Meniu Închide

Comunicat de presa privind inlocuirea utilizarii cuvantului Craciun cu sarbatori de iarna la nivelul Uniunii Europene

Pornind de la:

  1. Helena Dalli pe Twitter: „Concern was raised with regards to some examples provided in the Guidelines on Inclusive Communication, which as is customary with such guidelines, is work in progress. We are looking into these concerns with the view of addressing them in an updated version of the guidelines. https://t.co/90ZK8rpPb2” / Twitter
  2. Papa acuză Uniunea Europeană de practici dictatoriale (alephnews.ro)
  3. EU withdraws communication manual which dropped use of word “Christmas” – Vatican News
  4. EU Retracts Document that Stated Saying “Christmas Period” was Discriminatory | EWTN News Nightly – YouTube

Asociatia THE NEW PAGAN DAWN prin Consiliul Inaltilor Ierarhi si Platforma Pagan Acceptance va comunica urmatoarele:

Observam cu ingrijorare o rezistenta din partea unor culte fata de eforturile Comisiei Europene de a face comunicările oficiale mai incluzive, asa cum apare in noul ghid prin care termenul ”Craciun” se recomanda a fi inlocuit de un termen mai incluziv precum sarbatorile de iarna.


In motivarea acestui ghid se tine cont de felul in care alte culte religioase pot sa se simta excluse din istoria si cultura Europei in favoarea cultului crestin, lucru ce duce la ignorarea realitatilor definitoare ale identitatii europene si diversitatii culturale.


Ne exprimam parerea de rau ca sefa Comisiei de Egalitate a UE, Helena Dalli a retras acest ghid pentru a reusi sa il refaca in asa fel incat sa tina cont si de doleantele exprimate de Biserica Catolica prin secretarul de stat al Vaticanului, cardinalul Pietro Parolin.


Zilele acestea vom transmite Comisiei Europene un memoriu prin care vom argumenta de ce e oportuna publicarea unui asemenea ghid la nivel european si de unde deriva si utilitatea sa pentru a preveni orice forma de discriminare, discurs instigator la ura sau comportamente abuzive din partea vreunui cult. Craciun, deriva de la Cristos, iar pe aceste meleaguri, vechi de milioane de ani, Crestinismul reprezinta doar 2000/1700 de ani de existenta.

Lasă un răspuns