-29 iulie, să includă participarea cât mai multor artistx din comunitate și a cât mai multor grupuri formale sau informale din comunitatea LGBTQIA+.

Comunitatea păgână este strâns legată de cea LGBTQ+ prin membrii săi și teologia sa, iar pentru noi și pentru păgânii queer este foarte important ca ei să poată fi reprezentați și nu ostracizați sau discriminați pe considerente de practică sau adeziune spirituală.

Lasă un răspuns