Meniu Închide

Poziționare fata de sinuciderea asistată

Sinuciderea asistata este o forma deviata de susținere in societate a unor valori ce arată o latura de susținere a dezumanizării de către anumite societăți. Aici nu e vorba de a fi progresist sau conservator, ci de a gasi o rezolvare fireasca la toate problemele ce le întâmpinam ca indivizi și la a nu ne preda in fata vieții. Ca parte a comunității păgâne astfel de valori sunt incompatibile cu mesajul de viața promovat de noi, dar și cultele celelalte.

hand with syringe

Consiliul Inaltilor Ierarhi ai comunitatii pagane din Romania, respectiv Asociata THE NEW PAGAN DAWN in calitate de unic reprezentant al comunitatii pagane din Romania se declara un promotor al vietii si respinge cu fermitate orice forma de sinucidere asistata, avand in vedere ca consideram ca viata trebuie sa primeze si se pot gasi impreuna forme de sustinere a vietii in ciuda condtiei vitrege in care aceasta se desfasoara.


Totodata transmitem comunitatii pagane sa fie in acord cu aceste valori, dar sa nu judece pe nimeni care ar incerca sau care sustine aceasta forma de iesire din viata si nu vom restrictiona in functie de felul mortii (inclusiv sinuciderea) pe cineva de la ritualul funerar si demnitatea sa umana.

ARTICOLUL DE PRESA DE LA CARE S-A PORNIT PRO TV – Capsula care îți permite să mori în 50 de secunde, autorizată în Elveția

Lasă un răspuns