Meniu Închide

Comunicat de Presă referitor la acțiunile efectuate împotriva Președintelui, Cosmin Olteanu la Secția 26 de Poliție București

Asociația The New Pagan Dawn (Noii Zori Păgâni) urmărește cu maximă îngrijorare imensul abuz judiciar derulat împotriva presedintelui Cosmin Olteanu si a unor apropiați ai acestuia.

Am așteptat timp pentru a ne informa și a putea prezenta o opinie argumentată.

În data de 26 septembrie 2024 Cosmin Olteanu a fost reținut în baza unor acuzații fabricate și a declarației unui om căruia i se exploatează vulnerabilitatea financiară. Pe acest om noi, cei din aosciație, am încercat să-l ajutăm în trecut, dar mai ales Cosmin. A locuit în casa lui Cosmin, care este întotdeauna deschisă pentru prieteni, a fost ajutat cu obținerea unui act de identitate și cu angajarea. A existat pentru el mâncare și orice a mai fost nevoie, așa cum s-a procedat pentru oricare dintre cei care s-au adresat asociației. El însă a decis să răsplătească astfel, iar Zeii îi vor răsplăti după măsura pe care a oferit-o.

Niciodată pe parcursul perioadei cât Olteanu Cosmin și Asociația The New Pagan Dawn (Noii Zori Păgâni) au acordat sprijin persoanei care a formulat reclamația împotriva lui Cosmin, acel om nu a menționat despre vreo agresiune sau interacțiune sexuală, alta decât cea cu partenerul lui de atunci si nu a avut vreodată o atitudine temătoare față de Cosmin sau față de orice alt membru al asociației. Mai mult decât atât, cu puțin timp în urmă, acea persoană a apelat la ajutorul asociației pentru a fi transportat cu bagaje și alte obiecte personale de la locuința pe care o închiriase, într-o altă locație. Așa cum am precizat vulnerabilitatea pe care cei ce l-au instigat să depună plângere este de natură financiară. A făcut imprumut cu dobândă foarte mare la o instituție financiară non-bancară (IFN) și apoi a făcut cumpărături de o valoare foarte de mare de pe internet. Pentru a se asigura de veridicitatea informațiilor oferite de această pretinsă “sursă” anchetatorii ar trebui să verifice cine îi plătește acestei persoane chiria, întreținerea și ratele împrumutului, de asemenea ce transferuri bancare i se fac. Să nu uităm nici de aspectul evaziunii fiscale, pentru că orice sumă primită de cineva, chiar și cu titlul de “cadou”, trebuie să fie impozitată.

Probe în dosarul instrumentat împotriva lui Cosmin Olteanu nu există, cel puțin anchetatorii nu au putut oferi nimic concret, nici măcar avocaților. Tot ce au prezentat este o fotografie, în care Cosmin apare, la o activitate oficială, alături de altă persoană căreia i se aduc acuzații similare. În baza acestei fotografii s-a procedat la compromiterea lui Cosmin Olteanu.

Pe site-ul Poliției Române nu există un comunicat referitor la acest caz. Totuși presei i s-au „livrat” informații, cu toate că există o anchetă în curs.

S-au făcut “descinderi”, în două locații din București, una la locuința lui Olteanu. Acolo, cu toate că nimeni nu a încercat vreodată să se ascundă, aceste acțiuni au avut o formă deosebit de brutală – uși sparte (uși care erau de altfel descuiate și se putea intra doar apăsând clanța), bunuri distruse. Au fost confiscate toate obiectele informatice, aparținând președintelui Olteanu și Asociației, ceea ce va duce probabil la pierderea unei părți importante a datelor necesare funcționării organizației.

Oameni împotriva cărora nu fuseseră formulate acuzații au fost percheziționați ilegal, le-au fost confiscate telefoanele și au fost interogați într-o manieră care lezează demnitatea umană și dreptul la viață privată.

Similar acțiunilor politice din anii ‘50, ale NKVD, anchetatorii au “scurs” către presă (de scandal) informații despre presupuse fapte și despre acuzații aduse lui Olteanu Cosmin, astfel încât să le poată folosi ulterior împotriva acuzatului, prin metoda “citării încrucișate”. Acest fapt încalcă procedura de anchetă și obiectivitatea cercetării judiciare. Mai ales prezumția de nevinovăție, pe care Secția 26 de Poliție consideră că o respectă.

Felul în care s-a derulat filmul halucinant al acestei acțiuni polițienești pune în chestiune însuși statul de drept în România.

Se pot face multe presupuneri cu privire la motivele acestei înscenări, dar probabil că nu ar fi greșit să credem că este vizată compromiterea lui Olteanu Cosmin, care candidează cu șanse că independent la Camera Deputaților și că se dorește restrângerea dreptului de practică religioasă a comunității păgâne și anularea puținelor libertăți pe care păgânii din România le-au câștigat în timpul președinției lui Olteanu Cosmin.

„Informarea” obsesivă a presei referitoare la TNPD indică un scop al acțiunii de față.

TNPD nu este și nu poate fi nicicum implicată ca organizație, chiar dacă președintele ei este acuzat. Scopurile și activitățile organizației pot fi verificate și de anchetatori, care au sechestrat și documentele TNPD, dar și de cei interesați, mai ales presa de scandal, prin simpla informare de pe site-ul organizației.

Asociația The New Pagan Dawn (Noii Zori Păgâni) va informa în detaliu organismele internaționale cu privire la felul în care decurge acesta pretinsă cercetare judiciară, precum și cu privire la prejudiciile aduse membrilor și comunității păgâne. De asemenea vor fi formulate acțiuni în instanță pentru recuperarea prejudiciilor fizice, morale și emoționale aduse Asociației The New Pagan Dawn (Noii Zori Păgâni), precum și membrilor acestei organizații.

Consiliul Director al Asociației THE NEW PAGAN DAWN (NOII ZORI PĂGÂNI)

prin Departamentul de PR, Comunicare și Promovare,

Purtător de cuvânt,

Teodora Paul

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la THE NEW PAGAN DAWN

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura