Meniu Închide

Comunicat oficial al THE NEW PAGAN DAWN privind falsele acuzații de plagiat ale Occult Study

Comunicat oficial al THE NEW PAGAN DAWN privind falsele acuzații de plagiat ale Occult Study

Data: 13.08.2024

THE NEW PAGAN DAWN, prima și singura instituție de reprezentare a comunității păgâne oferă spre publicare următorul comunicat.


UPDATE 13.08.2024 ora 21:35: Lăsat fără dovezi la acuzații a venit cu un website web.archive.org, care nu e thenewpagandawn.eu, deținut de un privat, diferit de noi și care i-ar susține afirmațiile, lucru ce arată că a fabricat niște dovezi pentru a continua cearta în urma căruia speră să își mai facă câțiva urmăritori și puțină imagine.


Sursa aici

În urma acuzațiilor recente aduse de pagina de Facebook Occult-Study, administrată de Vladimir Filip, dorim să clarificăm faptul că nu am plagiat niciun conținut și că acuzațiile sunt nefondate, fiind bazate pe simple invidii și divergențe în opinii și viziuni dintre noi și ei.

1. Sursele de inspirație și informațiile oferite: Informațiile prezentate pe site-ul nostru, la secțiunile destinate filmelor, pieselor muzica, cărților, materialelor web, dar și la informațiile privind confesiunile păgâne au fost inspirate și colectate dintr-o varietate de surse disponibile public, cu scopul de a oferi o documentație cât mai completă și corectă pentru cititorii noștri, surse pe care nu suntem obligați să le cităm întrucât sunt exceptate de la această obligațiile instituțiile ce face aceste lucruri în scop educațional și fără a le folosi comercial, în acord cu prevederile Legii nr. 8/1996, art. 35, unică normă recunoscută de subscrisa. Este important de menționat că informațiile pot fi similare, însă conținutul a fost redactat și adaptat de echipa noastră pentru a se potrivi formatului și contextului paginii noastre. Este hilar să credem că Occult-Study a inventat „aerul din macaroană” și ar fi deținătoarea vreunei descoperiri mistice, mai cu seamă că articolele nu au un autor real. Numele unor piese muzicale sau filme nici măcar nu intră sub incidența celor de la Occult-Study. Important de remarcat așa cum se vede și în capturile de ecran că site-urile diferă semnificativ, iar capturile de ecran puse în spațiul public de Occult-Study nu sunt reale.

Paginile criticate sunt:

a. https://thenewpagandawn.eu/carti-ezoterice/
https://occult-study.com/links/

b. https://thenewpagandawn.eu/videoclipuri-ezoterice/
https://occult-study.com/movies/

c. https://thenewpagandawn.eu/muzica-ezoterica/
https://ocult-ro.proboards.com/thread/132/versuri-oculte-si-esoterice

d. https://thenewpagandawn.eu/confesiuni-pagane/
http://www.bisericasatanista.org/tipuri-de-satanism.html

2. Referitor la traducerea cărții lui Thomas Karlsson: Avem un contract legal cu autorul Thomas Karlsson, în baza căruia am primit permisiunea de a traduce și publica cartea „Qabalah, Qliphoth and Goetic Magic”. Această carte a fost tradusă cu acordul autorului și este disponibilă spre vânzare prin Tiamat Ezoteric E-Shop și Editura Cosmogonica. Contractul cu autorul este confidențial și conține date personale, motiv pentru care nu îl publicăm, dar autorul poate oricând să ne contacteze în caz de neclarități ori să considere că dacă cineva i-a folosit semnătura fără drept să denunțe în instanță contractul, însă autorul nu ne-a contactat și în acest moment putem crede că cei de la Occult-Study mint.

3. Clarificarea acuzațiilor de copiere: Pagina Occult-Study susține că am copiat conținutul de pe diverse site-uri, inclusiv Biserica Satanista. Dorim să subliniem că aceste acuzații nu au o bază factuală solidă și că informațiile respective sunt disponibile publicului larg, iar similitudinile apar din cauza utilizării surselor comune de inspirație, iar în ceea ce privește prezentarea Satanismului la noi pe site, amintim că noi am prezentat Satanismul teist, deci nu mai multe tipuri de Satanism cum susține fals Occult-Study. Textele noastre au fost redactate de către echipa noastră, respectând drepturile de autor și legislația în vigoare.

Ne dorim să asigurăm comunitatea noastră că toate informațiile și materialele prezentate pe site-ul nostru sunt rezultatul unei cercetări riguroase și al muncii dedicate a echipei noastre. Suntem aici pentru a contribui la dezvoltarea spiritualității și a cunoașterii ezoterice, și nu pentru a crea conflicte sau neînțelegeri, iar cei precum Occult-Study îi așteptăm să se implice în viața comunității păgâne și să facă ce am făcut noi în mai bine de 10 ani de activitate înainte să arunce cu „rahat” și să se folosească de imaginea organizației noastre pentru a mai face niște aprecieri la postări, căci nu e demn pentru cei ce se autointitulează ocultiști să se coboare la astfel de falsuri.

Mai mult plagiatul ori falsul intelectual se aplică doar operelor ștințifice, fiind clar reglementat în Legea nr. 199/2023 (Legea Educației), ori noi nu suntem Universitate, iar site-ul thenewpagandawn.eu nu este platformă academică.

În concluzie, invităm pe oricine are întrebări sau preocupări să ne contacteze direct pentru a clarifica orice neînțelegeri.

Mulțumim tuturor pentru susținere și pentru încrederea acordată.




THE NEW PAGAN DAWN
DEPARTAMENTUL PR, COMUNICARE ȘI PROMOVARE
[email protected]

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la THE NEW PAGAN DAWN

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura