Meniu Închide

Reacție: Nudismul – valoare Pagana

👉 CONTEXT:


Asociația THE NEW PAGAN DAWN vine cu o poziție in sprijinul unei neclarități ca urmare a publicării pe contul de Instagram al dlui Olteanu a unor fotografii nude.


Considerăm necesară clarificarea temei privind Naturismul/Nudismul in Wicca și alte tradiții păgâne și ținem să precizăm că Nuditatea in practica păgână este in acord cu valorile Păgânismului, deoarece aceasta reprezintă o stare de armonizare a propriului corp și suflet cu Universul și Armonia Naturii.


Pudismul este o formă de continuare a cenzurii puse pe corpul uman și sexualitate de Creștinism, pentru slăbirea credinței in propriul sine. Totodată remarcăm că Asociația nu intervine in conținutul postat de membrii acesteia, dacă prin acesta nu se aduce atingere Păgânismului.


👀 Tradiția și Teologia păgână ne vorbește despre nuditate ca o stare de fapt, de a fii.


Există nenumărate ciudațenii despre oameni, dar una dintre adevăratele îndoieli este că cei mai mulți sunt confuzi, dezbinați și de-a dreptul ridicoli când vine vorba de propria lor natură fizică. Pentru milioane de oameni, corpul uman în starea sa naturală este penibil, rușinos, indecent sau nedemn. Expunerea lui provoacă ostilitate, frică, râs nervos sau batjocură. Ea amenință statutul social, contestă ordinea, încalcă legile și este adesea pedepsită cu o severitate în mod bizar necompensată cu infracțiunea.


Lucrul cu adevărat ciudat despre asta este că în general nu este considerat ciudat deloc. Necesitatea de a ascunde bucăți din corpul uman este la fel de ilogică precum ar fi nevoia de a oferi animalelor pantaloni. Astfel apar in comunitatea păgână noțiuni străine valorilor noastre.


Vrăjitoarele, druizii și păgânii din multe alte tradiții tind să fie printre minoritățile care nu acceptă înstrăinarea umanității din forma sa neînfrumusețată, recunoscând că acest lucru este atât simbolic, cât și simptomatic al unei depărtăro nesănătoase de comportamentele străine Naturii. Parțial din acest motiv, în timp ce citiți asta, câteva mii de vrăjitoare și păgâni din întreaga lume își vor deschide cercurile, purtând nu mai mult decât purtau în pântece.
Nu toți păgânii lucrează în mod regulat îmbrăcați în cer (skyclad) – unii fac atunci când sunt singuri, dar nu în Cercuri comune, mulți alternează între lucrările îmbrăcați în cer și în haine, iar alții lucrează întotdeauna în îmbrăcăminte – dar majoritatea respectă practica și o consideră un element valid al Păgânismului. Acest lucru arată un spirit de determinare, dat fiind că este adesea citat de oponenții căii păgâne. Recunoscând acest lucru, unele grupuri (în special în SUA) au ales să minimizeze sau să abandoneze total lucrul cu skyclad. Pentru mulți din Vechea Religie, totuși, rămâne la fel de parte a căii ca și alte elemente „nepopulare” precum vrăjitoria, abordările individuale ale Zeității și cuvintele supărătoare Păgân și Vrăjitoare în sine. Să luăm în considerare descendența ideilor care au condus la această concluzie.


Pentru detalii privind validitatea practicii Skyclad și Naturismul in Păgânism vă invităm să citiți următoarele surse:
1. Nudity in Wicca and Paganism Part 1: A Brief History, https://buff.ly/2sFfygO

2. Skyclad (Neopaganism), https://buff.ly/3AEXR3O

3. Naturism, https://buff.ly/3IQMskq

Lasă un răspuns