Meniu Închide

Comunicat de presa privind cazul de hărțuire și șantaj a unei profesoare din Cluj

Asociația THE NEW PAGAN DAWN, unică instituție de reprezentare a comunității păgâne din România și a Păgânismului in România, a cărui scop este reprezentarea, promovarea și apărarea tradițiilor păgâne, a membrilor acestora și a patrimoniului asociat a primit in data de 20 August 2022 un caz de hărțuire și șantaj a unui cadru didactic ce predă la o școală din Cluj.

In fapt, in mediul virtual au apărut o serie de informații personale privind religia și orientarea sexuală a unei persoane din comunitatea păgână cu scopul de a fi exclusă din colectivul didactic. Persoanele implicate in diseminarea acestor informații au continuat agresiv discuțiile despre victimă, folosindu-se de aplicația de Tik Tok ca mijloc de diseminare, șantaj și hărțuire.

Lucrurile acesteia discutate intr-un mediu online, public au condus la includerea in discuție a unei persoane influente printre tinerii ce urmăresc aplicația Tik Tok din zona județului Bihor și care reclamă faptul că practică ”Păgânismul”. Aceasta persoană in activitatea sa online se ocupă cu ”educarea” și ”formarea” păgână a tinerilor ce o urmăresc, insă noi ne punem reale semne de întrebare cu privire la cononicitatea și acuratețea teologică păgână și ezoterică a informațiilor promovate.

Această persoană a intrat să susțină partea abuzatoare din conflict, fără a cunoaște detaliile și povestea din spate, dar și fără a intreba persoana șantajată și hărțuită de un tânăr din Botoșani.

La momentul actual, Departamentul Juridic al THE NEW PAGAN DAWN, cu avocatul acestuia și echipa multidisciplinară se ocupă de cazul acesta și are in vedere sesizarea autorităților și instanțelor judecătorești. Suplimentar persoana din Oradea care s-a asociat in răspândirea acestor informații false și jignitoare, de natură să afecteze imaginea persoanei și cariera acesteia va fi chemată in fața autorităților pentru răspunde față de faptele sale.

Atragem atenția că religia, orientarea sexuală și orice informații personale nu pot fi subiectul publicității, iar hărțuirea și șantajul reprezintă fapte antisociale și ilegale. THE NEW PAGAN DAWN aderă la valorile unei societăți și a unei comunități incluzive și care are un respect față de etică, ortopraxie, tradiție și lege.

Având in vedere dimensiunea noastră socială și rolul nostru instituțional, persoanele care săvârșesc astfel de acțiuni sunt incompatibile cu valorile comunității păgâne și cu Păgânismul in sine, fiind o ofensă adusă Zeilor, Zeițelor și tradițiilor noastre.

DEPARTAMENTUL DE PR, COMUNICARE SI PROMOVARE
Purtator de cuvant locțiitor,
Mădălina Georgiana Stănescu

Lasă un răspuns