Meniu Închide

Comunicat de presa

Asociatia The New Pagan Dawn este alaturi de Dl. Sorin Mihai Mocioi si de familia acestuia, care se confrunta cu o situatie delicata din punct de vedere uman, emotional si juridic, avand in vedere ca, urmare a Hotararii Judecatoriei Drobeta Turnu Severin in dosarul nr. 4302/225/2019, s-a dispus incarcerarea dl. Sorin Mihai Mocioi la Penitenciarul Drobeta Turnu Severin.Asociatia The New Pagan Dawn monitorizeaza aceasta speta sub aspectul respectarii drepturilor si libertatilor in cazul dlui Mocioi, in special cele prevazute in art. 29, alin. 1) si 2) din Constitutia Romaniei – libertatea gandirii, a opiniilor, libertatea credintei religioase, precum si libertatea de constiinta.

Un alt element pe care ne propunem sa-l observam cu atentie este impartialitatea exercitarii actului de justitie, in acest caz, atat sub aspectul procedurilor, cat si, mai important, sub cel al judecarii cauzei in care dl. Mocioi a fost condamnat.Asociatia The New Pagan Dawn va initia o colectare de fonduri pentru a sprijini familia dlui Mocioi, cat si pe incarcerat.Intrucat la momentul arestarii, dl. Mocioi parcurgea un proces de formare in stiintele ezoterice, Asociatia The New Pagan Dawn va formula, catre Administratia Penitentciarelor, o solicitare ca detinutului sa I se permita participarea la cursuri (Wicca si Demonolatrie) prin intermediul mijloacelor electronice, urmand ca progresele domniei sale sa fie determinate prin metodele de evaluare la distanta.

Avand in vedere confesiunea dlui Mocioi, Asociatia The New Pagan Dawn va transmite o informare catre The Satanic Temple, organizatie din SUA cu o larga experienta in activitatea civica si de sustinere a libertatii religioase, solicitandu-le sa observe acest caz si sa formuleze sugestii referitoare la modalitatile in care incarceratul poate fi sprijinit.La proximul Sabat, Asociatia The New Pagan Dawn va organiza o meditatie colectiva, a carei energie va fi directionata catre sustinerea emotionala a dlui Mocioi si a familiei acestuia.Datorita aspectelor ce tin de imaginea publica si de credibilitatea organizatiei, precum si considerente practice, Asociatia The New Pagan Dawn a decis sa-i retraga dlui Sorin Mihai Mocioi calitatile administrative (presedinte TNPD Mehedinti si vicepresedinte grup tematic Societatea Wiccana) pe o durata de 2 ani cu posibilitatea revenirii in functie.

Asociatia The New Pagan Dawn face apel la toti membrii sai si la toti practicantii unei forme de spiritualitate politeista sa dea intotdeauna dovada de calm si echilibru si sa respecte legile, evitand pe cat posibil implicarea in dispute ori conflicte, iar orice incercare de provocare trebuie imediat sa fie sesizata organelor de aparare a legii. Asociatia The New Pagan Dawn isi exprima disponibilitatea de a sprijini astfel de demersuri oricand este necesar.

Ne puteti contacta telefonic la +40745686833 sau pe adresa de mail [email protected] in intervalul orar L-V 09:00-17:00, iar pentru urgente si in afara acestui program.


Presedinte,

Cosmin Olteanu

09.05.2020.


Redactat de secretar adjunct, Onofrei Mihaela

Lasă un răspuns