Meniu Închide

Păgânismul și Religia Vechii Căi

GENERALITĂȚI

 

Păgânismul este o categorie de căi spirituale ale vieții care își au originile în vechile religii ale lumii, bazate pe Natură. Se bazează în principal pe vechile religii europene dar totuși unii adepți găsesc elemente de valoare și în credințele din restul lumii. Acest concept al sacralității tuturor lucrurilor poate fi întâlnit peste tot în lume. Păgânii percep acest lucru că moștenirea lor și adaptează credințele și valorile strămoșilor lor, stilului modern de viață. Sărbătorim sanctitatea Naturii, respectând divinul în toate lucrurile, acel spirit de necunoscut care curge prin Univers, atât văzut cât și nevăzut.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

RELIGIILE PĂGÂNE

 

Perspectivele păgâne sunt atât noi cât și vechi. Noi, pentru că respectul lor pentru o experiență spirituală individuală este necunoscut pentru mulți oameni din vest care sunt familiarizați cu religiile dogmatice și ideologiile ateiste deopotrivă; vechi, deoarece acestea constituie baza pentru multe dintre credințele spirituale și supranaturale ale civilizației occidentale.

Asociația THE NEW PAGAN DAWN recunoaște marea diversitate de tradiții care formează corpul de păgânism moderne. Într-o scurtă introducere, cum ar fi acest lucru, este imposibil de a descrie fiecare religie și convingeri religioase păgâne.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

PRACTICILE MAGICE ÎN PĂGÂNISM

 

Magia este o știință care studiază Universul și relațiile care se stabilesc între elementele sale constituente. Universul reprezintă un tot al existenței, la toate nivelurile și nu doar al existenței la nivelul materiei. Această știință se folosește de metodele de studiu și de cunoaștere consacrate în alte științe, precum matematica, fizica, chimia, astronomia, etc. dar și de metode proprii.

Unui om normal îi trebuiesc mulți ani de școală pentru a învăța să-și folosească mintea în mod adecvat și tot la fel îi sunt necesari mulți ani de studiu și muncă pentru a reuși sa-și folosească, în mod eficient și sub acțiunea propriei voințe, mecanismele mentalului. Deci, ați înțeles că majoritatea acestor mecanisme se supun controlului minții, dar condiția necesară este ca mintea să înțeleagă ce face și să fie destul de antrenată pentru a putea exercita acest control!