Meniu Închide

Societatea are nevoie de soluții reale pentru prevenirea conflictului cu urșii habituați

Legea Barna, prin care se propune vânătoarea în pădure, nu poate rezolva cauza problemei acolo unde comunitățile sunt vulnerabile în coabitarea cu ursul, așa cum susțin majoritatea experților în conservare și chiar Academia Română. Această lege este rezultatul populismului toxic, care în prag de alegeri vine să mulțumească acel electorat căruia i s-a promis redeschiderea vânătorii la trofeu. Soluția aceasta este științific falsă, dar și imposibil de aplicat în conformitate cu legislația europeană.

Cu alte cuvinte, tot ce se întâmplă zilele acestea este o uriașă pierdere de timp în identificarea soluției reale, aplicabile.

Această soluție nu se găsește în Parlamentul României, ci la Ministerul Mediului – autoritatea națională responsabilă cu aplicarea legislației de prevenție care poate să ofere siguranță cetățenilor din zonele vulnerabile, dar și prevenția fenomenului de transformare a urșilor în animale habituale.

În concluzie, împreună cu Coaliția Natura 2000, cerem Președintelui României să retrimită legea „Barna” către reexaminare în Parlament și, de asemenea, să solicite Ministerului Mediului un plan de acțiune pe termen scurt, concret, pentru aplicarea prevenției conflictului cu urșii habituați.

👉 Puteți găsi scrisoarea completă accesând link-ul următor: https://www.greenpeace.org/romania/articol/9912/scrisoare-deschisa-catre-presedintele-romaniei-nu-promulgati-legea-barna/

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la THE NEW PAGAN DAWN

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura