Meniu Închide

Organizații naționale se solidarizează într-un manifest public de doliu față de copiii abuzați și sinuciderile din sistemul de protecție a copilului din România

București, 29 mai 2023 – THE NEW PAGAN DAWN, European Commonwealth and Human Rights și Vocea Copiilor Abandonați, organizații cu preocupări umanitare și de protecție a drepturilor omului și copilului, se unesc într-un efort comun pentru a atrage atenția asupra tragediilor din sistemul de protecție a copilului din România.

Mâine, 30 mai 2023, începând cu orele 10:00, în fața intrării la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție din București, situată pe Bulevardul Gheorghe Magheru Nr. 7 veți găsi mai multe sicrie, flori și o lumânare mare aprinsa făcută pentru acești copii de Victoria Baltag, unde va avea loc un manifest public sobru de doliu, în semn de solidaritate față de toți copiii abuzați din centrele de plasament și familiile de asistență maternală care au recurs la sinucidere ca ultimă formă de scăpare din abuzurile suferite.

Această acțiune vine în contextul tragic al mai multor cazuri și povesti din acest sistem, cea mai reprezentantiva dintre povesti fiind cea a unui tânăr de 15 ani din Covasna care, în acest an, și-a luat viața din cauza abuzurilor la care a fost supus de către familie și școală, abuzuri generate de faptul că acesta era gay.

În imediata apropiere a Zilei Copilului, evenimentul ne aduce aminte de nevoia imperativă de a asigura protecția și bunăstarea tuturor copiilor, indiferent de orientarea lor sexuală sau de orice altă caracteristică care îi face unici.

Prin acest manifest public, dorim să atragem atenția asupra problemelor grave și urgente cu care se confruntă sistemul de protecție a copilului din România. Este imperativ să se facă schimbări și să se implementeze măsuri eficiente pentru prevenirea abuzului și asigurarea unui mediu sigur și sănătos pentru toți copiii.

Organizațiile implicate în acest manifest invită reprezentanții mass-media, autorități, activiști pentru drepturile copilului, precum și publicul larg să participe la acest eveniment și să își aducă contribuția pentru a pune capăt acestor tragedii și a construi un viitor mai bun pentru copiii vulnerabili din România.

Detalii eveniment:

Data: 30 mai 2023
Ora: 10:00
Locație: Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție
Adresă: Bulevardul Gheorghe Magheru Nr. 7, București

Pentru mai multe informații, ne găsiți pe thenewpagandawn.eu sau ne puteți scrie pe mail la [email protected].

Lasă un răspuns