Meniu Închide

CAZUL FETEI PAGANE ABUZATE DE CASA DE COPII MARIA MONTINI LAVAZZARI DIN OITUZ, JUD. BACAU

Imagini pentru abuse chil

In ultimele zile am fost angrenati inainte de terminarea concediului Consiliului Director al Asociatiei Miscarea Neopaganilor din Romania in apararea si reprezentarea interesului superior al minorei, Madalina Antohi, in varsta de 17 ani si eleva a Liceului Teologic FERICITUL IEREMIA din mun. Onesti, jud. Bacau.

Mai pe scurt fata este incadrata intr-o masura de protective speciala la Casa de Copii Maria Montini Lavazzari a Asociatiei pentru Asistenta Sociala si Educatie din Oituz, dupa ce aceasta a fost preluata de Serviciile de Protectie a Copilului de la parintii naturali abuzivi.

In cadrul serviciului de Secretariat al MNR a fost primita si inregistrata o reclamatie depusa de minora la colegul nostru, Lavric Ioan si aceasta a fost facuta cunoscuta Presedintelui Asociatiei care alaturi de colegii din cadrul Consiliului Director in consultare cu Departamentul Juridic au decis sa ia actiune in acest caz.

Astfel in faza initiala am luat legatura cu ONG-ul in care fata beneficiaza de servicii de asistenta sociala si cu fata, cat si cu familia sa naturala. Inafara de fata, reprezentantii ONG-ului si familia au preferat sa prolifereze jigniri si acuzatii neintemeiate la adresa noastra, avand in vedere asocierea noastra cu o bogata paleta lexicala si semantica ca satanisti, abuzatori, propagandisti etc.

Fata in continuare a inceput sa fie pusa la abuzuri si s-au incercat pe langa metodele de intimidare ca aceasta sa isi retraga acuzatiile, lucru in fata caruia aceasta a cedat. Noi in prima faza am luat legatura cu ONG-uri de profil ca Consiliul Tinerilor Institutionalizati ce a actionat doar la nivel declarativ in caz, practice neonorandu-si promisiunea de a reclama abuzul la Parchetul General.

Dupa aceasta am sesizat Telefonul Copilului, department din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau la 0234983 si mai apoi alaturi de sprijinul acordal de Consiliul Director prin Stuparu Viorel. Lavric Ioan, Olteanu Cosmin, Panaite Razvan, Seretan Emanuel, Agrigoroaiei Mona, Polite Luciana, Departamentul Juridic cu avocat Visinel Balan si Departametul PR, Comunicare si Promovare reprezentata de Dumitru Ionut si Barcan Danut am redactat si transmis o reclamatie scrisa la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau, unde am solicitat mutarea fetei din ONG in cadrul Directiei si retragerea acreditarii furnizorului de servicii sociale private.

Acestia au promis ca se vor lua actiunile necesare daca se dovedesc ca intemeiate si ca vor face in termen de maxim 48 de ore o Ancheta sociala la locatia unde domiciliaza fata.

Ne bucuram ca putem sa ajutam si sa facem cee ace am promis la constituirea din 2016 ca vom face. E important ca indifferent de actiunile care vin contra noastra sa facem ceea ce e correct pentru aproapele nostru.

Lasă un răspuns