Meniu Închide

SEMINARII PĂGÂNE

Institutul Național de Cercetare și Studii Religioase

 HORAPOLLO

Platon definea educația ca fiind „arta de a forma bunele deprinderi sau de a dezvolta aptitudinile native pentru virtute ale acelora care dispun de ele.” Aristotel, în lucrarea sa „Politica”, considera că „educația trebuie să fie un obiect al supravegherii publice, iar nu particulare”.
Prin urmare, Institutul Național de Cercetare și Studii Religioase HORAPOLLO îşi propune păstrarea identităţii şi a individualităţii şcolii creând premisele unei educaţii complexe, urmărind dezvoltarea personalităţii integrale a elevilor prin împlinirea celor două dimensiuni, umană şi spirituală. Întreaga activitate din universitate va fi organizată astfel  încât să se creeze în cadrul său un mediu educaţional fundamentat pe valorile păgâne, un dialog permanent între credinţă şi cultură.
​Institutul Național de Cercetare și Studii Religioase HORAPOLLO este deschis pentru toţi cei care au nevoie de educaţie.
Misiunea noastră este de a asigura dezvoltarea fiecărui elev la potenţialul său maxim, promovând simţul valorilor. Fiind o instituţie de învăţământ particular, şcoala noastră urmăreşte să implementeze principiile şi obiectivele generale ale învăţământului universitar românesc prin promovarea actului didactic de calitate, constituindu-se ca o “minicomunitate” ordonată în care elevii să îşi formeze şi să exerseze convingeri şi comportamente adecvate.
În acelaşi timp, fiind o instituţie de învăţământ teologic, şcoala noastră îşi propune să faciliteze achiziţia valorilor morale şi interiorizarea mesajului păgân. Absolvenţii şcolii noastre trebuie să devină tinerii responsabili ai comunităţii de mâine, înarmaţi cu o cultură generală care să le ofere posibilitatea de a se integra cu uşurinţă în societate, de a putea progresa continuu, rămânând totodată ancoraţi în învăţătura păgână. Prin clasele de profil teologic, unde sunt şi elevi seminarişti, universitatea pregăteşte viitori preoţi şi teologi în cadrul Asociației THE NEW PAGAN DAWN. Cadrele didactice ale universitatii au misiunea să descopere şi să pună în valoare, pentru fiecare elev în parte, calităţile personale, idealurile şi dorinţa de a-şi defini personalitatea.

%d blogeri au apreciat: