Meniu Închide

Comunicat de Presă, privind denunțul penal aiuristic formulat de Asociația Daria Constanța, aflată în căutare de atenție și de imagine pe spinarea unei organizații de renume

Asociația The New Pagan Dawn (NOII ZORI PĂGÂNI) aducem la cunoștință publicului următoarele:

La data de 6 martie 2024, am fost informați cu privire la denunțul formulat de Asociația Daria Constanța împotriva noastră, în care se invocă presupuse fapte penale. Dorim să subliniem că aceste acuzații sunt complet nefondate și reprezintă o încercare abuzivă de a discredita și intimida organizația noastră.

Asociația The New Pagan Dawn a fost implicată într-un parteneriat cu Asociația Daria Constanța, încheiat în decembrie anul trecut. În urma acestui parteneriat, au fost furnizate informații sensibile și date protejate, iar ulterior s-a declanșat o serie de acțiuni menite să blocheze activitatea noastră și să ne aducă prejudicii. Mai mult, acțiunile denunțătorului includ solicitarea dizolvării organizației noastre printr-un demers la Judecătoria Sector 4 București.

Considerăm că acuzațiile formulate împotriva noastră sunt motivate de diferențe de opinie survenite pe parcursul colaborării noastre și reprezintă o încercare de a ne defăima fără temei legal. Prin intermediul acestui comunicat, informăm despre faptul că constatăm caracterul abuziv al acțiunii promovate de Asociația Daria Constanța și respingem ferm orice tentativă de inducere în eroare a organelor judiciare ori folosire a acestora pentru a ascunde orgoliul și lipsa de maturitate a conducerii unui ONG, ONG folosit copilărește împotriva altei organizații și care va răspunde pentru acest mod aiuristic, imatur și chiar penibil de haios de a acționa. Comunitatea păgână nu uită și se va folosi de toate mijloacele legale pentru a se apăra și sancționa abuzurile unei persoane ce nu înțelege să acționeze cu bună credință și bun simț pentru cauzele sale și nu să se alipească parazitar de imaginea organizației.

Sancționăm public asta și recomandăm tuturor organizațiilor societății civile să nu se asocieze în niciun parteneriat cu o structură condusă în acest mod, mod prin care sunt prejudiciate interesele altor organizații ale societății civile. Îl somăm pe Mustafa Erdal – Practician in Drept si Asistenta Sociala să aibă o abordare legală și matură și îi amintim că prejudicierea unei comunități nu va fi lipsită de o apărare matură și legală din partea noastră. Solicitarea dizolvării și mai apoi depunerea unor denunțuri legale, alături de lăudarea cu acestea în spațiul public îi aduce deservicii majore, iar Justiția nu este instrumentul de care ne putem folosi mizer pentru a ascunde interese obscure de conflict cu alte persoane a căror rezolvare ține mai mult de orgolii, decât de litigii.

În conformitate cu prevederile legale din noul Cod Penal al României, articolul 268, sesizările penale formulate cu rea-credință sau producerea de probe nereale sunt sancționate. Ne exprimăm convingerea că acțiunile denunțătorului vor fi evaluate cu obiectivitate și că justiția va prevalează în această situație.

Asociația The New Pagan Dawn își menține angajamentul față de respectarea legii și a normelor etice, continuându-și activitatea în conformitate cu valorile și principiile asumate.

Mulțumim pentru înțelegere și sprijin.

Data: 07.03.2024

Cu respect,
Asociația The New Pagan Dawn (NOII ZORI PĂGÂNI)
Departamentul de PR, Comunicare și Promovare
Purtător de cuvânt,
Teo Paul

Lasă un răspuns