Meniu Închide

Ropaganistii si cine sunt ei?

Paganismul astăzi este în continuă evoluție și în creștere. Wicca a evoluat în nenumărate tulpini, iar mișcarea păgână mai largă s-a dezvoltat și s-a extins dincolo de Wicca și Vrăjitorie. Mai multe tradiții druidice sunt înfloritoare, iar vechea magie ceremonială găzduiește ca Golden Dawn și Ordo Templi Orientis au văzut o renaștere de la începutul lor de heydays. Revigorarea păgânismului antic a stimulat o creștere incredibilă în comunitățile de căldură, elenă, reîncarnare celtică și religio-romană. Tradițiile nesfârșite ale religiilor indigene, cum ar fi Vodoo, Santeria și religiile tradiționale africane, au o voce în comunitatea religioasă mondială, ca niciodată.

In Romania si Paganismul a venit, acest lucru neputand fii oprit, iar datoria ROPAGANISM este sa va fie la dispozitie drept calauze pe drumul vostru si drept reprezentanti solizi si de încredere pentru voi in viata cotidiana ca pagan.

Este un moment fascinant să fii păgân. Cum funcționează vrăjitorii Dianici cu politeiștii Hellenismos? Cum construiesc Heathhens comunitatea cu Druizii? A revenit timpul templului? Exersează magia sau magia, o parte importantă a spiritualității tale păgâne? Există puterea comunităților noastre în formele noastre non-tradiționale de organizare? Cum teologiile noastre îmbrățișează păgâni homosexuali, lesbiene, queer și transgender? Poate fii prosperitate cu adevărat din nou in păgânism? Este revigorarea religiilor antice chiar compatibila cu viața modernă? Cum creăm o comunitate pluralistă care cuprinde politeistii, animistii, panteistii, panenteistii, monoteistii, duotheistii, henotheists și păgâni de toate traditiile? Cum exprimăm solidaritatea cu spiritualitatea, hinduismul și shinto-ul nativ american fără a trece linia de apropriere culturală? Trebuie să ne ridicăm copiii în credințele noastre sau să le permitem să își aleagă propria cale? Poate păgânii să evanghelizeze (răspândesc vestea bună a tradițiilor noastre) și să nu facă prozelitism? Sunt termenii păgâni și vrăjitorii folositori? Cum depășim ideea că orice “păgân” este faliment moral și etic? Cum ne facem vocile auzite ca minorități religioase?

Aici, la ROPAGANISM suntem dedicați să explorăm diferitele păreri despre păgânism în toată diversitatea, de la vrăjitoria tradițională britanică din Brazilia până la comunitățile înfloritoare din zona Bay și Paganistan pentru poporul Mari din Rusia. Sunt mulți Pagani acolo și fiecare dintre ei are o mulțime de opinii. Există multe de explorat dincolo de Wicca 101. Sper să vă alăturați nouă în călătorie si sa formam astfel o comunitate unita in Romania pentru eliberarea si reprezentarea intereselor paganilor români!

Asociația ROPAGANISM este prima și cea mai mare organizație culturala pagana din România care are drept scop ridicarea nivelului spiritual al oamenilor prin popularizarea informațiilor despre cultele păgâne/neopăgâne și a științelor ezoterice. Are sediul la mun. Bucuresti. În afară de promovarea informațiilor cu privire la cultele păgâne/neopăgâne și a științelor ezoterice, asociația desfășoară activități religioase, campanii de ecologizare și apărare a patrimoniului cultural pagan, diverse activități educaționale (colocvii, conferințe, centre educaționale), sprijină dreptul de cult al adepților săi, sesiuni de practici yoga, tantra etc.


Lasă un răspuns