Meniu Închide

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Oamenii se tot întreabă:

 • Ce este păgân, neopăgân, vrăjitorie, metafizică păgână etc?

Există o mulțime de confuzii despre etichete și despre modul în care sunt folosite pentru a descrie Vrăjitoria. Cel mai bun loc pentru a începe este cu o privire la definiția dicționarului, astfel încât toată lumea are un punct de referință comun.

1. Păgân

Orice religie care nu acceptă (urmează) doctrina abrahamică. Doctrina abrahamică este fundamentul credinței pentru iudaism, creștinism și islam.
2. Neopăgân
Contrar a ceea ce unii cred, neopăgânismul nu este un termen nou. Acesta a fost utilizat în jur de peste 1000 de ani sau chiar mai mult. A fost inventat pentru definirea unui grup de practici păgâne care se asociază, în mod specific și cu Natură.
3. Vrăjitorie
O religie cu origini indo-europene, bazată pe temelia respectului și onoarei. Recunoscând și crezând că toate lucrurile, văzute și nevăzute în universul divin, sunt interconectate.
4. Metafizică păgână
Datorită secolelor de propagandă și atribuire a unei conotații negative asupra termenului de „vrăjitorie”, o nouă etichetă a început să apară pentru ansamblul de practici magice și anume cea de metafizică păgână.
 • Este vrăjitoria rea?

Nu! Oamenii prin acțiunile lor pot da conotații negative lucrărilor magice. Sunt oameni buni și răi în toate categoriile sociale, indiferent de orientarea religioasă.

Vrăjitoria este o religie a respectului și a onoarei. Cele mai multe tradiții ale Vrăjitoriei mențîn un crez care definește principiile de bază ale practicii lor. Există întotdeauna o declarație care menționează responsabilitatea propriilor noastre acțiuni. Wiccanii definesc acest lucru că fiind „Orice ai face, nimănui rău nu face”. Nu toate tradițiile urmează această expresie exactă, dar au o perspectivă similară.

 • Păgânii sunt atei sau sataniști?

Păgânii nu sunt atei. Ateismul este ideologia care afirmă că dincolo de lumea materială nu există forțe sau vreo formă de divinitate. Pe de altă parte satanismul este parte din mișcarea neopăgână, însă asta nu înseamnă că toți neopăgânii sunt sataniști.

 • Păgânii se pot implică în politică?
Atunci când oamenii încep să meargă pe o cale spirituală, mulți întreabă „Care este părerea dvs. despre X”, unde X este de obicei o problemă socială. Păgânii sunt oameni obișnuiți, la fel că oricine și avem o gamă largă de opinii și poziții pe probleme politice. Ei pot discuta principiile de bază prezentate în învățăturile teologiei metafizice păgâne care privesc subiecte că comunitatea LGBTQ, căsătoriile unisex, avortul, creaționismul și evoluția și multe altele.
 • De ce să aplic pentru a fi membru sau voluntar în cadrul Asociației dvs?

Aplicarea în cadrul Asociației THE NEW PAGAN DAWN vă dă puterea de a fi parte din schimbare, de a vă face vocea auzită și de a rupe lanțurile discriminării, abuzurilor, cât și de a vă da șansa creșterii impreună și că parte dintr-o comunitate dinamică și vie.

 • Care sunt beneficiile mele că membru?

Membrii noștri beneficiază de următoarele lucruri, dar fără a se limita doar la acestea:

1. Experiență profesională;

2. Accesul la o bibliotecă virtuală cu peste 1000 de volume de cărți ezoterice rare sau cunoscute, în peste 6 limbi;

3. Îndrumare și mentorat spiritual;

4. Accesul la cursuri de formare spirituală acreditată de Universal Life Church;

5. Suport juridic gratuit în cazuri de abuzuri, discriminare etc;

6. Suport psihologic gratuit;

7. Evenimente și acțiuni tematice;

8. Expediții turistice la obiective culturale păgâne din țară și străînătate și lista poate continuă.

 • De ce trebuie să îmi dau o serie de date personale?

Având în vedere funcționarea noastră că asociație cu personalitate juridică e imperativ necesară din punct de vedere legal procesare în condițiile legii a datelor cu caracter personal pentru a putea activă că membru și pentru a putea fi recunoscut că atare. Aceste date sunt procesate și stocate cu grijă celor mai profesioniști oameni și cu cea mai importantă tehnologie prezentă, cât și în baza unei autorizări date de Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

 • De ce trebuie să plătesc o cotizație pentru a fi membru?

Cotizația sau taxele anuale ori lunare de membru sunt cerute pentru a putea continuă livrarea serviciilor noastre. Acestea sunt necesare la plătirea a unor cheltuieli de funcționare optimă a organizației că:

 1. taxele la stat pentru autorizații și alte documente necesare;
 2. servicii de contabilitate;
 3. găzduire și hosting al platformelor web;
 4. telefonia fixă și internetul;
 5. cheltuieli legate de delegații și birotică;
 6. cheltuieli legate de plata intreținerii sediilor noastre și lista poate continuă.

%d blogeri au apreciat: