Meniu Închide

DOGMATICĂ

Noi credem că:
 1. Scopul Zeilor pentru om este: să caute şi să evolueze spiritual, obțînând astfel Gnoza Spirituală și după să se unească cu Zeii sau forța universală.
 2. Oamenii sunt spirite ce alcătuiesc o parte din esență universului.

  Cei care obțîn Gnoza finalizează lucrarea Zeilor Magnum Opusum.

 3. Scrierile Păgâne Antice, sunt inspiraţia verbală şi plenară a Zeilor şi revelaţia Lor pentru oameni; un ghid infailibil şi autoritar de credinţă şi conduită.
 4. Mărturisim că venerăm și credem în existența mai multor Zei care prin intermediul revelației ne-au descoperit lucrarea Lor și o fac în continuare ajutând omul în atingerea scopului sau ultim : unirea cu Universul sau forță universală ori Brachmann .
 5. Zeii sunt ființe spirituale care trensced orice spațiu sau timp și prin urmare sunt superioare ființei umane pe care o ghidează spre devenirea spirituală .
 6. Această divintate a Lor nu a fost contestată de confesiunile păgâne antice și contemporane și a fost studiată și scrisă în scrierile și mitologiile păgâne .
 7. Omul a fost creat cu trup fizic și spirit veșnic care nu poate fi distrus , având că scop învățarea lecților karmice, evoluând spiritual și în același timp experimentand viață trupească să se formeze pentru a fi în conformitate cu această realitate fizică .
 8. Singură misiune a omului e să capete Gnoza și să se unească cu Universul sau forță universală ori Brachmann .
 9. Condițiile unirii omului cu Brachmann sunt efectuarea diverselor practici spirituale cu scop evolutiv , învățarea lecților karmice și respectarea și urmarea cu sfințenie a legilor și scrierilor sacre .
 10. Mărturia interioară a Gnozei este confirmarea iluminării prin manifestarea de către  un adept a unei cunostiințe superioare celei obișnuite și a producerii unor fenomene considerate paranormale de parapsihologi și automatizarea respectării acestor legi și scrieri .
 11. Actul inițierii prin imersiune este poruncit în scrierile sacre . Toţi cei care descoperă şi cred în Zei că calauzitori spirituali și doresc să urmeze o astfel de cale trebuie să fie inițiați. Astfel, ei declară lumii că au murit  şi au înviat la o viaţă nouă călăuziți de Zei .
 12. Ofertoriul este o  practică spirituală ce dorește să aducă mulțumire ființelor spirituale pentru diferitele servicii spirituale oferite de acestea adepților .
 13. Toţi credincioşii sunt îndreptăţiţi şi ar trebui să caute cu stăruinţă promisiunea Zeilor : adică inițierea ocultă finală sau obținerea Gnozei. Odată cu obținerea Gnozei spiritul omului evoluează pe ultima treapata a unindu-se cu forță universală sau Universul ori Brachmann depășind astfel condiția de om și împlinindu-și misiunea sacră .
 14. Iluminarea credincioşilor de către Zei este confirmată de semnul manifestării de către om a unor abilități și comportamente ce întrec condiția umană în concordanță cu legile sacre și descrierii acestora de diverse scrieri sacre.
 15. Sfinţenia se realizează în credincios prin  recunoaşterea identificării lui Zei, cu moartea şi învierea lui , prin credinţa zilnică în ființele spirituale şi prin dăruirea întregii fiinţe către realizarea misiunii de devenire spirituală .
 16. Templul este un loc sacru de adunare, o locuinţă a Zeilor binecuvântată și consacrată cu ajutorul patronajului unei ființe spirituală destinată practicării și învățării adeptului confesiunii păgâne . Fiecare credincios, inițiat este parte integantă a Adunării şi  Templului.
%d blogeri au apreciat: