Meniu Închide

Direcționează 20% din impozitul pe profit

Alege bine pentru incluziune socială și redirecționează 20% din impozitul anual pe profit sau venit.

Fă bine la puterea 20

 

Alege bine pentru incluziune socială și redirecționează 20% din impozitul anual pe profit sau venit.

Ce înseamnă pentru tine 20% din impozit?

20% este o facilitate fiscală, care permite persoanelor juridice să susțină o cauză care se identifică cu valorile și cultura organizației, prin redirecționarea unui procent din impozitul pe venit (trimestrial) sau profit (anual). Totul se face prin completarea unui contract de sponsorizare între beneficiar (în cazul de față Asociatia THE NEW PAGAN DAWN (NOII ZORI PĂGÂNI)) și sponsor (persoana juridică).

Persoanele juridice vor plăti impozitul integral, însă un procent de 20% din suma totală poate fi redirecționat către o entitate non-profit, cum e și Asociatia THE NEW PAGAN DAWN.

Sponsorizându-ne, alegi să susții persoanele vulnerabile din comunitatea păgână și alte comunități de care avem grijă prin programele noastre de educație, incluziune socială, integrare socio-profesională, lobby, advocacy etc.

Cum procedezi?

Compania ta poate redirecţiona 20% din impozitul pe venit/ profit către un ONG (sau mai multe) într-un termen de 6 luni de la depunerea declaraţiei pe profit (conform Ordin 1679/2022). Astfel, completezi:

  • contractul de sponsorizare (pe care îl trimiţi către noi pe email la adresa [email protected] sau fizic la adresa Str. Sergent Tache Gheorghe, nr. 4B, București), iar în contract veți pune suma și contul nostru cu datele de mai jos şi
  • formularul 177 „Cerere privind redirecţionarea impozitului pe profit/impozitului pe veniturile microîntreprinderilor” (se completează şi se editează cu ajutorul programului de asistenţă, asigurat gratuit de către ANAF),

iar noi o să primim suma înscrisă de tine în formular, din taxele plătite deja de companie.

Când depui documentele (formularul 177 ) nu uita să ne trimiţi ṣi nouă contractul de sponsorizare.

Cum completezi formularul 177?

Iată ce trebuie să completezi:

  • La secțiunea II a formularului, Redirecționarea impozitului pe profit/venit”, bifează căsuța 1: „Sponsorizare către entități persoane juridice fărăscop lucrativ
  • La secțiunea II, „Date de identificare a beneficiarului”, include informațiile de mai jos:

ASOCIAȚIA THE NEW PAGAN DAWN (NOII ZORI PĂGÂNI)

Cod de identificare fiscală: 43094143

Judeţ: Bucureṣti; Sector 4

Localitate: Bucureṣti

Cod poṣtal: 041502

Stradă ṣi număr: Str. Sergent Tache Gheorghe, nr. 4B

Telefon: 0745 686 833

Email: [email protected]

Cont bancar (IBAN):

RO43CECEB00030RON1166319

fashion people woman earth

Ce înseamnă pentru comunitatea păgână româneasca 20%?

Să sprijini THE NEW PAGAN DAWN, înseamnă să sprijini comunitatea păgână românească și alte comunități vulnerabile să aibă:  o masă caldă, șansa de a merge la liceu, haine și încălțăminte, consiliere psihologică, o viață mai bună prin educație, sprijin juridic, o viața fără discriminare, abuz și hărțuire, un spațiu de cult etc.

Iar dacă noi nu te convingem, poate te convinge Andreea.

În ultimul an și jumătate, am plecat de trei ori la muncă în Germania cu ai mei. Munceam câte o lună – două și mă întorceam acasă (între plecări, mai lucram ca vânzătoare la supermarketul din sat). Prima oară, am plecat la cules de căpșuni. Erau dimineți în care simțeam că nu mă mai pot da jos din pat. Programul te obosea cel mai mult. Începeai la patru dimineața și terminai la șapte seara. Aveai o oră pauză.

Mi-am dat seama că nu voi avea o viață mai bună dacă nu fac școală. Așa că am pus bani deoparte cu gândul că trebuie să ajung la facultate. Știam că am potențial. Îmi spuseseră și profesorii de la școală. Am fost olimpică pe țară la Limba Latină. O lună nu am făcut altceva decât să învăț de dimineață până seara. Așa am reușit să iau Bac-ul și să intru anul acesta la Facultatea de Limbi Străine din Sibiu.

Nu știu dacă aș fi avut ambiție așa mare să merg la facultate fără programul “Vreau în clasa a 9-a”. La prima întâlnire din program, eram cel mai timid copil, dar pe parcursul activităților lunare mă îmbogățeam. Din toate punctele de vedere. În suflet, în minte, în vocabular. Am învățat cum să vorbesc în public, să-mi exprim un punct de vedere cu argumente și să-mi fac un CV. M-a ajutat să-mi dau seama că dacă vrei să realizezi ceva în viață, șansele nu-ți vor pica din cer.

Trebuie să lupți pentru ceva în viață, iar THE NEW PAGAN DAWN te pregătește pentru a-ți împlini visurile.

– Andreea, alumnă în programele THE NEW PAGAN DAWN