Meniu Închide

Contribuțiile TNPD și a altor ONG-uri propuse în modificarea OG 26/2000

Sper că vă bucurați de Soarele verii și că mulți dintre voi se relaxează într-un concediu meritat 🌞.

În iunie, am participat împreună cu alte ONG-uri la o dezbatere publică la Ministerul Justiției pentru a discuta despre OG 26/2000 📜. Bucuroși să vedem că proiectul actualizat, publicat săptămâna trecută, include unele dintre sugestiile noastre 👏.

Astfel, Adunarea Generală poate fi realizată și online 🌐, datele primilor asociați vor fi incluse în statut, procesul de înregistrare la RA a fost accelerat ⏩, iar activitățile economice sunt considerate secundare 🔍. Plus, Ministerul Justiției a promis un Registru Național digital în doi ani, înlocuind cel curent 🖥️.

Mai mult, a fost scoasă avizarea de către Secretariatul General al Guvernului necesitatea denumirii ”român” ori derivatele în denumirea asociației, iar cel mai important statutul de utilitate publică poate fi acordat și dacă asociația desfășoară activități în interesul unei colectivități, dar nu neaparat în interes general. Astfel, The New Pagan Dawn – Tnpd care desfășoară activități unice în interesul colectivității reprezentate de comunitatea păgână nu ar avea probleme în obținerea statutului de utilitate publică.

Ne bucurăm de acest succes și mulțumim Ministerul Justiției pentru ascultarea și sprijinirea noastră, dar mai ales pentru apelul ce ne-a bucurat din partea lor din dimineața aceasta.

Vă las aici link-ul cu proiectul de lege actualizat: https://www.just.ro/proiectul-de-lege-pentru-modificarea-si-completarea-ordonantei-guvernului-nr-26-2000-cu-privire-la-asociatii-si-fundatii/

Lasă un răspuns