Meniu Închide

Declarați păgânitatea la Recensământul 2021

In decursul zilei de azi am transmis către Institutul Național de Statistică din România o solicitare privind recenzarea populației României privind și posibilitatea apartenenței religioase păgâne, astfel încât in lista persoanele să poate alege apartenența religioasă cu un numitor comun și fără o încadrare statistică ambiguă la “ALTELE”.


Deja in țări precum Statele Unite ale Americii, Lituania, Rusia, China, Canada, Finlanda, Suedia, Anglia, Estonia, Germania, Franța, Italia și multe alte state acestea sunt realități in practica de recenzare. E timpul ca și România să facă această practică și ca unici reprezentanți ai comunității păgâne din România responsabilitatea ne revine nouă.
Vă rugăm să răspundeți la recensământ că sunteți păgâni in cazul in care nu va exista in acest an o rubrică specială și să verificați că e trecută la ALTELE cuvântul păgân, iar in cazul in care există rubrica să o bifați.Când va avea loc recensământul?Recensământul Populației și Locuințelor (RPL) din anul 2021 a fost amânat pentru 2022 din cauza pandemiei.


Astfel, recensământul propriu-zis se va desfășura în trei etape:

⋅ 1 februarie – 13 martie 2022: Preluare date din surse administrative;

⋅ 14 martie – 15 mai 2022: Autorecenzare online (inclusiv cu asistență din partea unui recenzor pentru cei care vor avea nevoie) pe https://buff.ly/3sdFdgN;

⋅ 16 mai – 17 iulie 2022: Colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri față în față, cu ajutorul tabletelor, pentru cei care, din diverse motive, nu au reușit să se autorecenzeze online.

Lasă un răspuns