Meniu Închide

COMUNICAT DE PRESA – Referitor la emisiunea cu titlul ”Fenomenul Satanismului in România”, respectiv emisiunea ” Satanismul in Romania | cu Matei Official” difuzată in data de 4 august 2022 pe canalele de Youtube ”Matei Official” si ”i am Eugen” si continutul acestui defaimator, respectiv prezentarea unor date false

Asociatia THE NEW PAGAN DAWN, instituție reprezentant al comunitatii păgâne din România a luat cunostiinta cu multa curiozitate de relatarile din mass media referitoare la fenomenul Satanismului in România. Potrivit media, se prezintă informații false și subiective legate de Satanism și sunt asociate in mod false grupări infracționale autointitulate sataniste cu practicanții artelor de mână stângă, cunoscute ca și Demonolatrie sau Satanism.

Totodata pe parcusul producției media sunt folosite pentru efect emoțional grupuri vulnerabile precum persoanele fără adăpost, denumite jignitor ”boschetari” și referințe din rapoartele unor structuri operative precum Serviciul Român de Informații, care a desecretizat o serie de rapoarte făcute de structura ce a moștenit-o și anume Departamantul Securității Statului (”Direcția 2:15”).

Trebuie amintit ca prezentarea unor informații colectate de persoane lipsite de specializare și etichetarea oamenilor prin bagajul informațional ori doar prin autodeclarare constituie un fals in descrierea unor situații operative reale, care sunt necesare a fi combătute, insă nu pot fi subiectul asocierii cu Păgânismul ori Satanismul și cu atât mai puțin cu instituția noastră ori practicanții acestor căi.

Satanismul și Păgânismul nu promovează crima, sinuciderea ritualică, sacrificiile umane sau animale ori alte fapte antisociale, fiind susținători ai legalității și bunelor moravuri publice. Comunitatea păgână a dezvoltat felul in care găsim clădită societatea modernă, democrația, știința, filozofia și legile naționale, dar și convențiile pe drepturilor omului. Ne delimităm de grupările ce se autointulează sataniste și săvârșesc in numele vreunui zeu fapte antisociale și lucrăm activ cu autoritățile statului pentru combaterea acestor fenomene nocive.

Păgânismul și Satanismul pune in centrul practicilor sale Natura, individul și binele comun, ințelegând bine mesajul karmei și interiorizând misiunea pastorală la care am fost chemați fiecarea dintre noi intr-u viață.

THE NEW PAGAN DAWN este parte a Parlamentului României, a federațiilor internaționale in ceea ce privește respectarea drepturilor omului, dar și instituțiile europene de la nivelul Parlamentului European, respectiv a Organizației Națiunilor Unite, unde am pledat mereu pentru respectarea drepturilor omului, incluziunea socială, respectarea legalității și delimitarea de orice abordări infracționale.

Furnizorii media trebuie să aducă respectul cuvenit față de principiul informării corecte și principiul ”audiatur et altera pars” (lat. Drept la replică) și in activitatea lor să dea dovadă de profesionalism. In caz contrar nu putem avea pretenția că informațiile prezentate respectă rigorile logicului și a argumentării și dialogului, și cu atăt mai mult că prezintă ”date concrete”.

Trebuie sa amintim, ca in 4 august 2022 incepand cu ora 21:30 am fost prezenti într-o emisiune cu acesta pentru a raspunde la intrebari si a furniza un drept la replica. Emisiunea cu titlul ”Satanismul & Paganismul in Romania / invitat: Cosmin Olteanu” a oferit in mod profesionist si echidistant dreptul la replica aratand un respect fata de rolul fundamental de a informa corect, dar mai ales fata de rigorile jurnalistice, fapt pentru care le multumim.

Nu putem să nu remarcăm faptul că astfel de situații apar pe fondul profundei ineficiențe instituționale și politice cu care România se confruntă în ultimii ani, de natură să aducă la disperare cetățeanul simplu, pus permanent în imposibilitatea de a își rezolva problemele de zi cu zi, datorită blocajelor birocratice. Față de aceasta, preluarea unor mesaje anti-satanism/anti-paganism, vehiculate în media și verbalizarea lor într-o întreagă varietate de moduri apare ca o reacție la deficitul grav de funcționalitate a statului, precum și la frustrările ce rezultă de aici ori a propagandei iresponsabile a anumitor culte ce instiga la ură și paganofobie.

Atragem atenția, cu îngrijorare ca pe deoparte disfuncționalitatea cronică de care suferă România, iar pe de altă de modul iresponsabil in care liderii religiosi educă credincioșii prin instigare la ura si perpetuarea unor prejudecati ori manipularea subiectiva a unor situatii infractionale fara legatura cu Paganismul ori Satanismul. Acestea sunt elemente cu potențial de natură a crea o situație societală fierbinte, care să rezulte în mișcări de stradă și alte comportamente de natură a afecta grav ordinea publică și starea de securitate a țării.

Deplângem lipsa de eficiență a structurilor de ordine publică, incapabilă de a preveni actele antisociale și de a controla situația operativă, corespunzător cu atribuțiile ce le revin.

În acest context vulnerabil, în care actorii instituționali incită la ură, în loc de a-și îndeplini rolul destinat lor în societate, Asociația THE NEW PAGAN DAWN cheamă toți românii, indiferent de credințe religioase, orientare sexuală, ori crez politic la coeziune, acceptare și exprimarea cu discernământ a nemulțumirilor și opiniilor în orice situație.

DEPARTAMENTUL DE PR, COMUNICARE ȘI PROMOVARE,

ASOCIAȚIA THE NEW PAGAN DAWN,

Purtător de cuvânt, Lavric Ioan

Lasă un răspuns